Careieni din toate colţurile, uimiţi-vă! Aşa arată oraşul după 2 mandate ale candidatului Kovacs care mai vrea un mandat

• publicat la: 5 aprilie 2016
Careieni din toate colţurile, uimiţi-vă! Aşa arată oraşul după 2 mandate ale candidatului Kovacs care mai vrea un mandat

Disperare mare în  tabăra politică a primarului Kovacs ce îl susţine pe candidatul Kovacs pentru un nou mandat la primăria Carei. Incapabil  să ofere în 2 mandate drumuri circulabile pentru careieni sau trotuare sigure, primarul  Kovacs  se  foloseşte de blogul finului său pentru a denigra singurul contracandidat al său la primăria Carei cu obiective clare şi realizabile! Un neica nimeni care a falimentat toate firmele sale ajungând să i se reţină din salariu pentru ca statul român să îşi recupereze banii datoraţi,  ce a introdus la primăria Carei  moda angajărilor pe cumetrii familiale sau politice,  angajează pe bani publici jurnalişti pentru un comando de presă care să îl susţină în campanie.

Acesta este modul în care un primar  consideră că  trebuie să dea socoteală careienilor după 8 ani de mandat. Campania murdară a fost preferată în locul celei exemplare duse de liderul liberal, consilierul Ilie Ciută.

Modul în care candidatul Ilie Ciută a ales să facă campanie,  prin prezentări de obiective clare, a dat fiori  celor ce fac parte din grupul de interes ţesut  în jurul actualului primar. Soluţiile simple şi ieftine oferite de consilierul Ciută denotă interesul acestuia pentru comunitate, pentru  copii, tineri şi adulţi deopotrivă.

Ajunge să urmăriţi aici  ce  putem avea în municipiul Carei, la fel cum au TOATE  celelalte municipii din România, Ungaria sau alte ţări europene.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1693562067577058.1073741830.1692943804305551&type=3&comment_id=1697987123801219&ref=notif&notif_t=photo_album_comment&notif_id=1459808865831155

Pe aceiaşi pagină puteţi urmări şi conferinţa de presă….

UAT Carei…O primărie depăşită de situaţie unde se fac angajări pe criterii politice şi se  dirijează lucrări către grupul de interes!  Aşteptăm cu interes ca cineva să ne combată pentru cele  afirmate, cu subiect şi predicat şi mai ales cu documente.

Singurul Candidat care a venit în faţa careienilor cu soluţii pentru  gunoaiele ce înconjoară sala de sport din curtea Apaserv Carei este luat în derâdere de un primar incapabil să asigure locuitorilor Careiului un confort pe căile rutiere  şi o siguranţă la locurile de joacă sau în locuinţele proprii.

A cheltuit  pentru clădirea noii primării 2 milioane de euro dar încă nu este  finalizată. Doar pentru zugrăvirea sălii  festive din primărie  a alocat peste 600.00 mii lei în acest an electoral, suma adăugându-se la cele  2 milioane euro.. .

Consilierul Ilie Ciută a atras atenţia asupra tuturor acestor aspecte în fiecare an din cei 16 de când este consilier, fie că a fost an electoral sau nu. Procesele Verbale de la primărie confirmă cele afirmate.

În conferinţa de presă în care şi-a făcut cunoscute obiectivele, careienii au putut vedea ce se poate face  pe  un loc unde domnesc gunoaiele şi mizeria şi delăsarea unui primar plin de datorii şi cu  reţinere pe salariu de 8 ani de zile. Incapabil de a veni cu astfel de prezentări, candidatul Kovacs susţinut de primarul Kovacs ia în derâdere prin blogul finului său de cununie plusul de confort şi aderarea la lumea civilizată a careienilor.

Să lăsăm imaginile să vorbească în locul nostru şi să vedem cum arată străzile oraşului, sala de sport sau trotuarele după 2 mandate consecutive ale tandemului Kovacs-Keizer.

Sala de sport acum, la 8 OPT  ani de la inaugurare

Propunerea candidatului Ilie Ciută, consilier de 16 ani, pentru spaţiul din jurul sălii de sport, spaţiu ce se află în domeniul public

Este REALITATEA cea care deranjează  domnule primar?

http://www.buletindecarei.ro/2016/01/realitatea-care-deranjeaza-domnule-primar.html

Careienii au aflat cu surprindere că Baia Comunală a fost cedată pentru a se plăti datoriile la E-On Gaz.

http://www.buletindecarei.ro/2016/03/baia-comunala-carei-o-cladire-cedata-in-contul-datoriilor.html

Un  careian a murit căzând cu bicicleta într-o groapă nesemnalizată , într-o porţiune slab luminată din Grădina Viilor. Un copil de 12 ani, băiat, a ajuns la spital cu traumatism cranian după ce a căzut cu bicicleta într-o denivelare în asfaltul din trotuarul central ,  semnalizată de noi cu 5 zile înainte fără însă a se lua măsuri!

Fac şi aceste  aspecte parte din activitatea administraţiei Kovacs . Lipsa asigurării unui climat sigur pentru cetăţenii oraşului  dovedeşte incapacitatea administraţiei locale de a se achita de atribuţiile ce îi revin.

Careiul a ajuns din oraşul florilor Oraşul Şvaiţer, cu drumuri mereu cârpite şi răscârpite dar niciodată făcute  după normele din construcţii!

Pe strada Nicolae Iorga,  priveliştea e de marasm! Vă simţiţi confortabil pe scaunul din biroul de la etajul întâi domnule primar când ştiţi că locuitorii Careiului  au pregătite la uşă  cizmele de cauciuc pentru vreme ploioasă şi folosesc economiile pentru reparaţiile la maşinile personale?

Ştim că nu aveţi astfel de probleme pentru că nu deţineţi nici o maşină personală şi nici nu staţi pe o stradă vandalizată de lucrări de proastă calitate!

Pe strada Nicolae Iorga e fost mereu asfalt de bună calitate, a fost mereu canalizare şi apă potabilă şi nu era nevoie de astfel de lucrări ca să distrugeţi această stradă. Aţi lăsat fără canalizare alte străzi şi aţi aprobat un proiect pentru străzi care nu necesitau canalizare. Bătaie de joc tot acest proiect haotic,  unde Apaserv SA ţine la secret proiectul tehnic si studiul de fezabilitate şi Buletinele de analiză pentru lucrări.
Plătiţi cu 2.500 lei lunar  PFA Fandli Vasile ca să urmărească lucrările la reţeaua de apă şi  nu se vede nici un rezultat.

 strada care duce la Gară

strada  Cuza Vodă, o stradă asfaltată înainte de masterplanul Apaserv….de 6  luni în situaţia de mai jos….

strada Nicolae Iorga, frumoasa stradă a funcţionarilor ( tisztvisellotelep) pe  vremea când oraşul nu era distrus de administraţia Kovacs, a ajuns să arate ca în imagini după intervenţia ..masterplanului Apaserv

Doamna care declara ieri în piaţă … ,,Aţi văzut cum arată strada noastră?  E durerea de pe urmă!  Astfel ştie primarul ce are de făcut?!  Mai puţine interese preferenţiale pentru el şi cei din jurul lui, asta vrem de la viitorul primar!    are mare dreptate.  aici

Ce veţi face domnule primar cu vocea străzii? Veţi ataca pe blogul finului de cununie al dvs pe toţi cei care deschid ochii când umblă prin oraş şi văd  realitatea de zi cu zi?  Ne veţi pune la zid pe noi toţi cei care ne plătim dările la stat şi la bugetul local aşa cum domnia voastră nu o faceţi?

Dacă  mai aveţi puţină demnitate  daţi-vă demisia ca un semn de respect pentru careienii pe care i-aţi jupuit de dările plătite pentru lucrări acordate grupului de interese, pentru creditul de 7,3 milioane luat de la BCR pentru reabilitare trotuare şi străzi dar folosit pentru cu totul alt scop, pentru angajările pe criterii politice şi de interes sau cumetrie şi pentru  lipsa de dialog cu totţi careieni indiferent de etnie şi religie sau simpatii politice! A venit vremea schimbării  , a a  primenirii  administraţiei locale.

Cititorii reclamă aleile din parc unde nu pot merge cu copiii cu tricicleta….

Careiul are nevoie de conducători care iubesc Careiul nu banii careienilor!    Careiul  are nevoie de conducători cu viziune, care să ţină seama de dorinţele careienilor nu numai de cele ale grupului de interes.

Lăsaţi careienii să se bucure de un patinoar, de locuri de joacă sigure, de investitori ce vor veni în parcul industrial  atraşi de facilităţile acordate de un primar hotărât să se lupte pentru bunăstarea careienilor! Nu mai  dezinformaţi şi nu mai păcăliţi careienii că actele vorbesc până la urmă.  Aţi arătat ce puteţi oferi  careienilor după  2 mandate. Ajunge. Demisia. Să vedem de ce sunt în stare şi alţii. A  venit vremea schimbării.

Buletin de Carei, singurul loc unde puteţi lua contact cu realitatea careiană aşa cum este ea.  Buletin de Carei,  independent de banul public, doar în folosul comunităţii careiene.

comentarii

de Horia Mărieș la 5 aprilie 2016 - 15:47

Miștocarul de sas a încropit la repezeală o nouă opinie careiană, nedeclarată „pamflet”, deci una foarte serioasă, în stilul lui strict autentic și personal, ăla numit „Împuscați-l pe Castorică”. E foarte amuzant individul, nimic de zis!

Printre altele, afirmă in maculatura lui scrisă pe hârtie igienică reciclată faptul că „Dacă aş mai găsi şi una sau două minţi obosite, care să depună şi câteva plângeri penale împotriva contracandidaţilor, chiar dacă sunt neîntemeiate, aş fi şi mai mulţumit.”

Pentru acest fragment de text, care-l are ca autor pe / Careianul / 7 ore ago /, cu toată jena, rușinea și scârba care mă apucă din când în când, dați-mi voie, vă rog eu foarte frumos, să-l bag direct în măsa. Pe acest careian și nu pe altul.

Am o scuză, am mintea obosită, iar plângerea pe care am depus-o este una neîntemeiată, mai ales dacă esti chior de mic și ai rămas tot așa și atunci când ai crescut mare. Dovada acestei chiorenii evidente: http://youtu.be/KxYSzUoi0jw

In asum riscurile intervenției și responsabilitatea gestului, chiar dacă va fi nevoie să folosesc o sculă inversă forcepsului și sunt și gata să suport toate consecințele acestui malpraxis. Vă mulțumesc.

de Horia Mărieș la 5 aprilie 2016 - 16:12

S-a strecurat o mică eroare in titlul articolului.

Corect ar fi fost: „Aşa arată oraşul după 3 (trei) mandate ale candidatului Kovacs care mai vrea un al 4-lea (unu, doi, trei, patru) mandat”.

de Buletin de Carei la 5 aprilie 2016 - 17:18

Nu este nici o eroare pentru ca intre mandatul 1 si 2 a fost timp de 8 ani primar Beko Tamas, si el presedinte al UDMR Carei. Din 2008 incoace, primarul actual a avut mana libera sa faca ce doreste. Si a facut …ce se vede.

de Horia Mărieș la 5 aprilie 2016 - 17:30

N-am scris „după 3 (trei) mandate consecutive”.
Am scris „după 3 (trei) mandate”.
In total 3 (trei) mandate.
Adică 12 ani.
Acum este clar?

Știu foarte bine istoria mandatelor de primar careian postdecembriste.
M-am documentat, mai de mult.
Am scris și un articol in BdeC pe tema asta. De exemplu:
http://www.buletindecarei.ro/2014/06/dupa-10-ani-sau-cameleonismul-politic-careian.html

de Buletin de Carei la 5 aprilie 2016 - 17:39

Noi am facut referire doar la ultimii 8 ani deoarece timp de 8 ani a facut echipa cu acelasi viceprimar. In 8 ani de zile cu aceiasi echipa a avut timp sa demonstreze cat este de interesat de gospodarirea orasului si de cresterea gradului de confort a careienilor platitori de taxe si impozite.Nu am dorit sa amestecam toate mandatele ci doar cele 2 consecutive.

de Horia Mărieș la 5 aprilie 2016 - 18:01

Inteleg. Dvs. nu amestecati cele trei mandate.
De parcă nu au fost ale aceluiași personaj-primar.
Au fost cumva doi primari, doi indivizi diferiți in cele trei mandate 1996-2000, 2008-2016?

Mii de scuze, dar eu inteleg cu totul altfel lucrurile. Doar la atàta mă duce mintea.
De asta spune de mine sasul cel foarte fin al primașului-nănaș că „am mintea obosită”. Are poate si el dreptate in felul lui.
Sper că această ințelegere (posibil greșită) de-a mea, să nu fie totuși un motiv de supărare.

de Buletin de Carei la 5 aprilie 2016 - 18:11

Nu exista suparare cat timp exista dialog. Doar că noi am monitorizat activitatea primarului în ultimii 8 ani. Faptul că a avut experienţă în activitatea de management al oraşului şi totuşi are asemenea scăpări…e cu atât mai grav.

de abdul la 5 aprilie 2016 - 19:46

De acest cre(s)tin nu ne scapa decat DNA !!!

de bunica la 5 aprilie 2016 - 20:57

Nepoteilor,nu este frumos sa prezentati doar orasul unde este santier. De ce nu aratati parcul ,castelul,centrul,aleile si terasele din fata restaurantului Bucuresti,teatrul.Nu stiu daca Iliuta ar resusi sa ingroape acele conducte pentru canalizarea intregului oras,astfel incat sa nu faca acele sapaturi pe care le etalati cu atat fast!

de marius la 5 aprilie 2016 - 21:08

daaaa! vrem si pozele de la terasele ce functioneaza fara autorizatie de constructieeee!!! vrem poze cu castelul cu tencuiala cazuta si ligheanele de la etaj de pe parchet cand plouaaaaa! VREM si pozele de la teatrul facut in bataie de joc pe 2 milione de euroiiiiii! vrem sa puneti tot cancerul din careiul condus de covaci si chaizer! si vrem si pozele cu parcarile din centru si de la judecatorie unde femeile raman cu tocul in parcareeeee. vrem bunicuto!!! un de nu este santier in oras???? und eeste drumul bun in oras???? singurul drum bun este ala facut cu domnu ciuta la ianculesti si unde toti isi incearca masinileeeee…. asta e valoarea la doi sobolani de la primarieeeee..atata fac cat buda de la stadionu victoriaaaaa

de anton la 5 aprilie 2016 - 21:10

jalnic arata tot parcul unde nu putem merge cu copii pe aleile cu criblura.De la intrare te asteapta tencuiala cazuta si care se tot face de 3 ori pe an. Care centru arata bine bunicuto? Ai ramas fara ochelari si vezi ca din avion orasul?

de carei. la 6 aprilie 2016 - 05:25

Daca nu va place de el si nu va convine ,dati-l jos si puneti altul .

de mira la 6 aprilie 2016 - 07:39

@Horia Maries&Buletin de Carei.In ultimii douazeci de ani,primari au fost: Beko si Kovacs~1996-2016~(1mandat+2madate+2mandate+?),

de mira la 6 aprilie 2016 - 07:40

Cred ca acesta este abordarea corecta.

de careian la 6 aprilie 2016 - 08:47

Frumoase machetele acelea facute intr-o dupa amiaza probabil in Google Sketchup. Sa fim seriosi…

de Horia Mărieș la 6 aprilie 2016 - 08:49

Am aflat de la / Careianul / 2 ore ago / că „Eugen Kovacs, (este) singurul din UDMR care vrea să candideze de primar al Careiului.
Am avut emoții. Acum m-am liniștit.

„Până la data de 31 martie 2016, când a expirat termenul de depunere a dosarelor de candidaţi în cadrul UDMR Carei, primarul Eugen Kovacs a fost singurul care şi-a exprimat dorinţa de a candida din parte formaţiunii politice pentru funcţia de primar al municipiului Carei la alegerile din 5 iunie 2016.”

de Horia Mărieș la 6 aprilie 2016 - 09:16

@mira la 6 April 2016 – 07:39

Dar eu ce oare am scris oare pe aici prin BdeC? Știu foarte bine istoria mandatelor de primar careian postdecembriste.
M-am documentat mai de mult. Am scris și un articol in BdeC pe tema asta. De exemplu:
http://www.buletindecarei.ro/2014/06/dupa-10-ani-sau-cameleonismul-politic-careian.html

După 1990 a mai fost un primar în perioada „FSN”-ului, un ofițer, îi știu numele, dar n-are importanță, iar apoi, a fost ales pentru un mandat, numitul Poosz, tatăl actualului consilier local din partea UDMR.

Un amănunt de care probabil că s-a uitat, este acela că numitul Boros (Ernö) Ernest-Gheorghe, ștefangheorghistul, actualul consilier personal al primașului Kovács, a fost unul dintre „eroii” celebrei „revoluții careiene”, facutá pe tácute, adică una de catifea, una fără vărsare de sânge, fiindcă omul a vrut musai și mintenaș (sau cel puțin așa se laudă) să pună mână, împreună cu Corneliu Balla, cu András Imre și cu ofițerul de care am amintit, pe dosarele informative păstrate la Securitatea din Carei. Îl interesau musai dosarele alea pe dânsul. Oare de ce? Doar că cei patru n-au avut destul sânge în instalații și au fost trimiși cât ai zice pește la plimbare de un foarte tânăr băiețaș, pe la „gărzile patriotice” și care îsi făcea de lucru in fața sediului Securității din Carei in ziua de 22 decembrie 1989.

de emil la 6 aprilie 2016 - 09:19

va roade invidia pentru prezentarea domnului Ciuta? va roade la ficati ca voi in 8 ani d e zile ati faliemntat orasul ca nu mai are bani sa plateasca ajutoarele la nevoiasi si nici facturile la cei ce nu sunt din grupul de interes??? in 8 ani de zile ati facut praf orasul si nu ati iesit sa vorbiti cu lumea si acum in campanie veniti cu barfe?
Consilerul Ciuta are casa lui si masina lui si nu sta in casa nepotului si nu are retinere pe salar ca si primaru.

de Horia Mărieș la 6 aprilie 2016 - 12:39

Operă megyeristă în favoarea grófului de asuaju, cel stãpân de sclavi, de jurnaliști și de consilieri personali

https://www.facebook.com/KovacsJenoNagykaroly/photos/a.1026857410705751.1073741828.1026839920707500/1036141713110654/?type=3&theater

De aia nu este Zlatna CaCareiul fiindcă n-are decât 55 de unguri din totalul de 7.500 de locuitori.
Asta ca să fie totul foarte clar!

Lasati un comentariu