Activități la Clubul Lions Satu Mare

• publicat la: 8 martie 2021
Activități la Clubul Lions Satu Mare

Clubul Lions Satu Mare, în colaborae cu LEO Omega Satu Mare, va demara un proiect de susținere a comunității sătmărene, prin programul de hrana pentru copii initiat la nivelul districtului nostru in 2019 de catre prietenii nostrii Lions Club Bucuresti Decan, cu sprijinul VDG II Ciprian Iosep, colegiilor Lions Camelia si Catalin Coman-Zarescu si partenerilor din Germania.

Clubul LEO Omega Satu Mare a fost proaspăt reconstuit, de către noul președinte, Renato Crîșmar, un tânăr ce a construit și dezvoltat timp de mai mulți ani de zile organizații de tineret.

Pe cale de consecință, în cursul săptămânii trecute, am preluat o cantitate semnificativă de produse alimentare, pe care împreună cu tinerii din organizația LEO Omega Satu Mare, condusă de Renato Crîșmar în calitate de președinte, am compartimentat produsele pentru a le distribui în funcție de necesitate, către Direcția Generală de Asistență Publică și Protecție a Copilului Satu Mare, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, Primăria comunei Socond, Centrul Sfânta Tatiana, Fundația Hans Linder și Asprosam. Cu ajutorul tinerilor, am reușit să organizăm gestiunea acestor produse, depozitarea și transportul.

Obiectivul clubului LEO este să „… ofere tineretului la nivel Mondial șansa de dezvoltare și contribuie, individual sau colectiv, ca și membri responsabili ai comunității locale, naționale și internaționale.” Cluburile LEO încurajează tinerii să deprindă calități de leadership prin participarea în activități de servicii sociale.  Ei conduc diverse proiecte în domeniile sănătății, pentru persoanele în vârstă, pentru copii, pentru persoane cu dizabilități, literație și educație și dezvoltare personală. Leo pot aduna fonduri prin proiecte de colectare de fonduri.

INVITAȚIE: În contextul acestui proiect, vom merge mâine, 08.03.2021, de la ora 8:30 la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, în prezența lui Renato Crîșmar, în calitate de Președinte LEO Omega SM, Paul Petruca, reprezentant Lions Satu Mare, Pataki Csaba, Președinte de Consiliu Județean Satu Mare, respectiv Adrian Mark, managerul Spitalului Județean de Urgențe Satu Mare. De la ora 9:15, vom merger la DGASPC, pentru depunerea donației consistente, însă aici va fi prezentă Dna. director general Mariana Dragoș, în locul domnului manager Adrian Mark. În a doua parte a zilei, de la ora 15:30, vom marca Ziua Internațională a femeii, oferind tuturor doamnelor și domnișoare din centrul orașului, câte o lalea, ca și marcă a considerației și respectului nostru pentru ele. Întâlnirea va avea loc pe aleea Coposu, în fața Centrului Comercial Someșul.

„ În calitate de tânăr activ și vocal al comunității sămărene, este o obligație morală să antamez astfel de demersuri, pentru a marca importanța tuturor doamneor și domnișoarelor în viețile noastre. Consider cu tărie că România de mâine este în mâinile noastre, a tinerilor ce își doresc să aducă schimbarea unei comunități frumoase și prospere. Este de o stringentă necesitate să demarăm toate demersurile necesare pentru a construi o lume mai bună. Componenta socială a acestui proiect, denotă o speranță a faptului că societatea de mâine va fi contruită de tineri cu mult spirit civic și viziune. Astfel de demersuri trebuie să fie obiectul principal al tinerilor de azi, pentru lume mai bună de mâine. ” – Renato Crîșmar, Președinte LEO Omega Satu Mare.

Lasati un comentariu