Corpul de control al Guvernului confirmă presiunile care s-au făcut asupra polițiștilor ce au anchetat moartea lui Bogdan Gigină

• publicat la: 11 octombrie 2016
Corpul de control al Guvernului confirmă presiunile care s-au făcut asupra polițiștilor ce au anchetat moartea lui Bogdan Gigină

Corpul de Control al primului ministru confirmă ceea ce România Curată a scris încă din luna martie și anume că polițiștii de la Omoruri, care s-au apucat inițial să ancheteze condițiile în care a murit polițistul Bogdan Gigină, au fost hărțuiți cu controale trimise pe cap de conducerea Inspectoratului General al Poliției, în perioada în care ministru de Interne a fost Petre Tobă. Controalele au picat pe capul polițiștilor în momentul în care începuse să se contureze un dosar penal de ucidere din culpă pe numele lui Gabriel Oprea.

România liberă dezvăluie astăzi concluziile Corpului de Control condus de Valentin Mircea: ”Ce a urmat, însă, a fost un veritabil blitzkrieg, menit să-l scoată din joc pe coordonatorul anchetei accidentului lui Bogdan Gigină, comisarul-șef Radu Gavriș, con-ducătorul serviciului. În nici două săptămâni, controlorii IGPR au decis că în departamentul său nu se respectă procedurile referitoare la gestionarea informațiilor clasificate și personale. Urmarea a fost constituirea unei comisii disciplinare care să decidă sancționarea lui Radu Gavriș”, scrie negru pe alb în raport.

Potrivit raportului citat de România Liberă, în doar patru ore s-a dispus un control la Serviciul Omoruri. ”În baza planului de control tematic (…), aprobat de către Inspectoratul -General al Poliției Române (…), la Serviciul Omoruri din cadrul DGPMB (Direcția Generală a Poliției Municipiului București – n.r.) a fost efectuat un control tematic. În Nota Raport (…), șeful Serviciului Control Intern (…) a stabilit ca majoritatea membrilor comisiei de control să fie specialiști din cadrul Serviciului Structura de Securitate și Direcției de Comunicații și Tehnologia Informației (13 polițiști) și 4 ofițeri din cadrul Direcției Control Intern, în total 17 persoane. (…) Astfel, în data de 28.01.2016, la sediul Direcției Control Intern, între președintele comisiei de control tematic și cei 17 membri ai comisiei de control tematic a fost încheiat un proces-verbal, fără număr de înregistrare, în care a fost consemnat faptul că la data respectivă s-a procedat la efectuarea documentării și instruirii membrilor comisiei de control tehnic”.

România Curată a scris pe 3 martie că poliţiştii de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei s-au trezit cu 3 controale pe cap după ce au lucrat în dosarul privind moartea colegului lor de la Poliţia Rutieră, Bogdan Gigină, aflat în coloana oficială a fostului ministru de interne Gabriel Oprea. Asta în contextul în care, în ultimii 5 ani, nu a mai fost niciun control la Omoruri, iar acest serviciu este unul dintre cele mai performante unităţi de poliţie.

Ca să vezi coincidență, prima verificare la acest serviciu s-a făcut a doua zi după ce Senatul i-a ridicat imunitatea fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea.

sursa romaniacurata.ro

Lasati un comentariu