Primarii care refuză arborarea drapelului îşi pierd mandatul

• publicat la: 16 decembrie 2015
Primarii care refuză arborarea drapelului îşi pierd mandatul

Legea potrivit căreia mandatul unui primar va înceta, înainte de termen, dacă refuză arborarea drapelului naţional, precum şi purtarea eşarfei tricolore în situaţiile impuse de lege, a fost adoptată, marţi, cu unanimitate de voturi de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, consemnează  gandul.ro.

Iniţiativa legislativă, depusă de fostul ministru al Apărării Mircea Duşa, introduce sancţiunea încetării de drept a mandatului, înainte de termen, dacă primarul refuză arborarea drapelului naţional, precum şi purtarea eşarfei tricolore la Ziua Naţională a României, la solemnităţi, recepţii, ceremonii publice şi la celebrarea căsătoriilor, indiferent de locul de desfăşurare a acestora.

În expunerea de motive, iniţiatorul legii, deputatul PSD Mircea Duşa, susţine că, în prezent, nearborarea drapelului naţional şi refuzul primarului de a purta eşarfe tricolore sau purtarea unei eşarfe de alt model se sancţionează cu amendă între 2.500 şi 5.000 lei, însă, măsura nu este suficientă.

Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali va fi transmisă Senatului, for decizional.

În sala de şedinţe a Consiliului Local din primăria Carei, la 6 luni de la darea în folosinţă, nu erau  arborate  niciunde însemnele statului român de drept. aici

La festivităţile ocazionate de sărbătorirea Zilei Naţionale a României din data de 1 decembrie 2014, primarul Eugen Kovacs a participat fără a purta eşarfa tricoloră. Aici.

Nu este pentru prima dată când primarul  Kovacs apare la o manifestare oficială fără eşarfa tricoloră a statului  din care face parte oraşul Carei. S-a întâmplat şi în data de 26 octombrie 2014 şi în data de 8 noiembrie 2014. Aici.

Nici pe clădirea Centrului Social nu a fost arborat drapelul ţării decât după semnalările Buletin de Carei. aici.

comentarii

de cineva la 20 decembrie 2015 - 10:15

Unde mai vezi asa ceva?sa iti refuze a purta drapelul,date-n mortii matii peste granita daca nu vrei sa respecti asa ceva,auzi ma la ei,in ce tari se mai permit atatea strainilor?

Lasati un comentariu