Primarul și consilierii UDMR vor statuie pentru politicianul maghiar Kolcsey Ferenc. Grupul PSD a propus amânare proiect

• publicat la: 11 martie 2022
Primarul și consilierii UDMR vor statuie pentru politicianul maghiar Kolcsey Ferenc. Grupul PSD a propus amânare proiect

Primarul ,,nu provocați maghiarii,, iese la interval cu un proiect de hotărâre care conține din start un FALS. Orbit de dorința de amplasare a statuii politicianului maghiar Kolcsey Ferenc, primarul Kovacs semnează pentru un proiect de hotărâre în care apar ca inițiatori grupul de consilieri locali UDMR-FDG!

Un FALS în toată regula  pentru că la alegerile locale nu a participat FDG ci doar UDMR. Așa zișii consilieri din partea FDG au semnat de fapt adeziune  la UDMR pentru a putea participa la alegeri pe listele UDMR așa că trebuie corectat și acest proiect de hotărâre. În Consiliul Local Carei nu există consilieri locali FDG și nici ai grupului UDMR-FDG ci doar consilieri UDMR.

Miercuri, 9 martie 2022, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local Carei. Nici de această dată nu au reușit transmitere în direct așa cum nu au reușit  nici în varianta online.

Înainte de începerea efectivă a ședinței, consilierul PSD Adrian Micovschi a solicitat în numele grupului PSD amânarea supunerii la vot a proiectelor de amplasare a statuilor lui Kolcsey Ferenc și Aurel Popp precum și cel privind atribuirea în folosință gratuită a două săli de la fosta grădiniță nr.5 pentru Asociația Rekettye Carei.

Înainte de supunerea la vot a propunerii consilierului PSD, primarul evazionist Kovacs a intervenit, e drept, mai bâlbâit, pentru a orienta mașina de vot UDMR în direcția dorită: ,,eu nu sunt de acord cu propunerea consilierului deci hotărârea..discuția proiectelor,,.

Pentru propunerea de amânare a celor 3 proiecte au votat consilierii PSD și PNL iar pentru păstrarea Ordinii de Zi cu toate proiectele propuse a votat doar UDMR.

Primarul și mașina de vot UDMR din Consiliul Local Carei vor să amplaseze statuia politicianului maghiar Kolcsey în fața Primăriei Carei, cea care nu respectă simbolurile naționale și are pe fațadă plăci negre. Primarul antiromân refuză până și istoria locală și nu aprobă amplasarea unei plăci comemorative pe clădirea Primăriei.

Antiromânism. Primarul ,,nu provocați maghiarii,, refuză istoria locală

Antiromânism pe față!

Inițiatorii proiectului  pentru amplasarea statuii omului politic maghiar Kolcsey Ferenc nu au prezentat niciuna dintre cerințele solicitate în cazul amplasării de monumente pentru personalitățile românești.

Consilierii UDMR se agitau nevoie mare când a fost depus  proiectul pentru bustul lui Mihai Eminescu sau cel pentru bustul regelui Ferdinand pentru că vezi Doamne nu știau din ce materiale se vor realiza, nu aveau toate detaliile tehnice. A fost interzisă până și amplasarea unui catarg cu drapel românesc pe domeniul public din municipiul Carei din România!

,,NU Provocaţi Maghiarii!,, spune primarul Kovacs ca motivaţie la refuzul amplasării unui catarg românesc în Carei. Preşedintele PSD Carei vrea să îşi însuşească iniţiativa ASTRA Carei

Voit rău intenționați, pentru că în cazul monumentelor  pentru maghiari nu se mai solicită nimic ba chiar se amplasează fără a avea avizele necesare, cele cerute românilor.

În cazul plăcii cu efigie Kolcsey a fost eliberat aviz de la Urbanism chiar înainte de a se primi aprobarea din partea Consiliului Local.

Deci putem afirma, fără a greși, că primarul ,,nu provocați maghiarii, suferă de antiromânism și tratează discriminator locuitorii municipiului Carei. Dacă vrea să ne combată cu argumente concrete, să amplaseze în fața Primăriei Carei și statuia protopopului Romulus Marchiș, cel care a luptat pentru drepturile românilor înainte de Marea Unire, cel care a fost conducătorul delegației de români careieni la Alba Iulia în decembrie 1918 și cel care a fost arestat în 20 februarie 1919 pentru că lupta  în continuare pentru drepturi egale pentru români cu ale maghiarilor.

Ar fi o reparație morală și pentru distrugerea mormântului său și al tatălui său, George Marchiș, poet, publicist și protopop al Careiului, din cimitrul central.

Îndrăzniți să fiți demn de funcția  pe care o ocupați tovarășe Kovacs și nu maghiarizați orașul!

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu