Primarul din Carei pune monumente fără aprobările necesare şi semnează Declaraţii de Interese neadevărate

• publicat la: 18 mai 2018
Primarul din Carei pune monumente fără aprobările necesare şi semnează Declaraţii de Interese neadevărate

Primarul Kovacs crede că este mai presus de lege şi se comportă în Primăria Carei de parcă ar fi proprietatea sa personală unde poate lua decizii după bunul plac.

Pe Declaraţiile de Interese postate pe pagina Primăriei Carei acesta omite să treacă calitatea sa din cadrul Asociaţiei culturale Nagykarolyi es Videke!

Ultima sa menţionare apare în anul 2015 iar pe următoarele Declaraţii de Interese din anii următori acesta uită de tot de calitatea sa din cadrul asociaţiei careiene amintite.

Primarul Kovacs nu trece nici calitatea sa de membru fondator din cadrul Asociaţiei Equus şi pe deasupra propune Consiliului Local  scutirea de la plata impozitelor  pentru  această asociaţie.

http://www.buletindecarei.ro/2018/02/conflict-de-interese-declaratii-mincinoase-abuz-la-cel-mai-inalt-nivel-in-primaria-carei.html

Păi e frumos domnule primar  să păcăliţi careienii şi să omiteţi datele cerute în mod clar în Declaraţia de Interese? Nici consiliera  UDMR  Venig Gabriela nu are depusă Declaraţia de Interese de anul trecut deşi este administrator la această asociaţie culturală.

Omisiunile  nu sunt singurele …scăpări ale primarului Kovacs.  Acesta a minţit consilierii la şedinţa din 26 octombrie 2017 când a afirmat că a participat pe SEAP cu comandă pentru realizare grup statuar Otilia Marchiş- Ady Endre. Proiectul pentru grupul statuar a fost lansat în lucru CHIAR înainte de a fi aprobat de către Consiliul Local. Primarul Kovacs a propus consilierilor aprobarea unui proiect pentru un grup statuar format din 2 persoane cu mai puţin de o lună înainte de a fi dezvelit! Preţul a fost de 35.000 euro şi a fost  atribuit unui artist din Ungaria prin încredinţare directă!

Înregistrarea şedinţei ….după min 5,2 se discută subiectul grupului statuar.

https://www.facebook.com/PrimariaCarei/videos/1984288851792708/

Dacă urmăriţi pe pagina Primăriei Carei Procesele Verbale de la şedinţa respectivă veţi remarca că mare parte din discuţii NU au fost consemnate!

Nici la ora actuală Grupul statuar Otilia Marchiş-Ady Endre nu are avizele legale iar înscrisurile  nu respectă CARACTERUL OFICIAL al limbii române.

La  ceremonia de dezvelire a grupului statuar primarul Kovacs  ca organizator şi-a bătut joc  de locuitorii din Carei prin  atitudinea discriminatorie în care s-a derulat evenimentul.

Primarul Kovacs îşi permite să amplaseze monumente după bunul plac, să nu respecte CARACTERUL OFICIAL al limbii române şi să afirme  ,,NU provocaţi maghiarii,, atunci când o asociaţie culturală românească cere  aprobare pentru amplasare catarg ROMÂNESC în centrul oraşului.

Am rămas la Carei izolaţi de restul ţării? Cine permite unui demnitar al statului  român să umilească românii  din Carei?

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/grup-statuar-ady-endre-otilia-marchis-simbol-al-convietuirii-interetnice-pasnice-din-carei-dezvelit-fara-simboluri-romanesti.html

 

comentarii

de UP la 22 mai 2018 - 09:19

Este posibil ca dupa 100 de ani de la introducerea administratiei romanesti in Carei de catre insusi Iuliu Maniu maghiarizat Gyula Man acesta a fost numele lui Maniu inainte de 1918 sa avem tot administratie ungureasca.Istoria se razbuna pe cei care nu stiu sa pretuiasca drepturile cistigate.Comentariile sint inutile la fel si justificarile.La ardeleni de manifesta sindromul Stocolm cind victima incepe sa isi iubeasca calaul.

de unio la 22 mai 2018 - 10:10

Ramane tot administratie romaneasca, dar o fac ungaristii din Romania. Am avea administratie ungureasca daca ne-am afla in statul ungar. Ceea ce inca nu s-a intamplat. Dar, vorba dvs., inca nu e tarziu!

Lasati un comentariu