Raport de Audit financiar al Curții de Conturi: La Primăria Carei una se raportează la fisc și alta găsești în contabilitate

• publicat la: 16 iulie 2019
Raport de Audit financiar al Curții de Conturi: La Primăria Carei una se raportează la fisc și alta găsești în contabilitate

Pe parcusul anului 2017, Primăria condusă de trio-ul Kovacs-Keizer-Beko de la UDMR Carei a prejudiciat bugetul local cu 420.000 lei și a avut abateri financiar-contabile de 7.501.000 lei potrivit Raportului de Audit al Curții de Conturi.  Perioada de efectuare a auditului a fost 2 mai – 15 iunie 2018.

Se pare că din aparatul  de specialitate al primarului, mai numeros decât la primăriile marilor municipii, lipsesc tocmai specialiștii. De fapt care specialist în domeniul său de activitate ar vrea să aibă ca șef  un evazionist cu acte în regulă cum este primarul Kovacs?

Despre Declarațiile de interese false ale primarului Kovacs nu mai există demult dubii dar Raportul Curții de Conturi la  care facem referire constată clar că există declarații false și la serviciul de contabilitate. Adică între evidența contabilă şi cea fiscală există neconcordanțe. Aceste neconcordanțe precum și neținerea evidenței separate a contribuabililor aflați în procedură de insolvență  și neevidențierea suprasolvirilor  au cauzat abateri de 3.795.000 lei.  Adică una au raportat economiștii din cadrul Direcției Economice din Primăria Carei și alta a găsit Curtea de Conturi în evidențele contabile. Tipic pentru primarul evazionist acest mod de lucru. Poate ne spune și cum a plătit curentul electric la firma

Deși Raportul Curții de Conturi a fost postat de mult timp pe pagina oficială a instituției, consilierii personali ai primarului, activi în presă și pe paginile personale,  precum și Compartimentul de Comunicare nu au făcut public nimic din conținutul său. Nici consilierii aleși nu au primit nicio informare despre Raportul Curții de Conturi întocmit după auditul de la Primăria Carei.

Cu un număr generos de angajați la Direcția economică,  abaterile financiar contabile depășesc 7, 5 milioane de lei(RON).

Neînregistrarea unor operațiuni de intrare a unor elemente patrimoniale au dus la abateri financiar-contabile de  3.480.000 lei.

Din banii careienilor au fost plătite utilităţile la energie electrică și apă-canal la blocul de locuințe situat pe strada Doina, nr. 15 – proprietatea Municipiului Carei! Prejudiciul este de 378.000 lei. Clădirea în cauză este Clădire Monument Istoric dar nimeni de la județ nu intervine pentru păstrarea ei ca atare și nu  ca locuințe sociale pentru peste 75 de familii!

Kovacs a acordat în mod nejustificat  drepturi salariale constând în premii acordate lunar unor funcționari publici și personalului contractual din cadrul entității. Total prejudiciu, 30.000 lei. Nici recepționarea investițiilor finalizate și înregistrarea acestora în patrimoniu nu s-a făcut potrivit reglementarilor in vigoare. Total prejudiciu, 146.000 lei.

Să ai o armată de economiști și un consilier personal cu studii economice plătit generos din banii careienilor și să ai abateri financiar-contabile de peste  7,5 milioane de lei, asta da performanță.  La care se adaugă prejudiciul de 420.000 lei. De fapt, primarul evazionist nu a fost capabil să își mențină pe linia de plutire niciuna din cele 5 firme de producție mobilier deținute, toate falimentare acum,  așa că nu e de mirare că situația din adminsitrația locală este cum este.

Primăria Carei ascunde și acum de ochii careienilor Achizițiile Publice.

Oare de ce administrația Kovacs-Keizer-Beko ține morțiș ca Achizițiile Publice să fie ascunse dacă plățile se fac din bani publici?

Publicați Achizițiile Publice pe pagina oficială a Primăriei Carei, să vedem pe ce se duc banii noștri sau mai exact…la cine se duc banii publici.

Buletin de Carei

comentarii

de Ilie la 16 iulie 2019 - 18:43

La c!$%a se duc banii, ca doar astia stie si matematica si economie si inginerie si patrimoniu si urbanism si tehnic si literatura si organizare evenimente si resurse umane si cultura si politica si afaceri cu banii statului roman, ca astia de ka scoala de cadre de s#$u stie de toate si nimic mult si tanti e multilateral dezvoltata, pacat de barbatusau, ca e baiat bun, sau a fost?

de Buletin de Carei la 16 iulie 2019 - 21:07

La comentariile anterioare Ilie era candidat-Bula, web, cam , etc….Cam slabă inspirația…la fel ca și cunoștințele în domeniul economic. Mai schimbă și tu IP ul că te dă de gol.

de angi la 17 iulie 2019 - 09:04

hat la seku nu a trebuit economie la laios si nici la jenoke. mai binedaca scoateti hartiile unde se vede ca au lucrat cu seku.

Lasati un comentariu