ADMITERE FACULTATE 2011. Lista taxelor de şcolarizare la cele mai cunoscute facultăţi de stat

• publicat la: 1 iulie 2011
ADMITERE FACULTATE 2011. Lista taxelor de şcolarizare la cele mai cunoscute facultăţi de stat

Incepe admiterea la facultate. Săptămâna viitoare, odată ce se afisează notele finale de la examenul de bacalaureat, absolventii de liceu se vor inscrie la examenele de admitere organizate de facultăţi.

Cine nu intră pe unul dintre locurile finanţate de la buget, poate deveni student cu taxă. Pe când la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi există si taxe de scolarizare de 1.600 de lei, la Universitatea din Bucuresti si la Universitatea de Vest din Timisoara se poate ajunge până la taxe de 2.500 – 3.000 de lei, in timp ce Universitatea „Ovidius” din Constanta le poate cere studentilor chiar si 3.300 de lei.

Cea mai mică taxă de scolarizare este percepută la Universitatea de stat din Iasi. La „Alexandru Ioan Cuza”, taxa de scolarizare pentru Facultatea de Chimie, Facultatea de Matematica si cea de Teologie Romano-Catolica nu depaseste 1.600 de lei.

Cea mai mica taxa perceputa la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj se ridica la 2.000 de lei la facultati precum cea de Fizica, Biologie, Geologie, Pedagogie si Teologie.

La Universitatea din Bucuresti si la cea de Vest din Timisoara, cea mai mica taxa de scolarizare se ridica la 2.500 de lei. Aceasta taxa este valabila pentru facultatea de Jurnalism a UB, dar si pentru majoritatea facultatilor din cadrul Universitatii din Timisoara.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti taxa de scolarizare ajunge la 6.000 de lei pe an. Cea mai mica taxa la Universitatea „Ovidius” din Constanta este 2.200 de lei, insa la unele facultati, Litere, Teologie, Drept sau Stiinte Politice, Educatie Fizica si Sport, ea poate ajunge la 3.000 de lei.

Universitatea „Ovidius”, preţuri între 2.200 şi 50.000 de lei pe an

Cea mai mică taxă la Universitatea „Ovidius” din Constanţa este 2.200 de lei, însă la unele facultăţi, Litere, Teologie, Drept sau Ştiinţe Politice, Educaţie Fizică şi Sport, ea poate ajunge la 3.000 de lei. Însă Facultatea de Ştiinţele Naturii şi Ştiinţele Agricole cere o taxă anuală de 3.340 de lei, la cea cea de Arte trebuie plătiţi 5.000 de lei, iar la cea de Medicină, 4.800 de lei.

Sursa: Gandul

Lasati un comentariu