Dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii

• publicat la: 1 februarie 2012
Dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii

Un tânăr de 20 de ani din Tăşand este cercetat de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Tăşnad sub aspectul comiterii infracţiunii de fals în declaraţii. În urma administrării de probe în cauză s-a concluzionat că Szilard D. a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului în faţa lucrătorilor S.P.C.L.E.P. Tăşnad, susţinând că şi-a pierdut actul de identitate, solicitând şi obţinând eliberarea unui alt act.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals, stabilind că în fapt tânărului îi fusese reţinut actul de identitate pentru verificări de către lucrători ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai.

Poliţiştii de investigaţii criminale, de siguranţă publică, precum şi cei din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală au depistat în cursul zilei de 31 ianuarie a.c., principalii suspecţi în cazul a şapte infracţiuni de furt investigate, demarând actele premergătoare începerii urmăririi penale în cauze. Dintre cei 13 suspecţi anchetaţi de poliţişti, 6 sunt minori, iar faţă de una dintre aceste persoane s-a dispus măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, urmând ca magistraţii să se pronunţe asupra cercetării sale în stare de arest preventiv.

Un  caz de furt a fost înregistrat si la nivelul Secţiei 7 Carei Poliţie Rurală, şi în această situaţie suspecţii fiind depistat la scurt timp de la sesizarea faptei. Astfel, ieri dimineaţa, la ora 08.30, Carmen T., de 37 de ani, din Berveni, a reclamat comiterea unui furt din locuinţă, arătând că persoane necunoscute au pătruns în incinta imobilului, nelocuit la momentul respectiv, şi au sustras aparatură electrică şi produse alimentare, apreciind paguba cauzată la suma de 2000 lei.

Poliţiştii i-au depistat pe suspecţi, Iuliana S., de 49 de ani şi Nicolae S., de 53 de ani, din satul Lucăceni, reuşind totodată recuperarea integrală a prejudiciului.

Şi Poliţiştii Secţiei 5 Petreşti Poliţie Rurală au identificat principalii suspecţi în cazul unui furt din locuinţa părţii vătămate Vasile C., din Pişcolt, de această dată fiind sustrasă aparatură electro-casnică. Eugen R., de 41 de ani, Gheorghe B., de 22 de ani şi Marius O., de 33 de ani, sunt cercetaţi penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, prejudiciul cauzat fiind recuperat şi în acest caz în proporţie de 90 %.

Alţi 2 minori de 12 şi 14 ani sunt cercetaţi pentru sustragerea de păsări din gospodării, furturile fiind comise pe raza localităţilor Răduleşti şi Săuca. Părţile vătămate, doi bărbaţi în vârstă de 83, respectiv 80 de ani, au reclamat politiştilor Secţiilor 7 Carei şi 6 Tăşnad Poliţie Rurală săvârşirea faptelor, în cazul minorului de 12 ani, constatându-se şi comiterea unei alte infracţiuni, aceea de distrugere, băiatul spărgând geamul tip termopan al locuinţei părţii vătămate. Având însă în vederea vârsta minorului, în cauză nu poate fi antrenată răspunderea sa penală.

comunicat

Lasati un comentariu