Daniel Funeriu i-a invitat pe politicienii din Opoziţie la o discuţie pe tema educaţiei

• publicat la: 4 iulie 2011
Daniel Funeriu i-a invitat pe politicienii din Opoziţie la o discuţie pe tema educaţiei

Ministrul Educaţiei a susţinut o declaraţie de presă pe tema rezultatelor dezastruoase de la examenul de bacalaureat. Daniel Funeriu i-a felicitat pe cei 65 de elevi care au avut media 10 la bacalaureat. În plus, Funeriu a declarat că ministerul pe care îl conduce va organiza o ceremonie de premiere a acestor elevi.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Daniel Funeriu i-a invitat pe politicienii din Opoziţie la discuţii pe tema educaţiei. Ministrul a avertizat că are de gând să-şi ducă reforma până la capăt şi că nu are de gând să dea înapoi.

Promovabilitatea la prima sesiune a bacalaureatului din 2011 a fost de 44,47%, înainte de soluţionarea contestaţiilor.

Acestea sunt cele mai importante declaraţii ale ministrului:

– Doresc să felicit elevii care au promovat examenul de bacalaureat.

– Ministerul va organiza o ceremonie de premiere pentru cei 65 de elevi care au avut media 10 la bacalaureat

-Rezultatele de la bacalaureat sunt o oglindă a societăţii. Eu am demonstrat prin fapte că angajamentul nostru este să fim în echipa celor care vor să respecte România

-Îi invit pe politicienii din Opoziţie la o discuţie pe tema educaţiei

– Ar fi o greseală capitala ca cineva sa-şi imagineze că vom da inapoi.

– A venit momentul să schimbăm România, atitudini, mentalităţi. Îi invit pe cei mai buni dintre profesori să ne fie alături în acest demers pe termen lung.

Ministrul Funeriu a dat citire, în cadrul conferinţei, celor 65 de nume ale elevilor care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat.

Cele mai slabe rezultate înregistrate vreodată la bacalaureat

Rezultatele de la examenul de bacalaureat din acest an sunt cele mai slabe înregistrate vreodată. Peste jumătate dintre candidaţii din întreaga ţară au picat.

În peste 20 de licee din ţară, rata de promovabilitate a fost zero, caz nemaiîntâlnit până acum.

Zona de vest a României a ieşit în evidenţă la acest capitol. În Mehedinţi, de exemplu, rata de promovabilitate a fost de doar 27%, mult mai scazuta decat in anii trecuti.

La polul opus – Suceava, Constanţa şi Vâlcea. În Capitală, cele mai mari probleme au fost la Colegiul „Edmond Nicolau” şi la liceul PTRR. Procentul promovaţilor nu a depăşit 6%.

sursa antena3

Lasati un comentariu