Durere mare în tabăra aliaților politici din Carei. Președintele PSD Carei și consilierul primarului udemerist pregătesc tăierea plopilor de pe drumul spre Ianculești

• publicat la: 23 iulie 2019
Durere mare în tabăra aliaților politici din Carei. Președintele PSD Carei și consilierul primarului udemerist pregătesc tăierea plopilor de pe drumul spre Ianculești

Durere mare în tabăra aliaților politici din cadrul Consiliului Local Carei. Nu mai pot tăia după bunul plac cum au făcut din 2011  până în februarie 2018. Au fost tăiați mereu arborii sănătoși ce se puteau valorifica și au rămas acum arborii uscați , plini de ciuperci, pe care nu îi dorește nimeni. Acum au descoperit că legile mai trebuie și respectate.

Consilierul Oneț amenință cu proiect de hotărâre pentru tăierea plopilor de pe drumul spre Ianculești când de fapt Consiliul Local nu este organism de mediu sau silvic pentru a acorda dreptul de tăiere a lor!

Momentele vesele asigurate de consilierul Oneț în sedința de azi, 23 iulie 2019, au fost mediatizate după capacitatea sa de înțelegere de către consilierul primarului udemerist, Szasz Lorand.   Cică firmele autorizate se tem să taie de frica reclamațiilor.  Oare nici aceste firme nu au contracte de colaborare la zi cu Primăria Carei așa ca în cazul fundației  cadorisite cu săli din Castelul Karolyi fără acte în bună regulă?

http://www.buletindecarei.ro/2018/08/primarul-kovacs-se-vaita-ca-trebuie-sa-respecte-legea-de-4-ani-primaria-carei-refuza-sa-se-ocupe-de-copacii-uscati-si-bolnavi.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/garda-de-mediu-satu-mare-percepe-pinus-nigra-uscat-nu-si-arborii-cu-carii-ciuperci-si-gaunosi.html

Szasz Lorand, păcăliciul Careiului datorită știrilor false promovate, postează din nou pe paginile sale personale în timpul programului de la Primăria Carei unde este plătit din banii careienilor pentru cu totul alte sarcini.

Deși este economist de profesie acesta nu a dovedit nimic pe plan profesional, ajungând să depindă de politic pentru un loc de muncă. Lipsit de bune intenții în ce privește informarea cititorilor săi, acesta speră în creșterea audienței prin referirile la Daniela Ciută. Nici de această dată nu este capabil să spună adevărul în ce privește tăierile de arbori de pe raza municipiului Carei ci se lansează în aprecieri mincinoase, evident nedocumentate, în colaborare cu fostul delegat sătesc Ionuț Oneț, președintele PSD Carei și nepotul fostului asociat al primarului Kovacs la una din firmele falimentare de fabricat mic mobilier.

Pentru corecta informare a careienilor precizez că NU A FOST FĂCUTĂ PUBLICĂ niciodată destinația masei lemnoase rezultate din sutele de tăieri de arbori din parcul dendrologic. Nu există menționat în Registrul Spațiilor Verzi soarta arborilor de valoare deosebită tăiați din Parcul Dendrologic Carei. Unde au ajuns Ulmus Glabra și Pinus Nigra? În a cui cabană miroase a rășină de Pinus Nigra? Nu este cazul să desconsiderați mereu careienii prin postări incitatoare și lipsite de orice argument. Mai devreme sau mai târziu tot iese la iveală adevărul la fel ca în cazul cu polițista falsă sau cu îndepărtarea troiței românești din Satu Mare.

Szasz Lorand se joacă de-a politica pe banii careienilor fără a oferi date exacte sau documentate. Lemnul de plop este căutat pe piața austriacă a producătorilor de mobilier de bucătărie. Nici până la această dată nu a fost făcută publică destinația celor 13 plopi tăiați de pe drumul ce duce la Ianculești. Pe piața austriacă amintită un mc de lemn de plop este evaluat la 700 de euro deci o afacere bunicică pentru cei care au de vânzare  lemn de plop.

Plopii ajunși la maturitate de pe drumul ce duce la Ianculești au intrat în atenția fostului delegat sătesc încă din 2015 și de atunci se tot chinuie să îi taie. De atunci amenință cu lipsa de  securitate a celor care trec pe acel drum doar că între timp  cineva a tot  intervenit asupra  stării de sănătate a  plopilor ba efectuând tăieri circulare la baza arborilor ba turnând diferite soluții care atacă orice arbore.

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/plopii-din-ianculesti-vizati-din-nou-de-drujbe.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/08/crima-cu-premeditare-pe-drumul-ianculestiului.html

Consilierul Oneț, președinte al PSD Carei, fost delegat sătesc în Ianculești,  a avut astăzi la ședință un discurs populist legat de soarta plopilor de pe drumul ce duce spre Ianculești. În calitate de consilier local ales în Consiliul local Carei oare nu ar trebui să fie preocupat și de soarta copacilor scorburoși de-a dreptul din Parcul Dendrologic Carei deoarece acestia pun cu adevărat în pericol copiii și trecătorii din jurul lor? Economist de profesie, consilierul Oneț nu a luat niciodată atitudine  împotriva modului defectuos de cheltuire a banului public de administrația Kovacs-Keizer-Beko consemnată în Rapoartele Curții de Conturi  în urma auditurilor efectuate la primăria Carei.  Singura preocupare a acestuia sunt plopii de pe marginea drumului spre Ianculești și incitarea careienilor împotriva celor care doresc respectarea legilor.

Consilierul Oneț s-a remarcat  prin emargoul impus Asociației foștilor refugiați și expulzați români din 1940 la zilele Iancului din anul 2016, prin susținerea demolării școlii din satul Ianculești și prin lipsa oricărei intervenții pentru reabilitarea așezământului cultural din satul Ianculești, Căminul Cultural.

http://www.buletindecarei.ro/2016/08/protest-al-asociatiei-fostilor-refugiati-stramutati-si-expulzati-din-ardealul-de-nord-filiala-carei.html

Daniela Ciută

Lasati un comentariu