UDMR menţine candidaţii de acum 4 ani pentru alegerile din 10 iunie

• publicat la: 22 martie 2012
UDMR menţine candidaţii de acum 4 ani pentru alegerile din 10 iunie

Uniunea Democrata Maghiară din România filiala Satu Mare si-a anunţat ieri, la sediul său , candidaţii pentru apropiatele alegeri. Lucrurile stau ca şi acum 4 ani de zile intrucât actualul primar Iuliu Ilyes va lupta pentru al 3-lea mandat de primar iar actualul presedinte al CJ, Csehi Arpad, va încerca să câştige cât mai mulţi susţinători pentru  a obţine al 2-lea mandat in această funcţie.

Anunţul a fost făcut public in cadrul unei conferinţe de presă sustinută de către Iuliu Ilyes, presedintele UDMR filiala judeţeana, Csehi Arpad şi presedintele UDMR filiala municipală, Kereskenyi Gabor.

Aceştia au declarat că obiectivul principal al UDMR pentru perioada următoare este câştigarea functiei de primar şi menţinerea aceluiaşi număr de consilieri locali. In urma sondajelor efectuate si a analizelor interne, UDMR-ul a considerat că alegerea făcută publică ieri, este cea mai potrivită.UDMR-ul a declarat că este deschis aliantelor electorale, amintind in primul rând aliatul lor strategic din ultimii 20 de ani, si anume Forumul Democrat German. Conducerea UDMR a mai precizat că este deschisă si pentru alianţe cu celelalte formatiuni politice maghiare. Actualul primar, Iuliu Ilyes, nu a dorit să comenteze in mod direct numirea candidatilor USL.

Tot la această conferinţă de presă,Preşedintele Csehi Arpad a declarat că la Carei,actualul primar Kovacs Eugen este cel care va candida pentru un nou mandat la fel ca în cazul oraşului Tăşnad,unde Veron Arpdad a fost desemnat drept candidat pentru funcţia de primar.

De la conferinţa de presă din Satu Mare a lipsit primarul careiean Kovacs Eugen care este momentan la Bruxells,într-o deplasare la Parlamentul European ,cu mai mulţi primari şi viceprimari maghiari din judeţ între care se regăsesc Kiss Zoltan din Berveni, Schlakter Francisc din  Cămin,Vincze Sandor  din Dorolţ, Szucs Szabolcsdin Viile Satu Mare, Gnandt Magdalena din Ciumeşti, Schvegler Arpad din Tiream, Pleth Emeric din Beltiug, Schwarczkop Ioan  din Ciumeşti, Mosdoczi  Wilhelm din  Căpleni.

redacţia

comentarii

de un cititor la 28 martie 2012 - 08:49

eu inteleg faptul ca ne desconsiderati pe noi careieni.mie atat imi ajunge.nu am nevoie de lectii date de dumneavoastra.punct.apropo,tu cu ce ii reprezinti mai bine pe careieni decat mine,„caraiane„????????????cu ce esti mai bun decat mine?????????????????????????

de cosmin la 28 martie 2012 - 10:38

Pana acum singura candidatura anuntata este cea a actualului primar. Legislatia romana inca permite evazionistilor sa candideze si se pare ca aici maghiarii din udmr sunt total de acord cu statul roman.Nu vor sa demonstreze ca ei sunt mai aparte decat romanii si nici nu vor separat ca la invatamant.Nici Kelemen hunor nu ia atitudine fata de oile lor ratacite si nici ministrul Borbely nu are nimic de spus fata de existenta unei crescatorii de cai in parcul orasului fara nici una din autorizatiile necesare sau de taierile masive de copaci de anul trecut.Acum vor sa taie si castanii din centru ca sa faca fantani arteziene si astfel lumea sa traiasca mai bine.

de mihai la 28 martie 2012 - 11:55

@ un cititor
?

Si acum, poti sa intelegi din nou ca si eu am desconsiderat careienii? Nu m-ar mira. Desi, nu cred ca esti atat de suferind la mansarda pe cat vrei sa pari. sau poate ti-a cerut cineva sa postezi si n-ai gasit un capat de fir de care sa te agati/legi. Daca tu musai trebuie sa intelegi „faptul ca ne desconsiderati pe noi careieni” atunci orice as scrie, inclusiv ca „sunt impresionat iremediabil de inaltimea, profunzimea,larga respiratie si vastitatea viziunii extraordinare pe care o revarsati asupra bicisnicelor noastre persoane, care nu merita onoarea pe care ne-o faceti pentru a incerca sa ne ridicati din stupizenia in care ne complacem la nivelul cosmic al distinsei dumneavoastra personalitati naucitoare prin competenta si comprehensibilitatea atat de acute” inseamna tot ca desconsideram „careieni”.
Cum ar zice un hatru, „toata cinstea si beciuletul!” pentru exemplul de interpretare corecta a unui text simplu si inteligibil pentru un IQ mediu.

de emil la 28 martie 2012 - 11:57

@ un cititor

Ce sa faci, e greu cu limbul asta roman! Nagyon nehez!

de erno la 28 martie 2012 - 12:00

@ mihai
atentie cu „firul”, ca s-ar putea ca „un cititor” o sa inteleaga imediat ca l-ai trimis sa se spanzure si iar sare cu desconsiderarea si cu jignirile!

de mihai la 28 martie 2012 - 12:03

@ un cititor
Sper ca ai inteles ca suntem mai multi cand am scris „desconsideram”! Succes in descifrarea si interpretarea textului!

de emil la 28 martie 2012 - 12:04

@un cititor

!

de erno la 28 martie 2012 - 12:51

@ emil

te rog, nu mai trimite texte asa de lungi si grele ca „!” sau „?” !. O sa aiba „un cititor” nevoie de o saptamana ca sa le priceapa!

de erno la 28 martie 2012 - 13:01

@rasu curcilor

cum poti fi asa de sigur ca este acelasi smc si la mica publicitate?

de smc la 28 martie 2012 - 13:03

@rasu curcilor

ei, asta de la cine e? iti spun eu ca acest mesaj cu smc vine de la mine, erno. deci, aia cu mica publicitate e praf!

de erno la 28 martie 2012 - 13:05

@ rasu

Cred ca am demonstrat ca nu e obligatoriu ca smc de la comentarii sa fie identic cu cel de la mica publicitate!

de Horia Mărieș la 28 martie 2012 - 13:06

🙂

de erno la 28 martie 2012 - 13:14

@ careian neaos

ar scoate ei flacari pe nas acei comentatori, dar nu sunt balauri, dragoni etc., ci niste bieti postaci dezumflati care incearca si ei, bietii, sa semene confuzie, doar – doar vor pacali pe vreunii ce nu tin cu actuala putere, sa nu se duca la vot.

Lasati un comentariu