Pentru aleile cimitirului primăria nu găseşte 3826 euro dar aprobă 17.025 euro pentru un gard

• publicat la: 3 noiembrie 2015
Pentru aleile cimitirului primăria nu găseşte 3826 euro dar aprobă 17.025 euro pentru un gard

Duminică 1 noiembrie a fost Ziua Morţilor, eveniment ce atrage la Carei aparţinători ai celor ce îşi dorm somnul de veci în cimitrele oraşului.  Şi nu puţini.

Nici în acest an primirea dinspre  capela românească a  cimitrului  nu a fost pe măsura sărbătorii.

Aceleaşi alei  nerecondiţionate şi  neadecvate unui oraş cu statut European au întâmpinat creştinii.

Pe  ordinea de zi a sedintei CL Carei din data de 29 mai 2015,  a fost introdus proiectul de hotărâre iniţiat de consilierii PNL Carei ce prevede alocarea de fonduri de la bugetul local pentru remedierea situaţiei căilor de acces din cimitir si a platoului din faţa capelei ortodoxe. Aici.

Valoarea lucrărilor pentru toate aleile ce au nevoie de reconditionare din cimitirul central  se ridicau la suma  fabuloasă de  …3826 euro.  Adică de  5 ori mai putin decât  un gard construit de primărie în faţa Teatrului Municipal. Pentru 1 metru liniar de gard cu ţepe în faţa Teatrului Municipal au fost aprobati 463 de euro în conditile în care preţul pietei se învârte în jurul valorii de 500 lei dar nu au fost găsiţi 3826 de euro pentru a reconditiona aleile din Cimitirul central, folosite de mii de creştini ce vin la mormintele aparţinătorilor.

Iniţiativele liberalilor sunt mereu puse deoparte de primar  care ignoră astfel voinţa careienilor ce au votat şi pentru ca liberalii să facă parte din Consiliul local.

Urmăriti imaginile cu aleile din cimitir în preajma celei mai importante sărbători, Ziua Morţilor din data de 1 noiembrie.

Proiectul a fost aprobat din luna mai de aceasta dată dar  administratia locală  nu a catadicsit să demareze lucrările ca să fie totul terminat pentru data de 1 noiembrie.

Spre deosebire de proiectul depus de liberalii careieni pentru renovarea aleilor din cimitir, la gardul din faţa Teatrului Municipal au început lucrarile încă dinainte de a fi aprobate de Consiliul Local,aici   la fel şi în cazul vestiarelor din parc, în suprafaţă  de 100 mp cu 39.800 euro sau a lucrărilor de la grajdul din parc   în valoare de peste 3 miliarde de lei. aici

Pentru a a abate  atenţia careienilor de la aceste neconformităţi ale administraţiei locale, consilierii primarului precum şi finul jurnalist au demarat o adevărată campanie de denigrare la adresa celor ce au semnalat aceste nereguli. Contribuabilul careian este ignorat  în detrimentul imaginii primaruluice are nevoie de cosmetizare în urma acţiunilor sale din ultima perioadă de timp. Niciunul dintre cei trei jurnalişti nu a consemnat faptul că bustul regelui Ferdinand a fost amplasat total ilegal în acel loc, fără niciun aviz de la forurile autorizate.

La fel cum nu au consemnat faptul că  la iniţiativa consilierului  liberal Ilie Ciută a fost introdus aerul condiţionat în capela cimitirului Rozalia sau faptul că doar la iniţiativa lui a fost introdusă pe ordonea de zi a CL din august acordarea de sprijin pentru cea de-a XVI-a ediţii a Zilelor Iancului sau faptul că bustul lui Simion Bărnuţiu a fost renovat pe cheltuiala sa proprie sau faptul, consemnat în PV al şedinţei din 29 aprilie 2015, că a dublat  valoarea premiului acordat celui mai performant elev al promoţiei 2015. aici

Se aşteaptă o intervenţie similară celei ce a dus la curăţarea mormintelor eroilor români, aici, pentru a se lua măsuri de reparare a aleilor din cimitirul central? E nevoie mereu de intervenţia presei neaservite pentru a efectua lucrări de strictă necesitate în municipiu?

Noi, cei care  cinstim memoria celor ce îşi dorm somnul de veci în cimitrul central careian suntem contribuabili oneşti domnule primar şi nu înţelegem de ce nu aveţi bunăvoinţa să ne respectaţi la fel cum respectaţi alte   grupuri  pentru care chiar aprobaţi demararea lucrărilor înainte de a obţine avizul Consiliul Local, forul legislativ al oraşului, fără a mai aduce vorba de preţuri.

De ce contribuabilii trebuie să fie mereu în coada listei de priorităţi a lucrărilor din municipiu? Aleile din faţa şi din jurul capelei ortodoxe nu fac parte din municipiul Carei sau consilierii primarului consideră mai importantă denigrarea Buletin de Carei?

redacţia

Atacurile  la adresa Buletin de Carei şi a colaboratorilor  săi  sau la adresa membrilor de familie  a administratorului Buletin de Carei nu reuşesc să ne intimideze!

Continuăm. Ce nu te omoară te întăreşte!

Ne propunem să semnalăm şi   să publicam în continuare toate situaţiile cu care se confruntă careienii, uneori de coşmar de-a dreptul. Incurajările careienilor  plătitori de taxe şi impozite, pentru care le mulţumim,  ne dau puterea de a merge mai departe!

Fiecare dintre cetăţenii acestui oraş are dreptul la condiţii decente de viaţă indiferent de pregătire, de  etnie, de condiţia socială. Cu toţii  contribuim la bugetul local şi de stat şi trebuie să fim conştienţi că avem şi drepturi  nu numai obligaţii !

comentarii

de mircea la 3 noiembrie 2015 - 21:37

LA MULTI ANI PENTRU CONSILIERUL CIUTA SI LA O PREZENTA LA FEL DE ACTIVA IN VIATA ORASULUI!!!!

Lasati un comentariu