Prezenţe sătmărene la Consiliul de Dezvoltare Regională

• publicat la: 10 octombrie 2012
Prezenţe sătmărene la Consiliul de Dezvoltare Regională

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef a participat miercuri, 10 octombrie la o nouă şedinţă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, la sediul Consiliul Judeţean Cluj.

Din judeţul Satu Mare la această şedinţă au participat şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici şi primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma.

În cadrul acestei şedinţe CDR Nord-Vest a aprobat un plan de măsuri pentru înlăturarea consecinţelor pe termen scurt asupra agenţiei şi pentru redresarea situaţiei din acest moment.  Cu această ocazie, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, Claudiu N. Coşier, a făcut următoarea declaraţie:

„O organizaţie ca Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, care a adus in cei aproape 14 ani de existenta, aproape un miliard de euro prin investitii si alte proiecte in cele 6 judete ale Transilvaniei de Nord nu putea sa fie afectata grav, pe termen lung, de faptele infractionale ale unei persoane diabolice.

In contextul in care Consiliul de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, in ciuda insistentelor noastre datorate descoperirii acestor probleme, s-a constituit relativ tarziu, noi, ADR Nord-Vest, la nivelul agentiei, am luat deja masuri, respectiv prin re-organizarea unor proiecte si rationalizarea cheltuielilor materiale, pentru a pregati adoptarea hotararii de astazi.

Prin decizia CDR Nord-Vest de azi, care presupune ca prin recuperarea prejudiciului si prin plata, la inceput de trimestru, a contributiilor judetelor pe trimestrul IV, sa facem posibila achitarea tuturor debitelor inregistrate la bugetele de stat, se ajunge la rezolvarea definitiva a acestor probleme si la incetarea starii de incertitudine.

Precizez ca activităţile agenţiei nu au fost perturbate, resursele necesare au fost asigurate şi până acum, astfel, prin decizia de astazi se face posibila o perspectiva stabila pe termen mediu. „

Lasati un comentariu