UDMR menţine candidaţii de acum 4 ani pentru alegerile din 10 iunie

• publicat la: 22 March 2012
UDMR menţine candidaţii de acum 4 ani pentru alegerile din 10 iunie

Uniunea Democrata Maghiară din România filiala Satu Mare si-a anunţat ieri, la sediul său , candidaţii pentru apropiatele alegeri. Lucrurile stau ca şi acum 4 ani de zile intrucât actualul primar Iuliu Ilyes va lupta pentru al 3-lea mandat de primar iar actualul presedinte al CJ, Csehi Arpad, va încerca să câştige cât mai mulţi susţinători pentru  a obţine al 2-lea mandat in această funcţie.

Anunţul a fost făcut public in cadrul unei conferinţe de presă sustinută de către Iuliu Ilyes, presedintele UDMR filiala judeţeana, Csehi Arpad şi presedintele UDMR filiala municipală, Kereskenyi Gabor.

Aceştia au declarat că obiectivul principal al UDMR pentru perioada următoare este câştigarea functiei de primar şi menţinerea aceluiaşi număr de consilieri locali. In urma sondajelor efectuate si a analizelor interne, UDMR-ul a considerat că alegerea făcută publică ieri, este cea mai potrivită.UDMR-ul a declarat că este deschis aliantelor electorale, amintind in primul rând aliatul lor strategic din ultimii 20 de ani, si anume Forumul Democrat German. Conducerea UDMR a mai precizat că este deschisă si pentru alianţe cu celelalte formatiuni politice maghiare. Actualul primar, Iuliu Ilyes, nu a dorit să comenteze in mod direct numirea candidatilor USL.

Tot la această conferinţă de presă,Preşedintele Csehi Arpad a declarat că la Carei,actualul primar Kovacs Eugen este cel care va candida pentru un nou mandat la fel ca în cazul oraşului Tăşnad,unde Veron Arpdad a fost desemnat drept candidat pentru funcţia de primar.

De la conferinţa de presă din Satu Mare a lipsit primarul careiean Kovacs Eugen care este momentan la Bruxells,într-o deplasare la Parlamentul European ,cu mai mulţi primari şi viceprimari maghiari din judeţ între care se regăsesc Kiss Zoltan din Berveni, Schlakter Francisc din  Cămin,Vincze Sandor  din Dorolţ, Szucs Szabolcsdin Viile Satu Mare, Gnandt Magdalena din Ciumeşti, Schvegler Arpad din Tiream, Pleth Emeric din Beltiug, Schwarczkop Ioan  din Ciumeşti, Mosdoczi  Wilhelm din  Căpleni.

redacţia

comentarii

de rakoczi la 22 March 2012 - 11:00

Pacat ca nu se pot inlatura domnii Muller,Tempfli si inca vre-o doi trei care sunt batuti in cui de 20 de ani….nu au facut nimic!!!

de Karcsi la 22 March 2012 - 12:02

Tocmai de aia sunt tinuti acolo ca fac ce trebuie pentru cine trebuie.Si toti voteaza pentru ei ca asa spune popa si tulipanu

de ennyire hulyenek neztek bennunket?? la 22 March 2012 - 12:59

karcsi si ceilalti asa-zisi unguri,in mod sigur nu sunteti unguri,doar va prefaceti.astea sunt incercari penibile de a induce populatia careiana in eroare.scopul vostru este sa influentati acei putini unguri care intra pe site-ul acesta sa nu voteze cu udmr.voi vreti sa destabilizati si sa divizati ungurii,dar veti vedea in iunie rezultatele.ungurii vor ramane uniti si nu vor cadea in plasa intinsa de voi!

de Gyuszi la 22 March 2012 - 13:25

Ceva probleme in Paradis?Au facut ochi si urechi cei pe care ii tineati la dospit si le alimentati cu picatura chinezeasca nationalismul dar dirijat eronat de catre voi?Unde este eroarea?Cei sub 500 de svabi care au mai ramas din cei 15.000 colonizati si maghiarizati fortat fac jocurile si va tin in lesa.Se intoarce roata si pentru voi.Le dati cladiri de la oras si apoi le platiti chirie pe ele.Se numeste sifonnare de ban public.Si culmea e ca masa votantilor maghiari o duce la fel de rau ca a romanilor.Nici plasa voastra nu poate tine la nesfarsit ca doar se mai si agata.Ati facut si popii consilieri,le turnati banii in buzunar cu galeata si tot nu va ajunge.Ungurii adevarati sunt oricum uniti in saracia in care ii tineti de peste 20 de ani chiar daca in prag de alegeri le aruncati cate un oscior dar si ala din banul public nu din buzunarul vostru.

de ABC la 23 March 2012 - 16:55

Eu as propune o noua lege ce ar trebui votat la Bucuresti.Orice om care doreste sa fie ales ca primar,consilier sau conducator al oraselor si tarii nu poate sa candideze daca are datorii la stat,evaziuni fiscale si alte nereguli ce ei isi permit si noi suferim din cauza lor,indiferent ce nationalitate au.Acesti oameni nu sunt capabili sa ne reprezinte.
Poate cineva sa-mi prezinte un candidat de azi,in orasul nostru ,care indeplineste aceste cerinte?

de RST la 23 March 2012 - 17:36

Eu cred ca nu vreti sa spuneti ca daca primaru este in aceasta situatie toti careienii sunt la fel.Nu e deloc greu sa verifici pe internet cine are datorii la stat, este evazionist si altele mai ales daca au si firme.Veti fi poate surprins sa constatati ca sunt consilieri care nu au necazuri cu legea in timp ce altii o evita constant. Trebuie doar sa vreti si nu sa credeti ca in orasul nostru au disparut oamenii respectabili.Daca deschideti ochii ii puteti vedea pe strada pe multi dintre ei.Chiar nu cunoasteti pe nimeni?

de Horia Mărieș la 23 March 2012 - 19:37

@RST

Nici vorbă ca din Carei să fi dispărut oamenii respectabili. Marea majoritate a careienilor sunt oameni de toată isprava și extrem de respectabili.

Nu așa se pune problema cum o puneți Dvs.

Nu eu, sau alții ca mine, sau ABC, trebuie să deschidem ochii și să-i vedem pe stradă pe cei respectabili, ci chiar Dvs + cei care i-au împins permanent în față pe cei cunoscuți a fi corupți trebuie să-i vedeți, să-i identificați, iar apoi să-i votați in conformitate cu cele impuse de dispciplina Dvs de partid, nu să-i votați din nou în masă și foarte disciplinat pe cei care nu v-au făcut și nici nu vă fac nici măcar Dvs. cinste.

N-ați reușit nici Dvs să-i eliminați dintre rândurile Dvs caracatițele organizate în clan și puse numai pe căpătuială.
Vă invinge, vă supune și vă subjugă clanul. Ați ajuns și Dvs sclavii clanului.

Asta este marea problemă. Propuneți și votați numai careieni onesti, priceputi si respectabili, indiferent de naționalitatea lor, și atunci lucrurile vor fi foarte în regulă.

În rest, s-auzim numai de bine.

de RST la 23 March 2012 - 20:38

Cred ca de la prea mult net nu mai vedeti padurea de copaci.Si altii au dreptul la o opinie a lor chiar daca aceasta nu va avantajeaza.Nu cred ca aveti dreptul sa emiteti pareri in numele unei persoane mai ales cand nu stiti cui a acordat increderea sa sau,mai rau,sa o incadrati intr-o anume masa fara chiar a o cunoaste.Incercati sa cititi totusi ce am scris,chiar consider ca sunt multi oameni respectabili in orasul in care nu locuiti de zeci de ani si nu mai cunoasteti oamenii de acum decat din spatiul virtual sau al povestilor de clan.Nu am impins pe nimeni in fata pentru ca nu am avut decat un amarat de vot si acela l-am acordat celor care nu sunt evazionisti si faliti.Cine vrea sa vada ce hram poarta candidatii nu are decat sa se uite pe net care le sunt datoriile si averile si cum le-au facut.Noi stim pe cine votam si nu ne pasa de regula pe care incercati sa o impuneti!Nu dupa simpatii se aleg candidatii ci dupa realizarile lor personale si implicarea in viata sociala.Daca va plictisiti incercati sa dati o mana de ajutor la o casa de copii sau la un azil de batrani.

de ABC la 23 March 2012 - 20:58

Cred ca RST nu m-ati inteles.Eu nu am probleme cu nimeni,dar ar fi bine ptr. noi, daca s-ar pune noilor candidati aceasta piedica .

de Horia Mărieș la 23 March 2012 - 21:48

Hoooo, hooo, hoo, pune puțin frâna te rog @prietene @RST, fiindcă se pare că ai luat-o rău de tot prin bălării !

Mai gândiți-vă Domnule totuși puțin înainte de a da drumul lăturilor pe care le aveți pitite prin gușă. Și fără injurii rog frumos, fiindcă o să o luați instantaneu peste bot. Măcar prin scris – și prin prea mult net.

Cred că Dumneata nu pricepi românește.
Nu-i nimic, o să încerc să traduc și pentru @RST.

1) Suntem de acord se pare că mărimile locale actuale sunt corupte, nepricepute în managementul public precum și în cel privat – deci slabi administratori pentru a conduce o urbe, lucru demonstrat de-a lungul anilor cu vârf și îndesat; sunt evazioniste fiscal dacă nu plătesc impozite la stat pentru foloasele necuvenite adică pentru șpăgi și mită(nu negi nici Dummeata acest lucru), etc, etc. Nu mai este cazul să batem apa în piuă pe tema asta, vezi doar B. de C.

Au băieții veseli numai păcate de toată lumea știute, formează o gașcă, un clan de sorginte mafioată, ai cărui membri sunt puși numai pe căpătuială, deci sunt practic niște căpușe nestârpite ale bugetului local.
Vorbesc evident numai de cei care sunt într-adevăr așa, nu generalizez de fel. Băieții veseli și-au făcut deja plinul, și-au mâncat mălaiul. Punct.

2)Păi dacă-i așa cum s-a scris la pct. 1 de mai sus, de ce oamenii extrem de respectabili din Carei, printre care vă numărați mai mult ca sigur și Dumneavoastră, îl imping pentru a 4-a oară în față tot pe cel care-i face de râs și de rușine mereu?

Nu am de unde să știu cum utilizați Dvs singurul vor de care dispuneți fiindcă nu vă însoțesc în cabina de vot și deci nu pot comenta acest aspect, dar aștept totuși răspunsul Dvs la intrebarea anterioară.

De ce trebuie să împingeți cu forța majorității votanților de care dispuneți, fiindcă aceasta este realitatea demografică de decontestat pe plan local, pe gâtul careienilor mereu același cârnat (kolbasz) care le provoacă o indigestie cronică și de care fel de mâncare oamenii (ăia respectabili de care vorbim noi doi) s-au săturat deja până peste cap?

În final, dar nu în ultimul rând, cât timp o să vă mai ascundeți Domnule dragă, viteazule huszar, ca ultimul dintre cei lași, în spatele alias-ului @RST?

Oare de ce nu semnezi și Dumneata, ca tot omul cinstit, respectabil și responsabil cu numele întreg? Aud? Ca să-mi pierd eu vremea și ca să-mi fac draci cu toți terchea-berchea și cu anonimii insignifianți ca Domnul @RST?

Doar pentru informarea Dvs, dar vă rog să păstrați secretul: nu mă plictisesc de loc, fiindcă nu mă lasă să mă plictisesc exact cei de care am amintit la pct. 1 de mai sus.

În rest, s-auzim numai de bine.

de iubit la 23 March 2012 - 23:08

Ca de obicei cu el a mers si martin kinga,in calitate de…..?sau o fi primar si ea?????nu e o deplasare in interes de serviciu ci in interes personal,excursia cuprinzand printre altele(chefuiala,…,etc) si vizitarea Parlamentului European mult mai importanta decat conferinta de presa.

de nelu la 23 March 2012 - 23:54

Se plimba,se distreaza,nici nu le pasa,isi permit caci sunt la putere si nu stiu cum,da parca vad ca tot ei vor ramane.

de sas la 24 March 2012 - 00:25

da pe banii cui?ca salariile,pensiile sau redus,pentru ce?ca ei sa traiasca bine si sa-si permita tot felul de mofturi si distractii?nu vad decat de interesele lor,le doare undeva de noi.

de RST la 24 March 2012 - 08:22

Ca de obicei domnu Horia,vorbe si mai putine fapte.Adica noi cei care nu l-am votat pe licheaua de jeno nu suntem respectabili pentru ca suntem mai putini decat maghiarii care sunt indoctrinati la biserica sa voteze semnul si nu omul?Ei nu au pareri proprii ci sunt executanti,conteaza ca numar de voturi doar.Daca suntem mai putini nu avem valoare in ochii Dvs.?Noroc ca nu ne intereseaza palavragelile unor plictisiti de lume.Cum va implicati in viata urbei inafara de tocit tastatura?Cu voluntariatul cum stati?La Carei se mai practica.

de ROLI la 24 March 2012 - 08:34

D-le,MARIES,vad ca vi sa trezit instinctul de patriot local.Da intreb si eu ca tot omu curios:unde ati fost pana acum ?Acest site exista de cativa ani si nu v-am vazut pe aici .Acum veniti sa va dati in stinga si in dreapta cu parerile sfaturile si acuzele dvs.Chiar daca incercati sa trageti o perdea peste tot ce scrieti,perdeaua este transparenta si se cam deduc motivele postarilor.
Stati dvs.linistit ca stiu ei careienii ce au de facut la alegerile din iunie.
Nu-i mai impingeti de la spate si nu-i mai subapreciati.Ca mai sunt si oameni cu scaun la cap oameni apreciati de comunitate care chiar au facut lucruri bune pentru oras si nu pentru ei..Dar din pacate multi dintre ei au fost terfeliti pe aici chiar de catre cei care se tem sa nu le ia locul prin Consiliu.Oricum ,careienii sunt foarte in clar cu cine ce a facut pentru acest oras .Pe careieni nu-i intereseaza ;cine/ ce/ de unde/,pe ei ii intereseaza sa se faca ceva pentru Carei.Din afara si din povesti se vad altfel lucrurile,dar intotdeauna concretul si ce pui pe masa conteaza..Asa ca vorba aia “Sa auzim numai de bine “

de Horia Mărieș la 24 March 2012 - 09:16

@RST: Măi tată, dar greu mai ești de cap, nu vrei să pricepi neam!

Cine a scris că “nu sunteți respectabili fiindcă sunteți mai puțini decât maghiarii”?

Cine a scris că “nu aveți valoare în ochii mei”?

Rog frumos arătați-l ferm pe respectivul cu degetul!

Eu n-am scris și nu o să scriu niciodată astfel de măgării, cel puțin atât timp cât o să mai pot să “tocesc tastatura”, așa cum vă exprimați atît de plastic Dvs.

Constat cu regret ptr Dvs că tot nu aveți curajul să vă desconspirați alias-ul, ca să știu și eu clar: cu cine combat, cu ce fel de om stau de vorbă.
Nu-i nimic, încercăm atunci niscaiva deducții logice.

Inainte de toate însă, vă rog să-mi permiteți să vă citez: “noi cei care nu l-am votat pe licheaua de jeno”.

Ăsta pare să fie un comentariu pertinent, al unui om care cunoaște în detaliu, exact de la sursă lucrurile și care se pare că deține și probe, în consecință, eu unul nu pot decât să apreciez acest comentariu într-un mod pozitiv.

Din cele ce scrieți, din modul în care scrieți, nu s-ar părea să fiți maghiar. Sunteți sau român, sau șvab, fiindcă evrei mai sunt doar câțiva prin Carei.

Aș înclina să cred că sunteți șvab, dar vă rog să mă corectați dacă greșesc.

Eu știu despre șvabi doar că:

“Primii șvabii sătmăreni au ajuns în Maramureș în 1712 în urma unei solicitări a contelui Alexander Károlyi care dorea repopularea zonei, devastată de războaie. Inițial aceștia trăiau în circa 40 de așezări, unele exclusiv germane, altele mixte. În comparație cu alte grupuri de germani colonizați în sud-estul Europei, șvabii sătmăreni nu au primit pământ, deoarece s-au stabilit pe domenii nobiliare. Astfel, ei au fost încă de la început constrânși la iobăgie.
Al doilea val de germani veniți în Maramureș a fost cel al țipțerilor, tot în secolul XVIII. Aceștia erau atât agricultori cât și meșteșugari și mineri. Venirea lor a adus o contribuție important la dezvoltarea economică a regiunii. Până la sfârșitul secolului, aici au mai venit și alte grupuri de coloniști germani, originari din Europa centrală și de vest.
Procesele de maghiarizare din secolele XIX-XX au avut un mare impact asupra șvabilor sătmăreni, fiind catolici și în biserica catolică folosindu-se limba maghiară. După 1945 foarte mulți s-au refugiat de regimul comunist, emigrând în Germania. Totuși, comparativ cu alte grupuri de germani din România, emigrarea către Germania a fost mult mai redusă, această comunitate germană fiind singura din România despre care se poate vorbi că nu este amenințată cu dispariția.
În prezent, șvabii sătmăreni, împreună cu celelalte grupuri de etnie germană din România, sunt reprezentați politic de FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România).”

Pot doar să mai adaug la cele de mai sus faptul că unul din cei mulți, pe care-i am încă și acum foarte aproape de cămașă (și implicit de inimă) se numește Laurențiu (Lorinc, acum Lorenz) Barth, acest șvab mi-a fost coleg de clasă în liceu și coechipier drag în echipa de handbal a liceului. N-o să am niciodată absolut nimic împotriva lor fiindcă ei sunt oameni de toată isprava.

În ce privește alianțele politice pe care le fac reprezentații lor politici, îi privește, este doar opținea lor.

Important ar fi doar să nu sprijine și să nu voteze “lichelele” (așa cum le caracterizați chiar Dvs.).

Doar pentru informarea Dvs, dar vă rog să păstrați secretul: nu sunt de fel un plictisit de viață, ci dimpotrivă, abia acum încep să mă bucur din plin de ea, dovadă este faptul că încă mai am chef să palavrăgesc cu anonimi ca Dvs.

Stau foarte prost cu voluntariatul, am grijă doar de mama mea de 91 de ani.
Dacă aș trăi/locui însă în Carei, m-aș implica cu mult drag în orice fel de activitate de voluntariat, v-aș ajuta cu cea mai mare plăcere, fiindcă mai sunt multe destule lucruri de făcut în urbe, inclusiv pe bază de voluntariat. Din păcate, și regretul ăsta l-am mai scris, nu locuiesc acolo.

Mai aveți oare și alte întrebări/aprecieri legate de viața mea privată? V

ă rog să nu ezitați să le puneți, vă voi răspunde la ele dacă voi putea.
Doar semnați-vă (cu nume și prenume).

În rest, s-auzim numai de bine.

de Horia Mărieș la 24 March 2012 - 09:36

@ROLI

Am văzut târziu postarea Dvs, altfel v-aș fi răspuns în același timp cu @RST.

- Una la mână: Nu mi s-a trezit acum patriotismul local, l-am avut mereu, fiindcă am rădăcini cel puțin atât de adânci ca și Dvs în acele pământuri.

- Doi la mână: Am fost în viață, dat am plecat în lume la 18 ani (din Carei), m-au legănat și pe mine, ca pe mulți alții, valurile line sau uneori mai zbuciumate ale vieții, acum însă am o anumită vârstă, ceva mai mult timp pentru nostalgii si pentru prietenii vechi, am fost apoi nevoit din motive, sa le spunem administrative, să-mi reiau legăturile vechi și să vizitez Careiul, plătesc impozite si taxe pe acolo, pe scurt, ăsta sunt ! Simplu.

Am răspuns mai sus destul de clar la întrebarea pe care mi-a pus-o anonimul @ROLI.

În ce privește prostioarele/aberațiile de genul “Acest site exista de cativa ani si nu v-am vazut pe aici. Acum veniti sa va dati in stinga si in dreapta cu parerile sfaturile si acuzele dvs. Chiar daca incercati sa trageti o perdea peste tot ce scrieti, perdeaua este transparenta si se cam deduc motivele postarilor.”, dați-mi voie să nu mai pierd vremea cu ele, că nu merită.

“Stati dvs. linistit ca stiu ei careienii ce au de facut la alegerile din iunie.” V-am citat.

Să Vă lumineze mintea Bunul Dumnezeu, și să dea Domnul să fie așa!

Dă-i Doamne românului, maghiarului, șvabului, evreului careian mintea cea de pe urmă!

În rest, s-auzim numai de bine.

de caraian la 24 March 2012 - 10:52

ce tot ii dati in sus si jos cu svabii ca abia mai sunt citiva in oras din aia adevarati care cunosc limba si respecta traditia restu is vopsiti si cauta numa un ciolan indiferent la ce partid il gasesc.stim ca si viceprimaru e plimbaret pe la vreo trei partide pana sa ajunga pe listele udmr

de RST la 24 March 2012 - 15:43

Simplu.Eu folosesc literele alfabetului de pe tastatura si cateodata capsLock. Pentru altii nu bag mana in foc.

de ROLI la 24 March 2012 - 17:54

ROLI nu este anonim D-le din Bucale,este careian din mosi stramosi.Si va rog frumos nu mai intrati in polemica cu noi,v-am spus : stiu careienii ce au de facut,ca nu om fi noi chiar asa de naivi precum cred unii si altii.Vad ca ne dati lectii de parca noi am fi picati din luna,sau ca toti am fi cu capul in nori.Dvs. cred ca aveti buletin de Bucuresti ,asa ca acolo trebuie sa va exprimati si lectiile de politica si votul.

de Horia Mărieș la 24 March 2012 - 19:38

@ROLI

Eu am plecat din Carei în lume la 18 ani ca să mai deștept, ca să nu mai rămân un încuiat prăfuit de cireada de vaci ce venea seara acasă pe str. Malinovski/ Tractoriștilor/ Bulevardul 25 Octombrie.
Dumneata ROLI însă ai rămas tot acolo și poți deduce singur consecința nefastă, adică poți să-ți dai seama și singur ce ai rămas.

Nu s-a născut încă anonimul de ROLI care să-mi impună mie cu cine să polemizez, când să polemizez, sau pe ce teme să polemizez.

In context, vă informez doar că un ROLI anonim tot un laș, care se ascunde după o poreclă rămâne, chiar dacă un este careian din moși strămoși.
Bănuiesc că moșii si stramoșii ăia la care faceți referire aveau un nume și un prenume. Dumneata pe unde ți-ai pierdut numele și prenumele? Sau te pomenești că ție rusine cu numele purtat de moșii și de strămoșii dumitale?

Te lauzi că frecventezi acest site de câțiva ani. Atunci de ce nu respecți regula jocului impusă pe acest site: pentru a face o postare pe el, la “Lasati un comentariu” scrie clar: Nume required), Email (nu va fi publicat) (required).

Ahhh, Inteleg, dumneata nu stii ce inseamna required.
Nici nu mă mai mir.

Cred că o să vă fac o foarte mare favoare de acum încolo. O să mă abțin să mai răspund de acum încolo unui laș anonim ca ROLI. N-aveți nume și prenume, nu meritați să mai fiți băgați în seamă. Practic sunteți inexistenți.
Începe să fie cam enervant până și pentru mine să mă conversez în acest spatiu virtual cu ROLI virtuali, cu unii pe care nu poti să-i identifici, cu oameni invizibili.

Referitor la vot, as putea oricand sa-mi fac viza flotant in Carei, și să votez acolo. Dar n-o meritați, fiindcă cu atitudinea Dvs, o să aveși și în continuare, în vecii vecilor, exact ce ați avut și in ultimii 12 ani.
Prea aveți, voi cei ca ROLI, o mentalitate de sclavi, de supusi, de iobagi, exact ca pe vremea Grofilor Karolyi. Vă place Kolbaszul, mâncați-l fript încă alți 4 ani!

In rest, s-auzim numai de bine.

de andi la 24 March 2012 - 20:33

ma roli da tu vrei cumva sa candidezi?te iei de oamenii cinstiti da de aia care fura nu zici nimica?ne ajunge un evazionist de primar sustinut de tulipani si acu vrei sa ne bagi la toti pumnu in gura???

de INCA UN ROLI la 24 March 2012 - 21:51

Bucurestene,tu deja ai aere de mare cunoscator,tipic miticilor din partea de sud,sud-est a tarii.Deja ai impresia ca daca scrii pe aici,lumea va crede ce scrii.Ok,multe idei sunt bune,dar prea vrei tu sa faci pe carmaciul atotcunoscator.Sau nu ar trebui sa ma mire,pentru ca asa e la moda in bucale,vorba multa,instigare,nimic concret.Tot bucalesh-ul este plin de formatori de opinie shaormisti.Crezi ca daca ai plecat de aici acum mult timp,oamenii au ramas in urma si nu s-au modernizat?Crezi ca nu avem idei/pareri proprii?Nu vrei sa vorbesti cu anonimi?Foarte bine,nici pe noi nu ne intereseaza sclipirile mintii tale luminate.Stim foarte bine ce inseamna required,nu ne insulta.Cred ca tu esti cel imbe,prin faptul ca nu intelegi ca nu scrie nicaieri ca name-ul trebuie sa fie al tau.

de mihai la 24 March 2012 - 22:14

@roli
ei, s-a suit scroafa-n copac! ilustrul roli, careian din timpul lui Adam, se apuca sa vorbeasca in numele “careienilor” si prezinta “cugetarile” sale profunde cat buricul mustei despre ce si cum avem voie sa scriem, ce teme avem dreptul sa abordam ba chiar ne mai si cerne dupa “criterii” numai de persoana sa stiute . Alo, gara!? Cenzura s-a desfiintat de ceva timp. Te-ai trezit tu sa dai aprobari si sa emiti sentinte despre cine are voie si cine nu sa scrie in buletin de Carei? E cumva ziarul tau personal de la mosii si stramosii tai careieni din timpul lui Burebista? Adica in ziar scrie numai cine vrea roli? Trebuie sa fii musai careian din mosi stramosi ca sa ai dreptul sa vezi si sa spui daca nu merge bine ceva? idei de genul asta te descalifica, rola! maine poate o sa spui ca daca stau pe str. cimitirului nu am dreptul sa vorbesc despre str. Gheorghe Lazar? Asta da ingustime de minte! Daca arunci cu ea, se infige! Cat despre naivitate, mai bine sa nu discutam, fiindca stim oricum cum va vota electoratul de etnie maghiara. Se va vedea din nou ca la vot va conta sa fie cu tulipanul, indiferent ca a facut sau nu a facut persoana respectiva pentru oras, indiferent daca are mosii si stramosii din Carei sau de dincolo de Tisa sau chiar de Oceanul Atlantic. Si, in fond, asta vreti, asta votati, asta aveti! Dar nu e destul atat! Mai vreti ca toata lumea sa spuna in cor ca ii si place cat de bine si frumos se traieste in Carei. Ei, cu privire la acest aspect va zic doar 50%. Din dreapta.

de erno la 24 March 2012 - 22:16

ce importanta au stramosii in discutia despre ce se intampla in prezent in oras?

de erno la 24 March 2012 - 22:21

bai inca un rolex, cine pixu` sunteti voi aia “noi” pe care nu ne intereseaza? Cumva sunteti reflexe din vremea lui “draga redactie” si a lui “un grup de muncitori cinstiti”? Mai dezumflati-va din penaj, ca nu se sperie nimeni de “muschii” vostri de nord -vest!

de INCA UN ROLI la 24 March 2012 - 22:22

nu,e al tau.

de INCA UN ROLI la 24 March 2012 - 22:28

Ce sar postacii,poate sunteti mai implicati pe aici,sau mi se pare.Nu cunosc multa lume care ar fi sarit asa repede cu contra-ofensiva,decat poate…..

de vasile la 24 March 2012 - 23:24

@inca o rola de hartie igienica
zi-i roli ca e postac, ca sa nu-mi zica el/ea ca suntem noi! tie oricum “ti se pare”, adica esti in delir permanent (cu bigudiuri pentru minte creata).

de emil la 24 March 2012 - 23:25

lasati imbecilii sa vina mine!

de Horia Mărieș la 25 March 2012 - 02:28

@Mihai: Doar un simplu mulțumesc. Bine scris. Ai verb.

de Horia Mărieș la 25 March 2012 - 06:46

@ÎNCĂ UN ROLI: Să ne mai și distrăm.

Scena: Invazia irakiană din Kuweit, februarie 1991.

La un moment dat, irakianului i se blochează mitraliera:
- La Bizda-bizdii mă-tii de pușc’ îmbutzit! înjură irakianul în cea mai pură
românească de care era el în stare.
Kuweitianul îl aude și îl întreabă într-o românească la fel de pur stâlcită:
- Bei bork de câine, de unde știi la tine înjură rumânește, bei?
- Ieu făcut jgoal la Rumania, bei gegule coclite!
- Zeu? Si unde fecut la tine jgoală la Rumania ?
- La Iashi
- Rahat! Shi ce jgoală fecut tu, bei?
- Politehnica. Da’ di ce?
- Pei și eu făcut jgoală la Rumania !
- Daaa? Ce jgoal?
– Eu fecut Medicin la Târgu Muresh.
Irakianul între timp își reparase mitraliera și începe să tragă mai îndârjit
după kuweitian.
- Ia bei de la mini glonts! La bizda mă-tii te ungur !!!!

de careian neaos la 25 March 2012 - 12:17

Respect domnu Horia!Ne bucuram ca ati ramas careian desi unii comentatori scot flacari pe nas ca mai exista romani care nu-si uita originile.Credeati ca puteti sa emiteti pareri personale pe nagykaroly… si cei doi iredentisti sau cum i-ati catalogat sa va ramana datori?Oameni ca Dvs. nu sunt agreati de conducerea udmrista a orasului care incearca cu sarg sa mentina inca epoca feudala cu tot ce implica aceasta.Sa aveti sanatate si spor in toate!Cainii latra,caravana trece! Dar veni-vor s alte vremuri…

de Horia Mărieș la 25 March 2012 - 12:47

Mulțumesc ptr. înțelegere, cu același respect, D-le @careian neaoș.

Comentatorii care nu vor să-mi rămână datori, pot să-mi ia caii de la bicicletă și să-i folosescă la actualul sau la viitorul(?) Manej.

În rest, s-auzim numai de bine.

de Adrian la 26 March 2012 - 18:49

Nici la UDMR treaba nu sta mai bine ca la romani deoarece nu propun candidati competenti si de calitate.Probabil aceia nu au loc de snapanii grei din partid la care le tremura deja izmenele caci s-ar putea afla de jongleriile lor cu banul public sau fondurile europene.Cat priveste spectacolul lor de 15 martie nu au avut nici macar bunul simt sa arboreze steagul Romaniei si al UE asa cum se procedeaza in lumea civilizata.Ei au ramas la stadiul epocii feudale,al grofilor.O simpla piesa de teatru nu au fost in stare sa invete si au apelat la playback desi de 5 ani avem Festival international de Teatru in oras si puteau sa mai traga cu ochiul la cum se joaca o piesa de teatru daca tot o pui in scena.Propun ca organizatorul sa isi dea demisia ca ii face de ras pe ceilalti.Speram ca macar acum la alegerile din iunie sa iasa si ei cu un candidat integru,de calitate,ca tot sunt majoritari si ar avea de unde alege.

de Adrian la 27 March 2012 - 11:02

Am uitat sa mentionez ca protocolul servit de UDMRul careian din banii primariei careiene a fost tinut in mai multe sali desi pentru manifestarile de ziua nationala a tarii nu se serveste nici macar o cupa de sampanie.Si atunci se pune intrebarea cine provoaca,cine e sovin si cine se lauda in campanie cu o atitudine echilibrata?

de Horia Mărieș la 27 March 2012 - 11:55

@Adrian:

Cine a plătit protocolul respectiv, din ce fonduri, pe baza cărei Hotărâri a C.L. Mun Carei care a fost publicată pe site-ul http://www.primariacarei.ro/ (portal care azi 27 martie 2012 nu funcționează nici dacă-i faci o frecție cu spirtul Diana, asta ca să-și poată plăti tot omul impozitele si taxele locale online, fiindca suntem in A.D. 2012, nu pe vremea grofilor Karolyi), asta apropo si la cele scrise de “no name”-ul perpetuu numit @sms cu referire la “lumea civilizata”.

Doar pentru cei interesati:

Sistemul de plata online al impozitelor si taxelor facut de agentul de colectare INDECO SOFT in numele Primariei MUNICIPIULUI CAREI, functioneza corect, iti ia banii de pe card, iti tipareste chitanta, este o tranzactie sigura dpdv informatic, etc. l-am testat (cu rezultat pozitiv) ieri, efectuind o plata online prin card. Spre deosebire de sistemul implementat anul trecut de o firma privata din Baia Mare (imi scapa numele, de alfel nici nu vrau sa-i fac reclama gratuita) care n-a functionat neam in tot anul 2011.

Sistemul INDECO SOFT Are insa o mica-mare buba. Nu poti avea de loc incredere in sumele pe care le afiseaza, adica in sumele pe care tu contribuabil, le datorezi ca plata.

Am incercat sa fac tot ieri o a doua plata, si in loc de suma de cca 1.450 lei, comunicata oficial anterior, in scris, de Prim. Mun Carei Serv. Taxe si Impozite, cu stampila si semnatura, inteligentul de sistem Indeco Soft voia sa ma incaseze cu 2.906,78 de lei, adica cu aproape dublu. Noroc ca nici eu nu sunt chiar atat de prost sau de naiv incat sa autorizez plata unei astfel de aberatii, probabil o balba jenanta datorata a unui operator de introducere date in sistem, distrat sau foarte indragostit, ca tot a venit primavara.
Am dovezi clare si pot documenta oricand afirmatiile de mai sus.

Concluzie pentru contribuabilii careieni:

Puteti face plata online, prin card, a taxelor si impozitelor, in conditii de siguranta a tranzactiei, dar firi foarte atenti la sumele de platit.

Daca observati diferente mari fata de sumele platite in anul anterior, nu aurizati tranzactia si cereti urgent lamuriri prin telefon (sau in persoana, daca aveti mult timp de pierdut) la Serviciul Taxe si Impozite al U.A.T. (Primaria) Municipiul Carei.

In rest, s-auzim numai de bine.

de rasu curcilor la 27 March 2012 - 12:16

cine intra pe rubrica de mica publicitate poate sa descopere cine este de fapt smc,si cu ce se ocupa aceasta persoana care face reclama si la firma si la partid de la acelasi telefon,in 23 martie

de un cititor la 27 March 2012 - 12:28

oricine ar fi are dreptul la opinie.nici tu,nici altii nu i-l puteti lua.gresesc oare?asa ca tu esti cel care se face de rasul curcilor si al altor animale domestice.toti avem dreptul sa ne exprimam ,desi vad ca asta unora nu le convine.

de rasu curcilor la 27 March 2012 - 13:02

adica eu daca postez iau cuiva dreptul la opinie?cu ce am gresit?eu nu am dreptul sa ma exprim daca observ anumite lucruri? cred ca exprimarea mea a fost decenta,nu am jignit pe nimeni

de Horia Mărieș la 27 March 2012 - 13:26

Faină firmă, dar și mai fain partid.
Vrea să ajute pe oricine, că orice început e greu.

de Horia Mărieș la 27 March 2012 - 13:29

P.S. CNA a aplicat, marti, OTV cea mai drastica sanctiune posibila -injumatatirea licentei audiovizuale, pentru ca televiziunea difuzeaza continuu publicitate politica la Partidul Poporului Dan Diaconescu, in afara perioadei de campanie electorala.

http://ro.stiri.yahoo.com/otv-fost-inchis-cna-aplicat-cea-mai-drastica-095500789.html

de emil la 27 March 2012 - 17:31

Se pare ca Mihai nu a prea nimerit-o cu cenzura selectiva de pe meleagurile noastre. Adica, sa fie limpede, propaganda electorala in afara perioadei de campanie se face si la alte posturi de televiziune. Doar ca acelea, cu cateva exceptii, fac propaganda pdl, deci nu se pune.

de mihai la 27 March 2012 - 17:40

@ Adrian
Fii fara nadejde cu privire la “candidatul integru”.

@ Horia Maries

1)pentru putin;
2)multumesc pentru apreciere.

de un cititor la 28 March 2012 - 04:21

pt horia maries-faptul ca ne-ati numit pe noi careienii,o cireda de vaci ,va califica,adica de unde pana unde??????????????????nu-mi explic cum va permiteti asemenea comparatii.

de un cititor la 28 March 2012 - 04:24

scuze,cireada de vaci.impardonabil

de Horia Mărieș la 28 March 2012 - 05:10

@un cititor “no name”.

Unde ați citit mă rog frumos matale domnule draghe că v-am făcut o “cireadă de vaci”?

Despre cireada de vaci am scris doar: “Eu am plecat din Carei în lume la 18 ani ca să mă mai deștept, ca să nu mai rămân un încuiat prăfuit de cireada de vaci ce venea seara acasă pe str. Malinovski/ Tractoriștilor/ Bulevardul 25 Octombrie.”. Poate n-o să mă credeți, dar exact ăsta era tabloul de seară, acum cca 50 de ani, pe str. Malinovsky/Tractoriștilor.

Acum însă este asfaltată strada 25 Octombrie.

Dacă nu ințelegeti românește, folosiți vă rog Google Translate când citiți “Buletin de Carei” online, că uneori mai ajută, inclusiv pe cei mai puțin dotați la etaj, ca Dvs.

Vi s-a lipit cumva degețelul de tasta “?” ?

În rest, s-auzim numai de bine. Bye.

de un cititor la 28 March 2012 - 07:13

ahh,inteleg ne-ati numit „incuiati prafuiti de cireada de vaci„.nu inteleg cum va permiteti asa ceva.ca tot veni vorba, faptul ca dumneavoastra va postati intruna numele dovedeste faptul ca ati vrea sa va faceti cunoscut in randul celora pe care ii desconsiderati.cred ca suferiti de sindromul narcisist.

de un caraian la 28 March 2012 - 07:25

Va rog sa nu vorbiti in numele celor pe care nu ii reprezentati cu NIMIC.Faptul ca sunteti cititor ca oricare dintre noi nu va confera niciun drept special.Domnul Maries este un om respectabil care nu are nimic de ascuns si poate de aceea va deranjeaza.Pe langa toate acestea este un bum platitor al taxelor si impozitelor locale.Cum de nu aveti nimic de spus despre primarul evazionist cu acte in regula care are 30 la suta din salar taiat pentru neplata datoriilor sale la statul roman care il plateste?Sunteti obsedat cumva de patrupedele numite vaci?Asta spune ceva…

de Horia Mărieș la 28 March 2012 - 08:18

@un cititor “no name”:

Imi pare sincer rău de Dvs., dar Dvs. n-o să înțelegeti niciodată nimic. Punct.

de un cititor la 28 March 2012 - 08:49

eu inteleg faptul ca ne desconsiderati pe noi careieni.mie atat imi ajunge.nu am nevoie de lectii date de dumneavoastra.punct.apropo,tu cu ce ii reprezinti mai bine pe careieni decat mine,„caraiane„????????????cu ce esti mai bun decat mine?????????????????????????

de cosmin la 28 March 2012 - 10:38

Pana acum singura candidatura anuntata este cea a actualului primar. Legislatia romana inca permite evazionistilor sa candideze si se pare ca aici maghiarii din udmr sunt total de acord cu statul roman.Nu vor sa demonstreze ca ei sunt mai aparte decat romanii si nici nu vor separat ca la invatamant.Nici Kelemen hunor nu ia atitudine fata de oile lor ratacite si nici ministrul Borbely nu are nimic de spus fata de existenta unei crescatorii de cai in parcul orasului fara nici una din autorizatiile necesare sau de taierile masive de copaci de anul trecut.Acum vor sa taie si castanii din centru ca sa faca fantani arteziene si astfel lumea sa traiasca mai bine.

de mihai la 28 March 2012 - 11:55

@ un cititor
?

Si acum, poti sa intelegi din nou ca si eu am desconsiderat careienii? Nu m-ar mira. Desi, nu cred ca esti atat de suferind la mansarda pe cat vrei sa pari. sau poate ti-a cerut cineva sa postezi si n-ai gasit un capat de fir de care sa te agati/legi. Daca tu musai trebuie sa intelegi “faptul ca ne desconsiderati pe noi careieni” atunci orice as scrie, inclusiv ca “sunt impresionat iremediabil de inaltimea, profunzimea,larga respiratie si vastitatea viziunii extraordinare pe care o revarsati asupra bicisnicelor noastre persoane, care nu merita onoarea pe care ne-o faceti pentru a incerca sa ne ridicati din stupizenia in care ne complacem la nivelul cosmic al distinsei dumneavoastra personalitati naucitoare prin competenta si comprehensibilitatea atat de acute” inseamna tot ca desconsideram “careieni”.
Cum ar zice un hatru, “toata cinstea si beciuletul!” pentru exemplul de interpretare corecta a unui text simplu si inteligibil pentru un IQ mediu.

de emil la 28 March 2012 - 11:57

@ un cititor

Ce sa faci, e greu cu limbul asta roman! Nagyon nehez!

de erno la 28 March 2012 - 12:00

@ mihai
atentie cu “firul”, ca s-ar putea ca “un cititor” o sa inteleaga imediat ca l-ai trimis sa se spanzure si iar sare cu desconsiderarea si cu jignirile!

de mihai la 28 March 2012 - 12:03

@ un cititor
Sper ca ai inteles ca suntem mai multi cand am scris “desconsideram”! Succes in descifrarea si interpretarea textului!

de emil la 28 March 2012 - 12:04

@un cititor

!

de erno la 28 March 2012 - 12:51

@ emil

te rog, nu mai trimite texte asa de lungi si grele ca “!” sau “?” !. O sa aiba “un cititor” nevoie de o saptamana ca sa le priceapa!

de erno la 28 March 2012 - 13:01

@rasu curcilor

cum poti fi asa de sigur ca este acelasi smc si la mica publicitate?

de smc la 28 March 2012 - 13:03

@rasu curcilor

ei, asta de la cine e? iti spun eu ca acest mesaj cu smc vine de la mine, erno. deci, aia cu mica publicitate e praf!

de erno la 28 March 2012 - 13:05

@ rasu

Cred ca am demonstrat ca nu e obligatoriu ca smc de la comentarii sa fie identic cu cel de la mica publicitate!

de Horia Mărieș la 28 March 2012 - 13:06

:-)

de erno la 28 March 2012 - 13:14

@ careian neaos

ar scoate ei flacari pe nas acei comentatori, dar nu sunt balauri, dragoni etc., ci niste bieti postaci dezumflati care incearca si ei, bietii, sa semene confuzie, doar – doar vor pacali pe vreunii ce nu tin cu actuala putere, sa nu se duca la vot.

Lasati un comentariu