Nu uitați! Dezbatere publică pentru ,,Reamenajarea parcului din zona Monumentului Ostașului Român,,

• publicat la: 28 iulie 2022
Nu uitați! Dezbatere publică pentru ,,Reamenajarea parcului din zona Monumentului Ostașului Român,,

Marți, 2 august 2022, de la ora 16,00, este programată Dezbaterea publică a proiectului ,,Reamenajarea parcului din zona Monumentului Ostașului Român,, .

Până la acea dată se pot consulta documentele privind acest proiect, la sediul Primăriei Carei, str.1 Decembrie 1918, nr.40, serviciul Proiecte.

Puteți consulta proiectul accesând link-ul de mai jos:

Parc Carei _ memoriu mediu ETAPA 2

La Dezbaterea  publică de la Primăria Carei din data de 2 august ora 16,00 nu va participa șeful de proiect, Paskucz Stefan deoarece este în concediu. Acesta a venit la Carei doar pentru o întâlnire cu consilierii și primarul evazionist, înainte de ședința CL din data de 18 iulie 2022.

Managerul de proiect este primarul evazionist Kovacs iar responsabilul pentru protecția mediului este ginerele său, Giurgiu Kovacs Christian.

Proiectul propus spre dezbatere este făcut pe repede înainte, nu are paginile numerotate și are numeroase scăpări…sau poate așa s-a dorit. La Carei nu avem statuie  pentru regele Ferdinand ci doar un bust.

Avem deja  un amfiteatru în orașul de 20 de  mii de locuitori așa că nu se mai impune umplerea cu betoane a unui spațiu verde. Pentru proiectul din jurul Monumentului de for public clasa A  s-a făcut concurs de proiecte sau a fost cu încredințare directă?

În proiect se face o apologie a familiei Karolyi și a castelului dar nu apare  nicăieri numele părintelui acestui important  monument, sculptorul băimărean Gheza Vida, total de neînțeles din partea unui șef de proiect…din Baia Mare. Nimic despre adevărata semnificație a acestui monument important de for public, clasa A. Respectați istoria locală, cu bune și rele, așa cum a fost!

Parcul din jurul Monumentului Ostașului Român este o sursă nesfârșită de bani pentru cei aflați la conducere. Periodic, se inițiază proiecte pentru ca cei din conducere să poată accesa sporurile. Acum câțiva ani s-a plătit suma de 3500 lei pentru un Studiu de Fezabilitate privind înlocuirea arborilor vârstnici, amenajarea zonei cu gazon si extinderea iluminatului ornamental. În anul 2012 s-a pus în practică un proiect de 270 mii euro pentru…Realizare parc în centrul orașului adică în jurul Monumentului Ostașului Român când fiecare careian știe că acolo EXISTA deja  un parc încă din anii 70. Și chiar mai frumos amenajat decât este acum. Important a fost ca firma de casă Marconst SRL să încaseze  sumele, uneori chiar înainte de recepția lucrărilor.

Primăria Carei a achitat lucrări din zona Monumentului cu 18 zile mai devreme decât le-a recepţionat

Dezbatere publică. Proiect pentru punerea în valoare a Monumentului Ostașului Român și tăierea perdelei duble de tuia

Vrem mai multe spații verzi și mai puține betoane. Vrem bănci de lemn și nu de piatră. Dar desigur, atunci nu se pot vehicula sume de ordinul milioanelor de euro pentru a se asigura comenzi firmelor de casă.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu