Pregătire academică şi burse pentru elevii de liceu romi pasionaţi de medicină

• publicat la: 10 iulie 2012
Pregătire academică şi burse pentru elevii de liceu romi pasionaţi de medicină

Programul de Dezvoltare Personală Profesionişti Romi in domeniul medical lansează a doua sesiune de înscrieri în cadrul programului de TUTORAT şi BURSE adresat liceenilor romi care îşi doresc ca anul viitor să susţină examenul de admitere în cadrul unei instituţii de învăţământ din domeniul medicinei umane.

Elevii romi, care în anul şcolar 2012-2013 vor fi înscrişi în ultimul an de studiu liceal (clasa a XII-a zi sau a XIII-a frecvenţă redusă), pot aplica la tutorat pe site-ul www.profesionistiromi.ro,  secţiunea BURSE ROMI, până pe 5 august 2012. De asemenea, pentru finalizarea înscrierii, candidaţii trebuie sa transmită o serie de documente (detalii pe site).

În cursul anului şcolar 2012 – 2013 sunt oferite sesiuni de pregătire, în regim gratuit, pentru 200 de elevi de liceu de etnie roma la materiile biologie, chimie/ şi fizică. Cursurile sunt axate pe programa pentru admiterea in unităţile de învăţământ superior cu profil medical şi sunt realizate de profesori de specialitate. În plus, elevii selectaţi în program participă la tabere de motivare şi primesc burse lunare.

Taberele de motivare oferă participanţilor ocazia să afle mai multe despre cum pot comunica mai bine cu colegii, cum îşi pot construi cariera în medicină, ce presupune sa fii un adevărat profesionist în domeniul medical şi cum se pot impune ca lideri in comunităţile şi grupurile din care fac parte.

Burse în valoare de 500 de lei/lună sunt oferite elevilor beneficiari în cursul anului şcolar 2012 – 2013, pe perioada participării la cursurile de pregătire. În ultimele 3 luni de pregătire valoarea burselor poate creşte la 800 de lei lunar pentru beneficiarii care obţin media generală minima 9.00 la testele de tutorat.

Însrieri şi detalii despre program pe www.profesionistiromi.ro, secţiunea BURSE ROMI.

BIROU INFO pentru candidaţi:  021 2000 624

Lasati un comentariu