Prezenţe careiene la Parlamentul Uniunii Europene

• publicat la: 9 octombrie 2012
Prezenţe careiene la Parlamentul Uniunii Europene

Denisa Romănescu, Anca Marian și Ionuţ Sava,elevi ai Liceului Teoretic  Carei, au vizitat Parlamentul Uniunii Europene dar și orașele Budapesta, Praga, Viena, Frankfurt, Stuttgart, Antwerp și Bruxelles în cadrul unei excursii dedicate câștigătorilor concursului național de proiecte „Europa mai aproape de CNE”, proiect inițiat de Consiliul Național al Elevilor.

Aceștia au derulat în perioada 3-13 mai 2012 o serie de activități pe plan local, care au avut ca scop promovarea şi implementarea valorilor europene în sistemul de învățământ. Proiectul a cuprins un atelier de lucru, un marş, o expoziţie, un concurs şi un târg cultural.

Excursia a avut loc în perioada 30 septembrie – 7 octombrie, iar la destinație, după vizitarea sediului parlamentului, cei prezenţi au avut ocazia de a afla mai multe informaţii referitoare la instituţiile europene în cadrul unei prezentări la care a participat şi europarlamentarul Norica Nicolai, al cărei cabinet se află printre iniţiatorii proiectului alături de seniorii Consiliului naţional al elevilor Diana Morea şi Andrei Ghergu.


Coordonatorul echipei EuroCitizens LTC, Ionuţ Sava, a declarat pentru cititorii Buletin de Carei :

„Sper ca experienţa pe care am acumulat-o în acest proiect european să mă ajute în demersul meu de dezvoltare continuă a Consiliului elevilor din orice structură, cu precădere la nivel şcolar şi judeţean. Mă bucur pe de-o parte că am avut oportunitatea de a colabora cu oameni extraordinari, iar pe de altă parte de a cunoaşte oameni noi care au aceleaşi interese ca şi mine: dezvoltarea spiritului civic şi contribuirea la dezvoltarea comunităţilor din care facem parte. Alături de colegele mele, le transmit sincere felicitări tuturor participanţilor şi în mod evident organizatorilor, care s-au asigurat ca toată călătoria noastră prin Europa să fie impecabilă.”


Atmosfera a oferit un mediu excelent unei excursii perfecte pe continentul european, în cadrul căreia participanţii au vizitat diverse obiective turistice, au cunoscut specificul local al celor opt ţări parcurse şi au interacţionat cu mediul cultural din acestea. În cadrul orașelor vizitate, participanții au primit explicații privind zona respectivă de la ghizi.

Nouă echipe din întreaga țară s-au aflat printre câștigătoarele acestui proiect, acestea venind din următoarele județe: Constanța, Iași, Sibiu, Gorj, Olt, Vrancea şi, implicit, Satu Mare.

comentarii

de anonim la 9 octombrie 2012 - 16:36

super, super, super!!!!

de Sany la 9 octombrie 2012 - 22:51

Felicitari, trei tineri romani care fac cinste orasului nostru!

Lasati un comentariu