10 suspecţi depistaţi de poliţişti

• publicat la: 8 februarie 2012
10 suspecţi depistaţi de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală Tăşnad şi Carei, având spre instrumentare mai multe cauze penale privind comiterea unor infracţiuni de furt cu autori necunoscuţi, au reuşit identificarea şi depistarea a zece persoane suspectate de sustragere de bunuri, recuperându-se totodată, în mare parte, prejudiciile cauzate.

De pe păşunea comunei Pir s-a reclamat sustragerea unui jgheab folosit la adăpatul animalelor, poliţiştii stabilind că acesta a fost secţionat în mai multe bucăţi şi sustras de un tânăr de 21 de ani, Gyula B., care şi-a propus să valorifice bunul la un punct de colectare a fierului vechi pentru a obţine o sumă de bani. Prejudiciul în valoare de 200 de lei a fost recuperat integral, iar suspectul este cercetat penal pentru furt.

Tot poliţiştii Secţiei 6 Tăşnad Poliţie Rurală au identificat un grup de patru tineri, cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, care pe timp de noapte, profitând de faptul că proprietara unei locuinţe din satul Hurezu Mare lipsea de la domiciliu, fiind plecată în străinătate, au sustras din pivniţa imobilului mai mulţi litri de vin. Suspecţii  Alexandru V., de 18 ani, V.P., de 16 ani şi G.R., de 14 ani, sunt cercetaţi pentru furt, însă în cazul minorului de 13 ani, cooptat în activitatea infracţională, nu poate fi antrenată răspunderea penală.

Alţi cinci suspecţi, dintre care doi minori, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, comise, de asemenea, din incinta unui imobil nelocuit, din Moftinu Mare. Cauza este instrumentată de poliţiştii Secţiei 7 Carei Poliţie Rurală, care au stabilit în urma investigaţiilor efectuate că Nicolae K., de 19 ani, Rajmond S., de 19 de ani, Dumitru S., de 40 de ani, alături de doi minori de 16 şi 12 ani, din sat Ghilvaci, au pătruns prin efracţie în casa Madălinei R., sustrăgând bunuri în valoare de 800 lei, prejudiciul fiind recuperat în proporţie de 90 %.

Şi în această situaţie minorul de 12 ani este exonerat de răspundere, neîmplinirea vârstei de 14 ani reprezentând o cauză ce înlătură răspunderea penală.

În cursul zilei trecute, poliţiştii Serviciului Rutier şi cei cu atribuţii pe linie de circulaţie din cadrul Secţiei 4 Beltiug Poliţie Rurală au depistat în trafic, în timpul desfăşurării acţiunilor curente, doi şoferi, de 19 şi 46 de ani, aflaţi la volanul autoturismelor, deşi exercitarea dreptului de a conduce le fusese suspendată.

Anterior, cei doi conducători auto încălcaseră normele rutiere, poliţiştii aplicând în cazul acestora sancţiuni contravenţionale şi măsura complementară a suspendării permisului de conducere, însă Gheorghe L., de 46 de ani, din Cig şi Abel M., de 19 ani, din Satu Mare, au continuat să conducă autoturisme pe drumurile publice, fiind cercetaţi penal pentru infracţiunile săvârşite.

Pe lângă infracţiunile constatate, poliţiştii rutieri au aplicat şi 213 amenzi pentru sancţionarea abaterilor săvârşite de participanţii la trafic, în valoare totală de peste 15.000 lei. De asemenea, a fost suspendat un permis de conducere pentru depăşirea vitezei legale – Petru B. a condus cu 107 km/oră în Ciuperceni –  şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare pentru conducerea autoturismelor ce prezentau defecţiuni tehnice, în cadrul unei acţiuni organizate de poliţişti în cooperare cu lucrători ai R.A.R.

Amplasarea radarelor în data de 09 februarie a.c.:

–         DN 1C: Apa – Halmeu;

–         DJ 193: Culciu – Pomi;

–         DN 19A: Satu Mare – Ardud;

–         DN 19: Carei – Petreşti;

–         Municipiul Carei:

  • Strada Agoston;
  • Strada Petofi Sandor;
  • Strada 1 Decembrie 1918;
  • DN 1F: Carei – Urziceni

–         Municipiul Satu Mare:

  • Strada Botizului;
  • Bulevardul Lucian Blaga;
  • Bulevardul Unirii;
  • Bulevardul Aurel Vlaicu

comunicat

Lasati un comentariu