Ospitalitatea administraţie locale la Memorialul de handbal ,,Mircea Dohan”

• publicat la: 13 aprilie 2016
Ospitalitatea administraţie locale la Memorialul de handbal ,,Mircea Dohan”

Ecourile despre reuşita celei de-a V-a ediţii a turneului internaţional de handbal de la Carei, denumit Memorialul M ircea Dohan încă nu s-a stins deşi au trecut deja zile bune de la încheierea acestuia.

Familia regretatului sportiv Mircea Dohan a  oferit careienilor şansa de a asista la un tuneu internaţional de handbal desfăşurat sub egida Federaţiei  Naţionale de Handbal, Memorialul Mircea Dohan. Nume grele din handbalul românesc au onorat cu prezenţa acest regal de handbal. Doi  dubli campioni mondiali, Ştefan Birtalan şi Cristian Gaţu, respectiv două  vicecampioane mondiale,Valeria Beşe şi Simona Maior, acum  în postura de antrenoare.

Au fost alături de organizatori şi binecunoscutul Iuliu Varodi, Alexandru Stamate, iubitori ai handbalului din întrega zonă a Careiului.

Cu toţii au avut o strângere de inimă când au dat ochii cu platoul din faţa sălii de sport, cu drumul care duce la sala de sport  a CT iuliu Maniu din Carei, singura care are câteva rânduri de tribune. Situaţia este aceiaşi de 8 ani de zile deci nu este ceva provizoriu.

Administraţia locală nu a încurajat niciodată sportul de masă în municipiul Carei şi  în consecinţă nu s-a preocupat de asigurarea  unui climat  care să încurajeze prezenţa localnicilor la competiţii sportive.

Ce a deranjat însă de această dată a fost …ospitalitatea administraţiei locale.  Rememorând evenimentele de amploare care au adus în Carei personalităţi din domeniul academic şi universitar sau prea-înalte feţe bisericeşti, ne dăm seama că ospitalitatea adminsitraţiei locale se regăseşte doar la evenimente  apropiate de grupul ce conduce oraşul.

Nu a trecut atât de mult timp de la data de 1 martie 2013 încât să nu ne amintim de cum s-a pregătit primăria Carei pentru Centanarul Gheza Vida  ce a debutat la Monumentul Ostaşului Român din centru. Cu 5 zile înainte de marea sărbătoare, au fost scoase TOATE dalele din faţa  ansamblului monumental.

http://www.buletindecarei.ro/2013/03/sute-de-careieni-la-centenarul-gheza-vida.html

Bătaia de joc a fost cruntă şi probabil savurată pe îndelete de  conducerea oraşului.

Mai aproape de acest an, în data de 15 mai 2015, la simpozionul dedicat lui Andrei Şaguna primul preşedinte al ASTRA, prezenţa la manifestarea culturală a unui înat ierarh precum Mitropolitul Andrei Andreicuţ a fost total ignorată de conducerea primăriei Carei deşi fusese invitată.

 

Nu la fel se întâmplă când au loc evenimentele etniei căreia îi aparţin, toate finalizându-se cu protocoale  generoase.

Turneul internaţional de handbal de la Carei , aflat la cea de-a V-a ediţie , se datorează unor persoane fizice cu drag de activitatea  sportivă  şi de memoria unui mare sportiv careian.  Tot ce a implicat organizare şi susţinere financiară le apartine în exclusivitate.

Cinste lor!  Ferice de careieni că au astfel de modele.  Rusine primăriei Carei şi conducerii acesteia pentru exemplul negativ oferit.

Degringolada din primăria din Republica de la Carei  acaparează tot mai mult teren, pe zi ce trece.

Terenul din jurul sălii de spor unde a avut loc competiţia de handbal se află în domeniul public iar cei răspunzători ar fi trebuit să iniţieze activităţi de curăţenie înainte de deschiderea oficială de vineri,8 aprilie de la ora 10,00.

Nu numai că nu s-a întâmplat aşa ceva, dar în prima zi a turneului, după ora 13,00, 3 trei camioane de mare tonaj  au descărcat   ÎN FAŢA sălii de sport  moloz….. No comment! cum spuneau toţi cei care au asistat la acest gest.

Careienii catalogaţi drept fraieri în cadrul unei emisiuni ITV de către  edil,  au mai avut parte de  o mostră din aprecierea de care se bucură din partea actualei administraţii locale.

redacţia

comentarii

de Horia Mărieș la 13 aprilie 2016 - 10:37

Din articol:

„(…) în prima zi a turneului, după ora 13,00, trei camioane de mare tonaj au descărcat ÎN FAŢA sălii de sport moloz…(…)”

* * *

Azi, miercuri 13 aprilie 2016, SC APASERV SATU MARE SA a publicat în ziarul IZSM, versiunea tipărită, la pag. 11, un ANUNȚ DE PRESĂ referitor la „Finalizarea proiectului „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată in jud. Satu Mare, Etapa II ECO (valoare 33.452.865 lei fără TVA, din care contribuția UE și a Guvernului României reprezintă 99%) în localitățile Viile Careiului, Păulești, Moftinu Mare și Ghilvaci.”

Felicitări!

Dar – Alo, APASERV! Se aude?

Ați uitat ceva!
V-ați uitat pământul și mizeriile pe care le-ați deversat ilegal pe terenul meu aflat în municipiul Carei, județul Satu Mare, la colțul format de str. Peleș cu str. Danko Pista.

http://youtu.be/KxYSzUoi0jw

Așa ceva nu se face fiindcă este un mare păcat.
Mai ales înainte de Sfintele Paști.
Este inadmisibil să-ți bați joc de pământ.
În timpul marii răscoale țărănești din 1907 țăranii strigau, așa cum a scris poetul George Coșbuc în titlul poeziei sale: „NOI VREM PĂMÂNT!”

„Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,
Să vrem noi sânge, nu pământ!
Când nu vom mai putea răbda,
Când foamea ne va răscula,
Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
Nici în mormânt !

Exact așa am ajuns să vă spun și eu:

SC APASERV SATU MARE SA, cărăți-vă imediat tot pământul, toate gunoaiele, toate betoanele și toate mizeriile pe care le-ați deversat ilegal, cu o de incalificabilă și de neiertat neobrăzare, pe terenul meu, pe proprietatea mea. Faceți urgent curat pe tot terenul violat, să rămână in urma voastră totul „lună”! Luați inclusiv toți maidanezii cu voi! Ca să vă păzească.

Altfel, vă reclam cât ai zice pește la POS Mediu fiincă ați mințit cu nerușinare in „Anunțul de presă” datat 13.04.16 și tot voi o să trageți ponoasele.

Băgați vă rog frumos foarte adânc aceste versuri în creierașele voastre:

„Când nu vom mai putea răbda/ Când foamea ne va răscula / Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa / Nici în mormânt!”

Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!

de vasi ursuletu' la 13 aprilie 2016 - 10:40

Ii felicit pe organizatori. Imi pare rau ca nu am reusit sa ajung si eu la eveniment. In rest, fata de privelistea de acolo, sa fiu si eu la unison cu cei prezenti acolo … no comment.

de Marius la 14 aprilie 2016 - 07:00

Sa va fie rusine pentru badjocura creata unui eveniment grandios!

Lasati un comentariu