Premierul anunță restructurarea aparatului bugetar. ”Angajații care plimbă hârtii nu își vor mai avea rostul”

• publicat la: 5 iulie 2020
Premierul anunță restructurarea aparatului bugetar. ”Angajații care plimbă hârtii nu își vor mai avea rostul”

Premierul României anunță concedieri consistente  în sectorul bugetar în perioada următoare, menţionând că digitalizarea administraţiei va avea drept consecinţă inutilitatea unor  angajaţi.

”Asta oricum se petrece. Restructurarea  vine de la sine. Atâta timp cât introduci aplicaţii care permit reducerea numărului de operaţiuni, care permit interacţiunea directă a beneficiarilor, care introduc foarte bine fluxul direct, desigur că va exista o consecinţă că unii dintre angajati, angajaţi care şi acum plimbă hârtii, nu îşi vor avea rostul. Lucrul acesta se va petrece pe măsura timpului. La nivelul administraţiei, în special al administraţiei centrale, timp de şapte ani de zile nu a existat nicio mişcare în direcţia digitalizării”, a declarat Orban la Digi 24, întrebat dacă se gândeşte la restructurarea aparatului bugetar  într-o perioadă de criză.

El a dat exemplu de instituţii unde nu s-a produs digitalizarea – ANAF şi Vama.

”În ceea ce priveşte toate aplicaţiile care există – Revisal, aplicaţiile privind cadrul de sănătate – sunt aplicaţii îmbătrânite. Nu a existat niciun fel de concepţie, de arhitectură pentru a uniformiza baza de date”, a mai spus Ludovic Orban.

Lasati un comentariu