Infracţiuni la regimul rutier

• publicat la: 21 iulie 2014
Infracţiuni la regimul rutier

Duminică pe raza judeţului Satu Mare poliţiştii au depistat 2 persoane care conduceau autovehicule şi care încălcau regimul rutier, una dintre ele conducea fără a poseda permis de conducere, iar cealaltă conducea un autoturism neînmatriculat.

Ieri în jurul prânzului, poliţiştii din Beltiug  au depistat în trafic pe DN 19A, pe raza localităţii Beltiug , mopedul marca  Aprilia, care era condus de către un tânăr , în vârstă de 24 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deţine permis de conducere de nici o categorie, deşi pentru a putea conduce acel moped pe drumurile publice legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Şi poliţiştii Secţiei Carei au depistat pe strada Tireamului, din localitatea Ghenci, un tânăr de 21 de ani, care conducea autoturismul marca Opel , care avea plăcuţele cu numărul de înmatriculare expirate . În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

În ambele cazuri persoanele sunt cercetate în stare de libertate.

       Altercaţie la Peleş 

Ieri pe raza localităţii  Peleş   avut loc o altercaţie, fiind solicitată intervenţia poliţiştilor.

Duminică, în jurul orei 19,00 poliţiştii Secţiei Satu Mare au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U  112 despre faptul că în faţa unui local din Peleş a avut loc o altercaţie între 2 persoane de sex masculin,dintre care una a cazut la pământ şi prezenta leziuni la nivelul mâinilor. Deplasându-se la faţa locului oamenii legii au stabilit faptul că altercaţia a apărut între 2 bărbaţi, tată –fiu, pe fondul consumului de alcool şi a a unor neînţelegeri. În timpul conflictului tatăl l-ar fi împins pe băiat , iar acesta a căzut pe nişte cioburi de sticlă producându-şi leziuni la nivelul membrului superior drept.Tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru a i se acorda îngrijiri medicale,unde a fost diagnosticat cu plăgi tăiate superficiale la nivelul braţului drept.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

4 conducători auto au rămas fără permisele de conducere în cadrul acţiunilor desfăşurate  duminică  pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Permisele au fost reţinute pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare. Tot în cadrul acţiunilor au fost aplicate   au fost aplicate 150  contravenţii . Valoarea amenzilor aplicate este de 15000 lei.

Lasati un comentariu