Jandarmi la datorie la toate manifestările din perioada 19-21 august

• publicat la: 20 august 2022
Jandarmi la datorie la toate manifestările din perioada 19-21 august

Ca de fiecare dată, sfârșitul de săptămână aduce misiuni suplimentare  pentru siguranța cetățenilor. Weekendul începe, cu 3 zile de concerte în cadrul evenimentelor:

–     Zilele Partium în municipiul Satu Mare.

  • Zestrea Oașului în perioada 19-21.08.2022 în orașul Negrești Oaș.
  • Festivalul Viei și Vinului în perioada 20-21.08.2022 în localitatea Beltiug.
  • Festivalul Folcloric Codrenesc Oțeloaia în 21.08.2022.
  • Satele Unite ale Maramureșului și Sătmarului organizat de Episcopia Maramureșului și Sătmarului în localitatea Huta Certeze perioada 21-23.08.2022 la care se așteaptă participarea unui public numeros.

În acest sens,  Jandarmeria Satu Mare va intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice, prin organizarea de misiuni, atât independente, cât și în cooperare cu polițiști din cadrul I.P.J. Satu Mare.

Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale, prevenirea și combaterea traficului/consumului de substanțe interzise şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.

                  Cu ocazia tuturor misiunilor, echipajele de jandarmi vor acționa cu preponderență pentru prevenirea apariției unor incidente sau stări tensionate, dar și pentru depistarea persoanelor care săvârșesc fapte contravenționale sau penale, în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță pentru cetățeni.

Reamintim că este interzisă participarea la astfel de evenimente a persoanelor care se află sub influența băuturilor alcoolice sau au asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a acestora.

Le recomandăm participanților să respecte indicațiile organizatorilor, iar în caz de nevoie, cu încredere, să solicite sprijinul forțelor de ordine.

Jandarmeria Satu Mare, cu siguranță, pentru fiecare!

Lasati un comentariu