Premierul Ciucă vine la tăiere de panglică în județul unde sunt discriminați mii de urmași ai românilor expulzați în 1940, prin OUG 130/2021

• publicat la: 7 iulie 2022
Premierul Ciucă vine la tăiere de panglică în județul unde sunt discriminați mii de urmași ai românilor expulzați în 1940, prin OUG 130/2021

Vizita premierului Nicolae Ciucă este anunțată cu surle și trâmbițe pentru vineri, 8 iulie 2022, la Satu Mare. Motivul oficial al vizitei este inaugurarea Variantei de Ocolire a Municipiului Satu Mare, adică o festivitate cu tăiere de panglică.

Nu vom bate monedă despre cine și cum a contribuit la realizarea acestui obiectiv sătmărean atât de necesar. Deja se calcă pe picioare politicienii în a se așeza cât mai în fața investiției inițiată în 2017 de ministrul transporturilor de atunci, sătmăreanul Ovidiu Silaghi.

Cert este că premierul Nicolae Ciucă va veni la Satu Mare, în județul în care mii de urmași ai românilor expulzați în 1940 de regimul hortyst au fost amânați de la plata indemnizațiilor pe motiv că ,,pun în pericol bugetul consolidat de stat,,. Beneficiarii Legii 130 din 202o nu pun în pericol bugetul de stat.

Adică beneficiarii Legii 154 din 2021, cei persecutați în 1940 pe criterii etnice, sunt cei care pun în pericol bugetul de stat, în viziunea guvernanților din alianța PNL-PSD-UDMR.

Așa că premierul Ciucă a fost de acord cu Ordonanța de Urgență 130 din 17 decembrie 2021, art.XL.

Oricare altă categorie de cetățeni români care sunt urmași de deportați sau alte categorii persecutate politic  primesc constant indemnizații. Urmașii deportaților primesc din 2021 indemnizațiile. Sunt numeric superiori iar sumele acordate ca indemnizații sunt NET superioare celor promise urmașilor celor expulzați în 1940 pe criterii etnice.

Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940, filiala CAREI, a organizat un protest în fața Prefecturii Satu Mare la data de 10 ianuarie 2022 și a înaintat mai multe sesizări și memorii. Guvernul PNL-PSD-UDMR nu a fost capabil să citească decât prima pagină din cele două trimise așa că răspunsul lor a fost mereu axat pe …bugetul de stat pus în pericol de câteva indemnizații.

Partea cu discriminarea a fost total ignorată. RUȘINe premierului care acceptă tratament discriminatoriu pentru anumite categorii de urmași de cetățeni persecutați etnic, pentru că amână punerea în practică a legii 154 din 2021 nu și a legilor ce acordă constant susținere urmașilor deportaților.

Premierul Ciucă și ministrul muncii nu pricep că urmașii românilor persecutați etnic în 1940 nu au cerut în mod special acordarea de indemnizații ci au cerut să fie tratați în mod egal cu cei care primeau deja indemnizații din anii trecuți. Adică cerem drepturi egale cu ale altor categorii de români persecutați! E așa de greu de priceput? Se vrea reinstalarea unui regim care ,,tolerează,, românii în țara lor, domnule prim ministru?

Să aducem în discuție calvarul românilor care vor să depună dosare la Casele Județene de pensii din România, modul cum sunt tratați și amânările acordării deciziilor sau a recunoașterii statutului lor?

În județul Satu Mare trăiesc atât români cât și maghiari, șvabi, slovaci sau ucraineni. De ce sunt umiliți românii refugiați și expulzați în 1940 de regimul hortyst?

E frumos și lacul de la Călinești și merită să faceți o vizită acolo dar merită atenție și urmașii românilor expulzați în 1940. Nordul Ardealului a fost cedat de un guvern trădător în 1940 fără nicio ripostă iar acum, în 2021, ați decis să le mai dați o palmă și urmașilor acelor români expulzați sau uciși pentru că nu au vrut să renunțe la identitatea lor.

Legea 130 din 2020 își face efectele fără a pune în pericol bugetul de stat dar când vine vorba de aplicat Legea 154 din 2021 se dă Ordonanță de Urgență pentru amânarea punerii în practică.

ing.Daniela Ciută,

președinte Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940

Protest la Satu Mare al urmașilor românilor expulzați în 1940. Prefectul nu a dorit să coboare pentru discuții

Doar urmașii celor deportați și expulzați după 6 martie 1945 primesc drepturi bănești

Calvarul românilor expulzați și refugiați în 1940 este moștenit și de urmașii lor. Discriminare legalizată

Guvernul amână plata indemnizațiilor urmașilor românilor expulzați în 1940. Minoritarii nu sunt afectați

  • Buletin de Carei se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: AICI.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

Lasati un comentariu