Cinstirea la Socond a memoriei eroilor căzuţi în luptele pentru eliberarea ţării

• publicat la: 18 octombrie 2018
Cinstirea la Socond a memoriei eroilor căzuţi în luptele pentru eliberarea ţării

În organizarea Asociaţiei Codrenii, vineri 19 octombrie 2018 începând cu orele 11:00 se va desfăşura un ceremonial de depunere de coroane la Ansamblul Monumental ridicat de această asociaţie în memoria eroilor căzuţi pentru eliberarea patriei în localitatea Socond la 19 octombrie 1944.
Aflând de realizarea Asociaţiei Codrenii cât şi de cartea publicată cu această ocazie de către Ionel Costescu şi Viorel Câmpean intitulată ,,Socond 19 octombrie 1944“ şi publicată de Ed. Citadela în anul 2016 unde apar numele eroilor şi locul lor de baştină, un grup de ofiţeri şi subofiţeri din Olt, conduşi de Lt-col. Victor Iepure, împreună cu urmaşi ai eroilor de la Socond, vor depune coroane de flori şi vor participa la slujba religioasă care va precede depunerea de coroane.
Ceremonialul religios va cuprinde Liturghia pentru eroi şi va fi săvârşită de un sobor de preoţi la biserica din Socond urmată de un parastas.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/sfintire-de-monument-inchinat-eroilor-romani-cazuti-la-datorie-in-19-octombrie-1944.html

Lasati un comentariu