O noua regulă a lui Funeriu: Elevii vor fi testaţi la toate materiile, la început de an şcolar

• publicat la: 30 iulie 2011
O noua regulă a lui Funeriu: Elevii vor fi testaţi la toate materiile, la început de an şcolar

Ministerul Educaţiei vrea ca elevii din învăţământul obligatoriu să fie testaţi la fiecare disciplină în parte, la începutul noului an şcolar, pentru a se stabili gradul de pregătire individual şi pentru ca profesorii, în funcţie de rezultate, să-şi schimbe ulterior modul de predare, informeaza NewsIn.

Altfel spus, după aceste teste, cadrele didactice vor adapta nivelul pregătirii la nivelul de cunoştinţe al elevilor.

In funcţie de rezultatele obţinute la nivelul şcolii, clasele vor fi împărţite în categorii: clasă sub medie, medie, peste medie. Reprezentantii Ministerului Educaţiei au declarat că împărţirea claselor în categorii, la nivelul fiecărei şcoli, nu va duce la stigmatizarea elevilor.

Testele vor fi date după un calendar stabilit de minister, iar alegerea subiectelor va fi lăsată la latitudinea unităţilor de învăţământ.

Ministerul Educaţiei are în plan şi introducerea orelor de lectură la ciclul primar. Elevii claselor I-IV vor avea în orar, o dată pe săptămână, o lecţie dedicată înţelegerii textelor scrise.

sursa rlonline

comentarii

de Madalina la 11 septembrie 2011 - 17:19

SA VA FIE RUSINE DOMNULE FUNERIU ! AU PICAT FOARTE MULTI LA BAC , CATI VRETI SA MAI PICE ?

de Cristi la 11 septembrie 2011 - 18:05

Pe Funeriu nu-l testeaza nimeni? Priviti subiecte de bac date in Germany sau Franta si veti constata bataia de joc pe care au aplicat-o copiilor nostrii.

de Amalia la 13 septembrie 2011 - 16:16

Sa va fie rusine …Au ajuns elevii doar niste cobai pe care an de an va testati experimentele. Nu e de mirare lipsa unor rezultate demne de admirat .

Lasati un comentariu