Risipa banului public de la Primăria Carei condusă de un primar cu datorii la bugetul de stat

• publicat la: 16 octombrie 2015
Risipa banului public  de la Primăria Carei condusă de un primar cu datorii la bugetul de stat

Primăria  va plăti pentru gardul din imagine, astronomica sumă de 2.054 lei pentru un metru liniar, adică 463,55 euro. In conditiile în care administratia Kovacs a contractat împrumuturi de 138.000 lei, pe o perioadă de 15 ani,  aruncă cu dărnicie în conturile unei firme private,  sume exagerate pentru constructia unui gard de fier în faţa Teatrului Municipal, teatru care nu este situat nici pe graniţă şi nici nu se pune problema de a fi asaltat de imigranţi.

Acesta este gardul pentru care se va plăti suma de 75.367 lei, adică 17.025 euro, acum în construcţie.

Primarul Kovacs semnează cu nonşalanţă pentru  sume din bugetul local care nu  corespund  valorilor pieţei, la fel cum acceptă ca lucrările să demareze chiar înainte ca acestea să dispună de aprobarea Consiliului Local unde consilierii majoritari sunt cei UDMR, al căror preşedinte este. aici.

Nici devizul de lucrări şi nici imaginile cu gardul nu apar pe paginile gestionate de consilierii săi jurnalişti, angajaţi pentru a denigra consilierii care  semnalează risipa banului public şi a Buletin de Carei care face public acest aspect.

Cu alte cuvinte, primarul Kovacs confundă primăria Carei cu feuda sa proprie unde poate să ia decizii de unul singur. Faptul e de înţeles doar dacă se confruntă cu nostalgia  după proprietatea imobiliară pierdută, trecută acum pe numele membrilor săi de familie. aici.

Disperat de dezvăluirile Buletin de Carei despre prăpădirea banului public şi de faptul că nu deţine controlul asupra Buletin de Carei, primarul Kovacs a apelat la toţi jurnaliştii plătiţi de primăria Carei pentru a lansa atacuri mediatice.

Nu se suflă un cuvânt despre tipărirea ultimei hărţi a Careiului din care obiectivul istoric Monumentul Ostaşului Român lipseşte , nici despre lucrări de miliarde achitate unei firme de casă cu 18 zile înaintea recepţiei finale, nici despre reabilitarea unui obiectiv din fonduri europene pentru transformarea lui in Centru Social ca apoi să fie folosit  pentru  Serviciul de Taxe şi Impozite sau Birou Agricol sau serviciul Spaţiu Locativ.  

Risipa banului public a devenit politică de stat în Primăria Carei condusă de primarul Kovacs, datornic la bugetul de stat, cu reţinere pe salariu până la recuperarea sumei totale datorate.

 

Daniela Ciută

comentarii

de Daniel la 16 octombrie 2015 - 12:10

Nu stiti, Bogdan Georgescu de aia a mers de la Cultura ca Felician Pop vrea sa faca in Carei ceva casa memoriala Aurel Pop si nu vroia sa fie implicat in cine stie ce ilegalitati, asa ca va reveni numa dupa ce va fi gata?

de Ionel la 16 octombrie 2015 - 12:18

In Carei sunt mai multe personalitati renumite . Il avem pe Costa Carei , pe George Pteancu , pe Francis Pall , pe Salvator Cupcea , pe Leontin Ghergariu , pe Aurel Coza , pe Ioan Boros , pe ep.Vasile Hosu , pe Cornel Balla , Ludovic Vida , pe Neta Iercosan , pe Romul Marchis , pe Ignatie Borza , pe Gheorghe Muresan , pe Ion Gherman sau pe Ana Dragos , etc.
Fiecaruia i se cuvine o placa comemorativa!

de Horia Mărieș la 17 octombrie 2015 - 05:08

,,Când vei constata că, în scopul de a produce, trebuie să obții aprobarea de la acei care nu produc nimic, când vei observa cum banii se scurg spre cei care nu activează în bunuri, ci în favoruri, când vei înțelege că o mulțime de oameni se îmbogățesc prin luare de mită și influența lor e mai eficace decât munca lor, că legile nu te protejează contra lor, ci dimpotrivă, ei sunt cei care sunt protejați împotriva ta, când vei descoperi că este răsplătită corupția iar onestitatea devine un sacrificiu de sine, atunci vei putea spune fără teama de a greși, că soarta societății în care trăiești, este condamnată.”
[ Ayn Rand (1950)]

Lasati un comentariu