Europarlamentarul Norica Nicolai în vizită la Carei

• publicat la: 10 mai 2014
Europarlamentarul Norica Nicolai în vizită la Carei

Vineri,9 mai 2014,europarlamentarul Norica Nicolai,vicepresedintele PNL si deschizătorul listei liberalilor la europarlamentare, s-a aflat pentru câteva ore în mijlocul careienilor.Norica Nicolai va candida pentru un nou mandat la Bruxelles din partea organizaţiilor PNL din judeţele ce formează Regiunea de Nord-Vest.

Domnia sa este cunoscută  pentru curajul de a spune de fiecare dată lucrurilor pe nume, fiind un  om politic care şi-a creat o carieră şi o expertiză într-un domeniu cunoscut ca fiind sub apanajul bărbaţilor, cel al securităţii şi apărării.

În contextul implicării în domeniul leadership-ului feminin, în acest mandat de europarlamentar Norica Nicolai îşi propune să demareze o serie de proiecte pentru femeile din România, cu scopul de a crea un dialog constructiv şi proactiv. Dincolo, însă, de aceste programe, pentru Norica Nicolai, un obiectiv important al celor cinci ani de reprezentare în Parlamentul European este acela de a crea o legătură puternică între români şi instituţiile europene.

La  Carei,europarlamentarul s-a oprit prima data la  spatiul alocat PNL  pentru campania electorală,unde a fost asteptată de catre presedintele Ilie Ciută,Aurelia Vulciu de la PNL Satu Mare si câţiva membrii ai Biroului Municipal.Norica Nicolai a salutat  atât membrii organizatiei careiene implicati în promovarea valorilor liberale cât şi trecătorii si simpatizantii aflati in trecere în acel moment.

Domnia sa a făcut apoi o vizită la sediul PNL Carei unde a avut scurte  întrevederi cu liderii locali si judeţeni.

Inaintea deplasării la Monumental Ostaşului  Român pentru a lua parte la festivităţile dedicate Zilei Independentei României,europarlamentarul Norica Nicolai a acceptat să răspundă la câteva întrebări pentru Buletin de Carei.

Intrebare: Aţi fost timp de mai mulţi ani senator de Cluj si deci sunteţi bine ancorată în realităţile zonei.In calitate de vicepreşedinte al PNL,cum vedeti activitatea organizaţiei careiene care are 6 consilieri în Consiliul Municipal?

Răspuns  Potrivit informaţiilor mele, Careiul este un oraş multietnic, în  care, din păcate, valorile europene nu sunt în totalitate respectate. Deşi unele personalităţi de talie naţională şi europeană au marcat istoria locală, am înţeles că administraţia locală nu susţine promovarea acestora, a culturii româneşti, în general. Monumentul Ostaşului Român, operă a lui Gheza Vida, este o emblemă a oraşului, alături de castelul Karolyi. Unul din cele mai cunoscute monumente de for public din România este, din păcate, abandonat şi  marginalizat de administraţia locală. În pofida altor situaţii, în care unii reprezentanţi ai comunităţii maghiare au încercat să marginalizeze cultura şi spiritualitatea românească a zonei, românii din Carei depun eforturi pentru a-şi conserva cultura şi civilizaţia.

Ştiu că în plan politic, PNL este formaţiunea românească cea mai bine reprezentată în Consiliul Local şi purtătoare de stindard a intereselor comunităţii româneşti. În acest context, în calitate de vicepreşedinte a PNL din România, doresc să mulţumesc preşedintelui Ilie Ciută şi consilierilor locali, Adrian Bucureştean, Marius Rusu, Dan Bontea, Alina Mocanu şi Păuşan Bujor care continuă să se implice în menţinerea spiritului naţional şi liberal al Careiului şi  a zonelor din jur. Apreciez modul în care preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, s-a implicat în susţinerea activităţilor liberalilor din Carei.

În Europa se promovează toleranţa, buna convieţuire, respectul reciproc între membrii comunităţilor multietnice. Din păcate, nu pot să nu amintesc că am aflat cum de Ziua Naţională a României, drapelul României, a fost arborat la Carei doar în urma intervenţiei telefonice a preşedinţelui Adrian Ştef. Ca liberali, am reprezentat mereu interesele cetăţenilor României, n-am discriminat pe nimeni, dar e trist că, deşi suntem de 7 ani cu toţii membrii UE, există printre noi oameni care promovează discursul şovin şi comportamentul extremist.

PNL nu uitat niciodată că e partid naţional, un partid care a contribuit la formarea României Mari şi vom continua să luptăm , ca peste 4 ani, când vom sărbători 100 de ani de la Mare Unire de la 1918 să facem să dispară aceste manifestări extremiste din România.

Cum credeţi că-i puteţi determina pe careieni să iasă la vot şi să pună ştampila pe PNL?

R  Aceste alegeri pentru Parlamentul European au o dublă importanţă în contextul actual. Astfel, e nevoie de un Parlament care să susţină un spirit european şi nu de eurosceptici, nu de extrememişti, nu de iredentişti. Parlamentarii liberali s-au bătut mereu pentru România când a fost desconsiderată, discriminată şi marginalizată. Pentru mine, această bătălie e prima prioritate! În ţară, deşi asistăm la o campanie electorală departe de civilizaţia europeană, balcanică, plină de invective, acuzaţii, limbaj grobian, lipsită de teme politice, PNL s-a delimitat de bâlciul electoral al domnilor Ponta şi Băsescu. Sunt doar două din motivele care ne îndreptăţesc să vă cerem votul pentru candidaţii noştri. Pentru mine, care am reprezentat timp de 8 ani Clujul în Senat, problemele de la Carei nu sunt străine şi personal, mă voi implica în calitate de candidat al regiunii de Nord Vest în susţinerea PNL.

Norica Nicolai, de partea ta!”- sloganul de campanie

Norica Nicolai consideră că adresabilitatea trebuie să fie spre comunităţile mici, spre oamenii din aceste comunităţi, în care comunicarea se realizează altfel, unitatea între membri fiind mai mare, comunicare şi unitate care sunt criterii importante la nivelul Uniunii Europene.

Sosită de  la Oradea,unde a decis să deschidă un birou de europalamentar după alegeri,semnând în acest sens un parteneriat cu Primăria Oradea,Norica Nicolai a purtat discutii cu toţi liberalii prezenţi dar şi cu simpatizanţii .

Pe tot parcursul vizitei a transmis un mesaj optimist,de un viitor mai bun în condiţiile în care fiecare îşi va exercita dreptul la vot pentru a nu mai da ocazia reinstalării unei dictaturi.

Am aflat deasemenea că la viitorul birou din Oradea,europarlamentarul Norica Nicolai va  asigura angajarea unui expert (independent politic) în materie de fonduri europene, scopul primordial al mișcării fiind sprijinirea autorităților locale și a persoanelor juridice din Bihor, Satu Mare și Sălaj în atragerea de bani europeni pentru implementarea de proiecte cu finanțare nerambursabilă din partea UE.

Daniela Ciută

comentarii

de votant la 11 mai 2014 - 14:33

LIBERALII CAREIENI VOTEAZA NORICA NICOLAI PENTRU EUROPA!!!!

de Tiberiu Vanca la 11 mai 2014 - 17:33

Felicitări Careiului! Felicitări Ilie Ciută!
Un punct de vedere:
Vizita vicepreședintelui PNL Norica Nicolai este deosebit de importantă pentru careienii debusolaţi după ţeapa trasă PNL-ului de către banda PSD-istă. Cel care scrie a intuit încă din 2011 că infama alianţă USL a fost o cursă pentru Partidul Naţional Liberal. La data punerii la cale a actului de compromitere a acestui partid, PNL-ul marşa pentru a fi un partid mare, cu perspectivă de a se dezvolta, în ani, peste gradul de extensie al PSD. Conştienţi de această posibilitate de creştere conducerea PSD a hotărât să-i fure electoratul şi să-l destine a bate pasul pe loc. A gândit alianţa USL. Avea o fotografie în de aproape a poftelor lui Crin Antonescu. I-a fluturat „gogoaşa” că-i vor susţine accederea la Cotroceni. În marea sa credulitate, şi lipsă de intuiţie politică Antonescu a înghiţit nada. Între timp din 1911 ,data înfiinţării alianţei, şi clipa piciorului în c…, au fost comise câteva exerciţii electorale, exerciţii în care „Liberalii” din teritoriu s-au familiarizat cu infama siglă USL şi au ştiut că aspirațiile partidului lor se regăsesc acolo. Acum după izgonire electoratul PNL în bună parte nu are capacitate să facă analiza privind noua situaţie, şi ca o consecinţă rămâne cu reflexul USL-ist. Că este așa este suficientă o privire asupra afișajului PSD-ist „USL-ul trăieşte!”. Această infamie trebuie dreasă iar activiştilor PNL le va fi greu dacă nu imposibil. Iată de ce Domnule Ilie Ciută vă revine sarcina să atrageți atenţia propriului Dv. staf, să avertizaţi şi structurile PNL-iste din judeţ şi peste fruntariile acestui judeţ. Vă așteaptă o muncă grea.
Norica Nicolai a greşit la Carei. Domnia Sa continuă anti băsismul. Dacă ar fi avut un strop de inteligenţă ar fi abandonat acest reflez. PNL-ul are nevoie de un electorat extins, unul care să ciupească şi din aderenţii băsişti, motiv pentru care demenţa Pontist-Antonesciană de a diaboliza un om şi a face din asta politică naţională , nu serveşte exercițiului electoral de care ne apropiem, nu va servi nici exercițiului pentru prezidenţiale, motiv pentru care este bine să fie evitat. Aveți de durat Stimate Ilie Ciută un efort deosebit de greu, în cadrul căruia va fi bine dacă veți evita şi greşeli din cele pe care Norica Nicolai n-a avut intuiţia să le evite.

de liberal la 11 mai 2014 - 17:55

liberalii careieni nu au luat nici macar o teapa de la pesedisti pentru cas nu aveau cum..liberalii au 6 consilieri iar pesedistii 2…
pesedistii au fost mereu cei care sustineau alaturi de udmr satul ianculesti pana acum 1 ani si se vede pe sat..nici macar drum nu au avut si ce au carpit in 24 de ani au facut pe banii oamenilor la fel cum a fost si cu introducerea gazului cand prefectul ciocan a alocat bani pentru sat sa se introduca gazul iar pesedistul delegat satesc a strans bani de la oameni si dus afost cu miliardele .de cand liberalii au intervenit au ianculestenii drum asfaltat si se lucreaza la renovarea bisericii!
Una peste alta pentru colegiul 2 codru marii si multii pesedisti nu au gasit de candidat capabil decat un liberal!
VOT PNL!

de Elisabeta la 11 mai 2014 - 18:00

ne bucuram ca ati fost in orasul nostru doamna nicolai si va multumim ca sustineti pe liberalii din carei!
va sustinem in 25 mai!

de liberalpursange la 11 mai 2014 - 18:14

liberalii careieni au fost mereu onorati de vizite ale conducatorilor marcanti de la centru..la ziua armatei acum 2 ani a fost o intreaga delegatie de la guvern in frunte cu crin antonescu care era presddintele senatului si v ponta si ministrul apararii dobritoiu si multi altii..pe ponta nimeni nu l-a chemat la sediul partidului lui dar noi l-am invitat pe crin antonescu pentru ca era presedintele nostru nu ne era rusine de sediul nostru asa mic cum este!
votam pnl la carei!

de pensionar la 12 mai 2014 - 08:54

Intrutotul de acord cu domnul Tiberiu Vanca !Placa cu Jos Basescu este afumata ! Tine, cel mult, la TONOMAT ghise CRIPOI si la tavariasul „DOCTOR IN DREPT” ponta-carlanul!

de sageata la 13 mai 2014 - 13:05

o doamna ca si norica nicolai nu are nevoie sa puna slujitoarele sa umble dupa adeziuni cum face lia sperietoarea de la spital omul de casa si de mingi a directoarei si a lui jeno<
doamna norica a venit la carei ca sa sprijine organizatia din carei pentru ca are pe cine<<<liberalii din carei nu umbla cu amenitari daca esti din alt partid asa cum face delapidatorul din fruntea psd carei care era si corijent cand era la maniu si acum ameninta directorii din oras ca ii schimba daca nu semneaza pentru psd<<<
la munca cu voi si nu la intins mana impreuna cu udemeristii din carei care va tin cu fonduri de la oras!

de votantul la 13 mai 2014 - 16:51

in carei presedintele udmr face campanie pentru psd carei!!!
la carei consilierii psd voteaza impreuna cu cei udmr impotriva romanilor!!!!

usl carei=psd si cu udmr!!!!

Lasati un comentariu