Şefa DNA despre ciudăţeniile conturilor blocate pentru neplata impozitului de 10 lei. Cum rămâne cu ciudăţeniile de la Carei?

• publicat la: 9 aprilie 2015
Şefa DNA despre ciudăţeniile conturilor blocate pentru neplata  impozitului  de 10 lei. Cum rămâne cu ciudăţeniile de la Carei?

Laura Codruța Kovesi spune că este anormal că o persoană fizică se trezește cu conturile blocate dacă uită sau nu își plătește impozitul de 10 lei, dar o persoană condamnată pentru corupție „trăiește în vila de lux fără niciun fel de probleme”.

„Există hotărâri definitive care doar trebuiesc executate. Această responsabilitate revine Ministerului Finanțelor. Am văzut acum că se înființează o nouă agenție, sper să se înființeze cât mai repede, să fie operaționalizată în cât mai scurt timp. Dacă vreți să facă o comparație, este extrem de ciudat cum o persoană fizică din România – dacă nu-și plătește impozitul la stat – într-o lună de zile se trezește cu conturile blocate. Nu contează că ai uitat să-ți plătește impozitul la apartament de 10 lei, ai conturile blocate, primești zece somații, se deschide proces.

În timp ce persoanele care sunt condamnate pentru corupție stau liniștite, cu banii sechestrați în conturi și se plimbă cu mașina de lux și trăiesc în vila de lux fără niciun fel de probleme.

Acolo nu știu dacă sunt soluții să poate fi executate repede. Este o anomalie. Nu știu dacă ține de legislație, dacă ține de modul în care își exercită atribuțiile persoanele responsabile cu confiscarea. Nu am aceste răspunsuri, dar vreau totuși să trag un semnal de alarmă: sunt foarte multe sume de bani indisponibilizate care trebuie să intre în bugetul statului”, a spus Laura Codruța Kovesi, la Digi24.

Oare ce  părere are Laura Codruța Kovesi despre cazul primarului Eugen Kovacs din municipiul CAREI, căruia i s-a permis să îşi plătească  în rate datoriile acumulate la bugetul de stat  , prin poprire de 30% pe salariul de primar ?  Evident că datornicul are la ora actuală bunurile trecute pe numele membrilor de familie pentru a nu se recurge la măsuri de recuperare a pagubei create prin neplata datoriilor la bugetul de stat. Tot pentru a păcăli Fiscul şi statul care îi asigură un salariu, primarul Kovacs a făcut o solicitare către  Fundaţia de promovare a turismului local pentru a cumpăra  o anume marcă de maşină, dintr-un anume loc, şi pe care o foloseşte  personal, fără a fi inscripţionată, imediat după achiziţionarea ei din decembrie 2012.

Fundaţia de promovare a turismului local nu a avut niciodată acces la această maşină. Odată asigurat confortul financiar, primarul Careiului este preocupat momentan de  interzicerea oricărui bust românesc în parcurile oraşului, mai ales în cel din jurul castelului, deşi acesta NU este în proprietate privată.

redacţia

Lasati un comentariu