Fost deputat UDMR fuge de lege în Ungaria, dat în urmarire prin Interpol

• publicat la: 4 mai 2015
Fost deputat UDMR fuge de lege în Ungaria, dat în urmarire prin Interpol

Fostul deputat UDMR, Marko Attila, recent demisionat din Parlamentul României, are un mandat de arestare internațional emis pe numele său după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, miercuri, arestarea sa preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, fiind acuzat în dosarul ANRP.

În timp ce fostul premier Năstase sau  alţi parlamentari români, sunt arestaţi pentru faptele comise, deputatul UDMR se refugiază fără probleme într-o ţară din UE, pentru a se sustrage rigorilor legii din ţara unde a fost ales ca deputat.

Marko, nepotul fostului preşedinte UDMR Marko Bella, este căutat acum prin Interpol. Potrivit presei maghiare din România, fostul deputat UDMR este în prezent fugit în Ungaria.

Deși în acest caz există deja o condamnare definitivă și irevocabilă a unui fost deputat UDMR, fugit în Ungaria, iar documentele oficiale îl contrazic, președintele UDMR Kelemen Hunor continuă să dezinformeze instituțiile europene și opinia publică cu privire la cazul retrocedării clădirii Colegiului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe.

„Cazul Mikó stabilește un precedent care ar putea crea posibilitatea ca situații deja soluționate în sfera dreptului la proprietate să devină reversibile, să se pună sub semnul întrebării, cu ajutorul unor instrumente instituționale și juridice, principiul conform căruia bisericile pot revendica dreptul de proprietate asupra bunurilor imobile care le-au fost confiscate și apoi restituite. Este de temut faptul că un astfel de demers ar stârni îngrijorare și în privința statului de drept”, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor, joi, 30 aprilie, la Strasbourg, la reuniunea Intergrupului pentru minoritățile tradiționale din cadrul Parlamentului European, potrivit paginii oficiale de internet a UDMR.

Pentru a lămuri lucrurile și a dovedi fără urmă de îndoială faptul că maghiarii sunt manipulați în modul cel mai ordinar atât de UDMR și PCM cât și de preoții maghiari, i-am solicitat Prefectului județului Covasna, dr. Codrin Munteanu, ca în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public să îmi comunice toate informațiile relevante cu privire la acest caz, documente pe care le-am făcut publice încă din august 2012.

Documentele pe care mi le-a comunicat Prefectura Covasna arată cât se poate de clar faptul că imobilul Colegiului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe va rămâne la finalul procesului în care a fost condamnat UDMR-istul Marko Attila ori în proprietatea Eparhiei Reformate de Ardeal ori în proprietatea Colegiului Szekely Miko, Statul Român nefiind implicat în niciun fel.

Potrivit acestor documente, imobilul va trece fie în proprietatea Eparhiei fie în cea a Colegiului Szekely Miko, deci a municipiului Sfântu Gheorghe, caz în care Primăria Sfântu Gheorghe și deci miile de maghiari pe care UDMR îi manipulează și îi scoate în stradă nu vor mai plăti un miliard de lei vechi chirie anuală Eparhiei pentru ca Colegiul să funcționeze în clădire, bani pe care Primăria Sfântu Gheorghe i-a plătit Eparhiei în fiecare an începând din 2002, iar în schimb preoții Eparhiei acordau UDMR sprijinul în alegeri, consemneaza dantanasa.ro.

Partidul neo-fascist Jobbik a solicitat Guvernului Viktor Orban să-i acorde azil politic fostului deputat UDMR Marko Attila, a cărui arestare a fost dispusă de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (detalii aici).

Potrivit presei din Ungaria, Szávay István, vice-președinte al Jobbik, a solicitat guvernului condus de Viktor Orban să-i acorde sprijin lui Marko Attila și altor persecutați de sistemul comunist.

Cu alte cuvinte, actualul guvern de la Bucuresti, este in acceptiunea formatiunii parlamentare maghiare Jobbik, unul de factură comunistă. Ce statut are atunci aliatul guvernului român, UDMR, o formatiune a etnicilor maghiari din România? Se ştie doar că şi la ora actuală, UDMR  numiţi în teritoriu subprefecţi  sau persoane numite pe criterii politice  în agenţii guvernamentale sau directori de şcoli numiţi cu delegaţie de Inspectoratele Şcolare Judeţene.

comentarii

de melinda la 4 mai 2015 - 17:46

si jeno si lajos au facut case in ungaria ca sa fuga cand vine sa intrebe cineva unde sunt banii de la oras/

de Gyongy la 4 mai 2015 - 17:48

si arpi are la sovata si lajos are si la maramures unde lasa si pe popii de la carei sa distreze cateodata

Lasati un comentariu