Ziua Drapelului la statuia Otiliei Marchiș din Carei

• publicat la: 26 iunie 2019
Ziua Drapelului la statuia Otiliei Marchiș din Carei

Am trecut astăzi pe la statuia scriitoarei românce Otilia Marchiș pentru a sărbători împreună Ziua Drapelului românesc după ce capete înfierbântate au înfășurat bustul său cu tricolor maghiar.

http://www.buletindecarei.ro/2019/06/tricolor-maghiar-in-jurul-scriitoarei-romance-otilia-marchis-din-carei.html

Chiar dacă am ținut tricolorul în poziția inversă tot românesc este și tot se cheamă că am adus puțină alinare celei care nu mai poate reacționa la mârșăviile unor careieni. Otilia Marchiș a fost o scriitoare renumită la vremea sa, provenind dintr-o familie românească din Carei, de mari patrioți. Fratele său, vicarul si protopopul Romulus Marchiș a fost președintele Consiliului Național Român, șeful delegației de careieni participanți la Marea Unire de la Alba Iulia din 1918. Nici până în ziua de astăzi nu se cunoaște oficial locul mormântului său din cimitirul careian. A fost îngropat alături de tatăl său, protopop al Careiului și el dar a deranjat prea mult patriotismul lor  astfel că cineva a acoperit mormântul lor.

Cartea Suferințelor, romanul  autobiografic al Otiliei Marchiș descrie suferințele și chinurile fizice și psihice prin care a trecut în lagărele hotyste din Budapesta. Acestei autoare românce din Carei i se refuză de către  conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei dreptul la demnitate și respect! Cartea sa a fost tipărită în limba maghiară iar în loc de numele autoarei Otilia Marchiș a fost trecută o poreclă batjocoritoare în limba maghiară!

Așa procedează primarul evazionist Kovacs cu personalitățile românești din Carei!

După o scurtă rugăciune am desfăcut tricolorul maghiar din jurul taliei statuii Otiliei Marchiș, eliberând-o încă odată de sub tricolorul care i-a adus atâta suferință în lagărul hortyst.

Care ar fi fost reacția dacă vreun român înfășura statuia lui Ady Endre în tricolor românesc în condițiile în care a fost unul dintre prietenii lui Octavian Goga?

Rușine celor care nu vor să conviețuiască în Carei în respect reciproc și vor să reinstaureze dictatura  care nu a permis românilor învățământ în limba maternă și nici drepturi egale cu ale altor naționalități.

Solicităm Poliției Locale să sancționeze persoanele care incită și aduc atingere Otiliei Marchiș având în vedere că sunt funcționale camerele de supraveghere.

Grupul statuar din imagine a fost dezvelit la data de 18 noiembrie 2017 doar cu steaguri maghiare, fără niciun tricolor românesc.

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/lansare-de-carte-otilia-marchis-si-ady-endre-exclusiv-in-limba-maghiara-cu-numele-autoarei-inlocuit-de-porecla.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/rusine-primaria-carei-incetati-batjocura-la-adresa-otiliei-marchis.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/grup-statuar-ady-endre-otilia-marchis-simbol-al-convietuirii-interetnice-pasnice-din-carei-dezvelit-fara-simboluri-romanesti.html

 

Buletin de Carei

comentarii

de Jenica fara frica la 26 iunie 2019 - 14:15

Eee, acum o sa fie bai mare :)) ca de ce a fost desfacut, ca daca a fost de ce a fost aruncat pe jos, si cate nu se vor gasi sa reproseze cei care se ocupa cu dezbinarile :))

de Maria la 26 iunie 2019 - 15:23

Actiunile provocatoare si dispretuitoare impotriva romanilor NU vor fi trecute sub tacere si NU vor fi acceptate minciunile celor care ne acuza pe noi,romanii,de actiuni dezbinatoare!Nu va mai straduiti,ca nu va merge!

Lasati un comentariu