Cum se fabrică la Carei un dosar penal în timp record și cum ajunge să fie clasat din lipsă de probe

• publicat la: 7 noiembrie 2022
Cum se fabrică la Carei un dosar penal în timp record și cum ajunge să fie clasat din lipsă de probe

Procurorul ,,acoperit,, din Carei a clasat recent dosarul penal ce mi s-a deschis la data de 7 februarie 2019 pentru uzurpare de calități oficiale….din lipsă de probe. A avut nevoie de 3 ani de cercetări pentru a descoperi că nu există probe care să susțină fapta pentru care agentul de la poliția careiană a deschis dosar penal. Adică nimeni din Piața agroalimentară nu a auzit ca eu să fi declarat că sunt…,,,polițist,,.  Când de fapt eu sunt  inginer mecanic, proprietar de societate de producție, președinte de asociație culturală și unic acționar la Buletin de Carei. O prezență constantă în piața careiană.

Nu doar comercianții dar  și curcile au râs de opintelile celor care au fabricat un dosar penal cu un asemenea subiect.

Coincidență sau nu, am fost anunțată despre dosarul penal deschis pe data de 7 februarie 2019 doar după ce procurorul acoperit a pierdut în instanță contestația de clasare pe care mi-a dat-o la amenințarea cu moartea de pe Facebook.

Hotărâre definitivă! Judecătoria Carei desființează Ordonanțele de clasare ale Parchetului

Adică am aflat că sunt suspectă în data de 11 octombrie 2021, la doi ani de la deschiderea dosarului penal. Circ pe banii statului!

După ani și ani de cercetări asidue, după un proces la Judecătoria Carei  în care am contestat clasarea acordată ca o favoare, am primit documentul oficial prin care se clasează cazul ,,polițista falsă,,.

Minciuna are picioare scurte dar blogerul Szasz, consilierul primarului evazionist, nu știe proverbele românești. A spune despre el că minte și dezinformează ar fi un pleonasm. Nu degeaba a fost angajat doar la cabinetele politicienilor.

Învinuire suptă din deget

Filmul acțiunii ,,polițista falsă,, a debutat la data de 7 februarie 2019, ora  7,34 dimineața, când pe blogul opiniedecarei.com, al consilierului și finului primarului evazionist, apare un articol intitulat ,,Atenție la polițista falsă care își face de cap prin piața din Carei,,. Nimic despre întreruperea apei din piață și despre deturnarea de fonduri.

Un agent zelos de la Poliția Carei, a lăsat deoparte cafeaua și după ce a citit pe nerăsuflate materialul încredințat întocmește toată maculatura pentru deschidere dosar penal iar la ora 10,00 este deja înaintată la procuratură. Mai rar așa eficacitate.

La ora 12,40, în aceeași zi de 7 februarie 2019, la 2 ore după deschiderea dosarului penal, apare pe blogul opiniedecarei.com un alt  material isteric ( Se îngroașă gluma. Poliția Carei a identificat un comerciant controlat de falsa polițistă) în care se menționează despre acțiunea polițistului zelos dar și detalii despre martorul identificat, un comerciant din piață, care ar fi dezvăluit ceea ce se dorea de către fabricanții dosarului.

Ceea ce au pierdut din vedere fabricanții de dosar este faptul că  martorul a fost  interogat de polițiști abia  la ora 15,00!

Adică Szasz a scris despre ce a declarat martorul la ora 15,00 într-un articol apărut la ora 12,40 din aceeași zi!

Cât de prostovani pot fi unii dacă cred că nu se va observa ora apariției unui articol și corelarea lui cu declarația martorului!

Așa apare în actele depuse  la dosarul cauzei. De fapt, în graba mare, sub imperiul emoțiilor date de fabricarea unui dosar penal pentru a se pierde știrea despre DETURNAREA DE FONDURI de la piața agroalimentară Carei, polițistul careian a menționat că audierea martorului a avut loc între orele 15,30 și 15,00. O fi de la prea mult material citit pe blogul opiniedecarei.com.

Am depus la dosar toate capturile care atestă orele de apariție ale articolelor din opiniedecarei.com și care corelate cu orele la care au fost  întocmite documentele de către agentul de poliție, ar fi trebuit să dea de gândit procurorului care a instrumentat cazul.

Dar lipsa spiritului de observație și a studierii temeinice a dosarului, că de rea credință nu cred că se poate bănui și nici de colaborare cu cabinetul primarului evazionist, l-a determinat să dea inițial o clasare ca pe un favor.

Procurorul nu a citit atent nici declarațiile martorului din data de 7 februarie 2019, singurul găsit din cei 59 de comercianți înregistrația la piața agroalimentară. Pentru că acesta specifică clar, negru pe alb, că la întrebarea sa referitoare la identitatea mea am răspuns că sunt de la Buletin de Carei. Cum altfel? Pentru că mă mândresc cu toate realizările mele. Iar Buletin de Carei e una dintre ele. Nu e de ici de colo să faci producție de peste 30 de ani de zile în Carei și să susții și un ziar, să organizezi activități culturale și să lupți pentru păstrarea identității românești în acest colț de țară. Careiancă fiind de mai multe generații, mă mândresc și cu numele meu și cu realizările mele dar mai ales cu familia mea.

La următoarele interogatorii ale martorilor, apar diferențe între cele declarate inițial, deci mărturia mincinoasă nu a intrat deloc în vizorul procurorului.

A mi se fabrica dosar penal pentru că am avut îndrăzneala de a semnala DETURNAREA DE FONDURI de la piața agroalimentară nu a fost deloc o acțiune inspirată mai ales că mă reprezint singură în instanță și deci nu se mai poate practica șantajul sau ofertele generoase.

În mod cu totul și cu totul curios, nici agentul de poliție care citește blogul opiniedecarei.com înainte de cafea, nici procurorul și nici consilierul primarului evazionist nu s-au agitat să descopere ce e cu  DETURNAREA de FONDURI de la piața Carei despre care am tot scris.

NIMENI de la procuratură sau  vreun agent de poliție  nu m-a întrebat în ce bază am scris despre Deturnarea de Fonduri sau dacă o pot dovedi. De parcă nici nu aș  fi scris despre acest subiect. Toți au fost setați doar să îmi fabrice  un dosar penal. Nici că a fost interesat cineva despre sifonarea banului public.

Mare parte a presei județene a preluat pe nemestecate materialul de pe blogul consilierului primarului evazionist Kovacs fără a face un minim de verificări, având în vedere că blogerul Szasz nu este la prima abatere de la deturnarea realității.

S-a dovedit încă o dată că blogul opiniedecarei.com provoacă isterii în spațiul public atunci când se dorește ascunderea de fapte ce depășesc granița legalului. Așa a procedat când s-a înlăturat Troița Ortodoxă din centrul municipiului Satu Mare sau când a apărut pagina  Morte soților Ciută.

Totul a fost orchestrat pentru a se abate atenția opiniei publice de la DETURNAREA DE FONDURI  de la Piața Agroalimentară din subordinea Primăriei Carei. Reiese clar ce presiune se pune pe contribuabilii care scriu despre abuzurile din administrația Kovacs-Keizer, pe cei care nu depind de banul public și au curajul de a demasca potlogăriile din Primăria Carei.

Cum rămâne cu oamenii fărădelegilor?

La Carei se fabrică dosar penal persoanei care scrie cu subiect  și predicat despre deturnarea de fonduri de la Piața agroalimentară din subordinea Primăriei Carei. Nu este pentru prima dată când trebuie să dovedesc în instanță că totul este o făcătură menită a mă speria sau a mă determina să nu mai aduc în atenția publicului matrapazlîcurile administrației Kovacs-Keizer.

Dar de fiecare dată am prezentat documente care nu lăsau loc de nicio altă interpretare decât cea a realității așa că am avut mereu câștig de cauză.

Coincidență sau nu, de fiecare dată am aflat din postările de pe blogul opiniedecarei despre faptul că am  dosar penal. Avocata Eva Mărginean, consilier UDMR, s-a făcut de tot râsul cu plângerea sa penală pentru violarea sediului său, faptă pe care nu a fost capabilă să o dovedească. În instanță nu am apelat la niciun avocat pentru a  mă reprezenta dar am dovedit că la data depunerii plângerii pentru violarea sediului menționat, avocata Eva Mărginean nici măcar nu deținea acel spațiu. Pentru acest detaliu nu s-a sesizat nici procuratura și nici vreun agent de poliție dornic de avansare.

Avocat Eva Mărginean din Baroul Satu Mare pierde în fața inginerului mecanic Daniela Ciută

Practic, Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei a trebuit să claseze dosarul penal deschis în 7 februarie 2019 din lipsă de probe.

Se vede clar cum blogul opiniedecarei.com, unic acționar Szasz Lorand, este folosit  pentru linșajul mediatic chiar și în timpul programului de la primărie,  și oferirea de materiale pentru instrumentarea de dosare celor care  au o atitudine critică față de conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei. O întreagă armată de oameni, plătită din banul public, a fost din nou pusă pe drumuri pentru a se încerca compromiterea mea. De câți ani mai aveți nevoie pentru a înțelege că tot ce scriu este bine documentat și verificat?

Pe când demararea cercetărilor pentru DETURNAREA de FONDURI din perioada 2016-2019 de la piața agroalimentară din subordinea Primăriei Carei? Pentru că datoriile de la piață sunt suportate în prezent, culmea, de careieni și nu de autorii deturnării de fonduri.

ing.Daniela Ciută,

acționar societate de producție ABRA-COM SRL Carei,

președinte ASTRA, Despărțământul Aurel Coza Carei,

președinte Asociația românilor efugiați și expulzați în 1940,

unic acționar Buletin de Carei

 

Despre datoriile de la SC Piețe-Parcări SRL Carei. Un an de tăcere și linșaj mediatic

Lasati un comentariu