Careienii spun DA pentru deschiderea Ștrandului Termal

• publicat la: 8 iulie 2020
Careienii spun DA pentru deschiderea Ștrandului Termal

Postam la data de 5 iulie un sondaj de opinie privind deschiderea Ștrandului Termal din Carei concesionat de către Primăria Carei unei societăți private. Buletin de Carei a dat o mână de ajutor Primăriei Carei care se ferește de a purta  un dialog constant cu contribuabilii, lipsa de ani de zile a unui program de audiențe fiind deja de notorietate. Majoritatea careienilor s-a pronunțat pentru deschiderea ștrandului termal așa că poate Primăria Carei va ține seama de vocea lor.

https://www.buletindecarei.ro/2020/07/sondaj-doriti-sa-se-deschida-la-carei-strandul-termal.html

Mulți dintre cititori nu au ajuns pe pagina Buletin de Carei la categoria Sondaj din coloana din dreapta paginii așa că și-au exprimat opțiunea direct la comentarii pe grupurile sociale unde a  fost distribuit articolul.

Sute de careieni au spus DA pentru deschiderea ștrandului termal. Mai puțin de 10 au spus  Nu. Din cele 80 de comentarii de pe pagina de Facebook a Buletin de Carei doar 2  au fost împotriva deschiderii ștrandului careian. Din cei 143 de comentatori de pe grupul Carei-Nagykaroly doar 2 persoane  nu au fost de acord cu deschiderea ștrandului iar din cei 64 de comentatori de pe grupul Carei doar unul a spus NU. La acestea se adaugă și opțiunile exprimate în cadrul distribuirilor pe pagini personale. Două dintre persoanele care  nu au dorit deschiderea ștrandului au motivat opțiunea prin deranjul acustic provocat de funcționarea clubului din ștrand după ora 22,00.

.

Deschiderea ștrandului ar  da  o gură de oxigen și pentru careienii care prestează servicii de cazare  și masă, pentru micii producători  din zonă. Lipsa de comunicare a actualei conduceri a orașului cu localnicii aduce doar deservicii comunității.

Să sperăm că în urma demersurilor noastre de aflare a dorințelor careienilor în ce privește funcționarea bazinelor cu apă termală se va ajunge la o înțelegere cu societatea căreia i-a fost acordat în concesiune Ștrandul și măcar în a doua parte a verii vom avea parte de porți deschise.

Ștrandul termal a fost concesionat în 2002 unei firme private, inițial pentru 300 de euro chirie anuală iar acum încasăm la bugetul local o mie de euro anual de la cel ce exploatează ștrandul.

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2020/07/careiul-e-statiune-turistica-de-interes-local-dar-strandul-termal-nu-se-deschide-in-acest-sezon.html

Lasati un comentariu