O iniţiativă jalnică. Premieră în România. O primărie închide pagina de frica campaniei electorale

• publicat la: 13 aprilie 2016
O iniţiativă jalnică. Premieră în România. O primărie închide pagina de frica campaniei electorale

Un anunţ sec informează cititorii că pagina oficială de socializare a Primăriei Carei se închide până după alegerile locale.

După semnalarea acestui aspect de către Buletin de Carei,aici păstrătorul  imaginii şifonate a primarului  actual încearcă să justifice… justeţea deciziei nănaşului, fin al acestuia fiind, aidoma chelului care îşi pune mâna pe  cap.

Cu alte cuvinte, pe  perioada campaniei de dinaintea alegerilor locale ce vor avea loc în data de 5 iunie 2016, nimeni dintre cei angajaţi ca să administreze pagina de socializare nu mai are voie să  afişeze  nimic.

Din comunicat şi din bâlbăielile finului nu reiese câţi administratori sunt, care vor fi atribuţiile administratorilor paginii în această perioadă, adică pentru ce anume vor fi plătiţi.  Nu se specifică nici numele persoanelor care administrează pagina. OMERTA  funcţionează în continuare la primăria din Republica de la Carei.

Nici în comunicatul primăriei  UAT Carei şi nici în bâlbele finului nu apare faptul că până la această oră exista 3 candidaţi la alegerile locale care sunt  plătiţi de  primărie din bani publici iar alţi doi  fac parte din alianţa politică locală a nănaşului.

Finul primarului Kovacs care  emite păreri despre justeţea închiderii paginii   primăriei   Carei , este aceiaşi persoană indecisă care ba semna  cu primăria condusă de nănaş un contract de colaborare ca PFA în timp ce mai era director de cotidian judeţean  la rândul lui abonat la banii careienilor, ba rezilia contractul la  nici 4 luni.  Pentru susţinerea nănaşului, împrumută un blog doar  pentru a denigra contracandidatul  acestuia, de fapt singurul contracandidat real.

Rămas în decembrie 2015 pe dinafara presei judeţene după ridicarea baronului Govor şi drumurile la DNA pentru a da cu subsemnatul  în acest dosar de trafic de influenţă şi şantaj,  rămâne dependent de   nănaşii săi care impun tăcere totală despre infrastructura rutieră locală de parca noi am umbla prin aer şi nu am observa  craterele ce se cască în asfaltul rărit sau trotuarele  negâdilate din  secolul trecut. La fel şi în cazul geamurilor fostului liceu Vasile Lucaciu, azi şcoală gimnazială, aceleaşi din secolul trecut care la ora actuală se închid cu …cuiul, în adevăratul sens al cuvântului.

Aceste geamuri nu sunt o prioritate pentru primarul care semnează achiziţii de cai de rasă sau  concesionează un ştrand pentru o mie de euro pe an şi mai plăteşte şi pentru intrarea în legalitate a concesionarului care nu avea licenţă de exploatare pentru apa termală aducătoare de profit uriaş atâţia ani la rând.

Acesta e personajul care vorbeşte despre justeţea hotărârilor  nănaşului primar. Care nănaş mai vrea un mandat la primăria Carei considerând că au mai rămas câteva drumuri de dărâmat şi  cules apoi roadele .

Că oraşul Carei este condus de un grup de interese nu mai este un secret pentru nimeni.  Dorinţa de a menţine  careienii  doar la informaţia picurată de scribii primarului denotă disperarea  de care e cuprinsă  o anumită grupare  de interese.  Creşterea volumului vocii străzii se pare că începe să deranjeze grupul de interes   abonat la banul public careian . Nici teroarea semănată constant în ultimii ani în tot oraşul   prin reţeaua de angajaţi coordonată de la biroul 2 nu mai are puterea de acum 4 ani.  Cum nu mai are putere nici minciuna propagată pe banii careienilor, miliarde de lei direcţionate la presa de casă.

Jignirile din emisiunile televizate, la adresa careienilor,  îşi fac efectul şi nu mai lasă loc de interpretare sau de cancan. Zbaterile  finului de a ne impune motivele nănaşului  ce au dus la închiderea paginii primăriei Carei   dovedesc  de fapt teama de opinia publică , de reacţiile careienilor la tratamentul la care au fost supuşi atâta amar de ani.

Cât despre proiectele cu care nănaşul primar intoxică cutiile poştale ale careienilor nu putem spune decât că sunt  jalnice, cu slogane împrumutate şi denotă nesiguranţă şi lipsă de viziune.  Din tot aparatul său propriu şi lista de susţinători să nu poată alege  un consilier de imagine competent?

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 13 aprilie 2016 - 17:32

Doar ca să fim foarte bine ințeleși.

Insinuările mincinoase și jignitoare ale finului-sas din articolul „O iniţiativă justificată” postat pe vlog de Careianul / 9 ore ago / se adresează fără excepție tuturor celor care au îndrăznit să-și anunțe până în prezent candidatura la funcția de primar, la concurență cu numitul Kovács Jenő, cel ce candidează din partea RMDSz (UDMR) Carei, pentru un al patrulea mandat.

Textul articolului este o mostră tipică de atac electoral murdar și josnic, marca unuia care s-a școlit la celebra universitate govoristo-valermarianistă de șantaj sătmărean, pe care individul a urmat-o cu predilecție la seral, mai ales in timpul la parangheliilor bine udate cu băuturică; este stilul cu care individul cel insipid, inodor și incolor ne-a obișnuit de foarte multă vreme pe la rubricile ,Împușcați-l pe Castorică”, „Bursa Zvonurilor”, etc. și pentru care a fost de altfel invitat să dea foarte smerit, cuminte și conșțiincios cu subsemnatul pe la D.N.A.

Scribalăul primașului încă aflat, din pură întâmplare, în funcție, se adresează, cred eu, nediscriminatoriu, tuturor candidaților (îi amintesc în ordine alfabetică): Ilie Ciută (PNL), Dragoș Georgescu (PMP) Ionuț Oneț (PSD), Pintér Jozsef (ALDE).

Sunt chiar foarte curios să aflu care dintre aceștia (în afara candidatului liberal), va reuși să da dovadă măcar de un gram de demnitate, adică se va simți ofensat, calomniat, va replica și va protesta imediat la aceste ultime golănii și măgării săsești – și care nu.

Ca să ne putem lămuri definitiv, și noi, prapădiții de alegatorii careieni „fraieri și creduli” (vorba lui Jenö bácsi spusá in direct la ITV de 1 martie a.c.) în privința caracterului lor, dacă chiar merită să-i votăm, sau nu.

de Horia Mărieș la 13 aprilie 2016 - 20:14

Jalnic si trist. A mai călcat pe bec, a mai căzut de prost unul din cei 100 primari de municipii din țara asta.
Pe când idem, eadem, idem și la Carei?

„13 aprilie 2016, Nr. 522/VIII/3, COMUNICAT D.N.A.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
RESMERIȚĂ CORNEL, primar al municipiului Lupeni, județul Hunedoara și CONDOIU CRISTOFOR-ALIN, la data faptei șef al Biroului de achiziții și investiții din cadrul primăriei municipiului Lupeni, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
GARDEAN MIRON-DOREL, la data faptei, acționar majoritar și administrator al S.C. Termogaz Company S.A, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”…
(…) „Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE D.N.A.”

Lasati un comentariu