Serviciu social – Centru Respiro – la Carei pentru persoane adulte cu dizabilități

• publicat la: 13 ianuarie 2021
Serviciu social – Centru Respiro – la Carei pentru persoane adulte cu dizabilități

Ieri, 12 ianuarie 2021, a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Carei. Pentru că nu toți consilierii se descurcă cu noua tehnologie, ședințele nu se pot ține online așa că se apelează la ,,mijloace electronice,,. Adică materialele de ședință se transmit pe mail consilierilor iar aceștia trimit votul lor  pro sau contra  de aceeași manieră.

Pe Ordinea de zi a ședinței din 12 ianuarie 2021 a figurat proiectul inițiat de primarul evazionist Kovacs prin care se acordă dreptul de administrare gratuită a unui imobil anexă de la Centrul Social Carei de pe strada Progresului 28 în favoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare.

Direcția amintită a solicitat Primăriei Carei darea în administrare a imobilului menționat pentru punerea în aplicare a unui proiect de tip centru Respiro adulți – centre de criză și locuințe protejate – în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate.

Pentru dezvoltarea unui serviciu social pentru persoane adulte cu dizabilități se va semna  un acord de parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare.

La nivelul municipiului Carei există la ora actuală peste 300 de persoane cu handicap grav.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu