16 apartamente afectate de explozia de la Carei. Ce condiții de cazare propune primarul celor afectați

• publicat la: 28 februarie 2022
16 apartamente afectate de explozia de la Carei. Ce condiții de cazare propune primarul celor afectați

Baronul evazionist de Carei, care se lăfăie prin vile somptuoase ce nu îi aparțin, propune ca loc  de cazare pentru familiile rămase fără adăpost  în urma exploziei de duminică de la un bloc cu 4 etaje, un internat.

Un internat al Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu, director Gindele Emeric, consilier județean UDMR,  unde  există baie comună și lipsesc bucătăriile individuale.

În acea clădire numită internat sunt cazați la ora actuală elevi de la liceul de care aparține și își desfășoară cursurile elevii din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială nr.1 Carei. Aici vrea să aducă primarul oamenii necăjiți de distrugerea apartamentului lor. Oare el ar fi dispus să locuiască într-o cameră fără baie, cu baie comună pe coridor, fără bucătărie? Acești oameni nu sunt vinovați pentru pierderile suferite, sunt careieni care sunt cu plata la zi a impozitelor din care se plătesc salariile angajaților din primărie. Sunt proprietari de apartamente! Poate că primarul e invidios pe calitatea lor de proprietari.

,,Reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Carei vor lua legătura cu familiile afectate pentru a le oferi posibilități de cazare până la finalizarea lucrărilor, pentru a le asigura hrană de la cantina socială și pentru a stabili dacă au nevoie de ajutoare de urgență din partea administrației locale. În prezent, s-au cazat la rude și cunoscuți, dar aceasta nu reprezintă o soluție pe termen lung,, a apreciat primarul Kovacs.

Între timp, unii locatari au fost sunați de la Direcția Socială pentru a li se oferi cazare în blocurile ANL. Se pare că nu există comunicare la Primăria Carei între Direcția socială și primar.

Explozia de la blocul cu 4 etaje din Piața Avram Iancu a afectat și unele apartamente din blocul cu 10 etaje de peste drum dar și camerele hotelului L Art situate în partea din spate.

Buletin de Carei

 

 

 

 

Lasati un comentariu