Se cerea tăierea plopilor de pe drumul spre Ianculeşti

• publicat la: 30 aprilie 2015
Se cerea tăierea plopilor de pe drumul spre Ianculeşti

După modelul primarului Kovacs, care a ras de pe harta oraşului sute de arbori în decurs de doi ani, (aici, aici, aici)  dintre care doar vreo 5 erau bolnavi şi găunoşi, consilierul PSD Ionut Onet a solicitat vehement tăierea plopilor ce străjuiesc intrarea dinspre DN19 spre satul Ianculeşti ce aparţine de UAT Carei.

,,Propun tăierea acestor plopi care sunt periculoşi şi îmi asum solicitarea pentru  tăierea lor’’, au fost cuvintele tânărului consilier, fiu al satului Ianculeşti.

Intervenţia a avut loc în cadrul şedinţei de CL din data de 29 aprilie 2015.

La începutul acestui an, Poliţia a fost sesizată că autori necunoscuţi au tăiat 8 plopi de pe marginea drumului spre intrarea în sat. Nici până în ziua de azi nu a fost prins făptaşul sau făptaşii. Se pare că lemnul de plop constituie momentan valută forte pe piaţa de profil din Austria si sunt căutate toate sursele posibile pentru aceste nevoi. Tăieri ilegale au avut loc şi pe drmul Căuaş- Tăşnad şi în Tiream.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierul liberal Ilie Ciută a solicitat explicaţii pentru tergiversarea construirii Capelei Mortuare pentru satul Ianculeşti.

,,Se împlinesc azi 2 ani de când am depus proiectul pentru aprobarea construirii Capelei de la Ianculeşti şi a trecut şi jumătatea de an de la alegerile prezidenţiale  în a căror campanie electorală promiteaţi, domnule primar, că dacă sătenii îl votează pe Ponta, vor avea Capelă Mortuară. În Ianculeşti, Ponta a avut mai multe voturi decât Iohannis şi tot fără capelă au rămas’’,  a menţionat liberalul Ciută.

Problema capelei mortuare a fost folosită în campania electorală ca troc de către primarul Kovacs . De soarta capelei mortuare nu a pomenit nimic fiul satului. Nu a pomenit nimic nici de şcoala dărăpănată, nici de soarta Căminului Cultural aflat în stare avansată de degradare şi nici de faptul că nu există apă curentă sau canalizare sau punct de prim ajutor sau de faptul că sătenii plătesc impozit  şi pe suprafaţa de păşune pe care s-a construit  o fundaţie de casă de vacanţă  sau pe suprafaţa pe care s-a construit un gard cu sârmă ghimpată pentru a limita accesul sătenilor la lacul lor!

 Plopii solicitaţi pentru tăiere  au fost plantati în urmă cu 25 de ani de către profesorul Mihai Bertiean, pe atunci profesor la şcoala satului.

Contactat telefonic, acesta a afirmat că ,,fiecare să taie ce a plantat şi nu munca altora.’’

Profesorul Mihai Bertiean a fost recompensat pentru prodigioasa sa activitate cu o Diplomă de Excelenţă , la iniţiativa consilierilor liberali , in iulie 2014.

Plopii ce străjuiesc drumul de intrare înspre Ianculeşti deranjează deşi nu acoperă nici un obiectiv şi nici nu sunt bătrâni. Poate doar prin faptul că  nu se pot valorifica decât în stare tăiată. În tot acest timp, Monumentul Ostaşului Român din centrul Careiului este  înconjurat de tuia ce depăşesc 7 m , împiedicând punerea sa în valoare, iar primăria refuză atât solicitările Prefecturii cât şi ale MApN de înlăturare a barierei vizuale  ce împrejmuie importantul monument de for public , creaţie a renumitului sculptor Gheza Vida.

Daniela Ciută

PS

Cartierele Mihai Viteazu I si II au fost si ele vizate de setea de tăiere a primăriei. Arbori care tineau umbră locuitorilor iesiti in fata blocului, pe băncute, au fost culcati la pământ de drujbele primăriei.  Nu au scăpat de  tăiere nici arborii ce tineau umbră pentru cei aşezaţi pe băncutele amplasate in statiile de autobus de pe bdul 25 Octombrie.

comentarii

de Horia Mărieș la 30 aprilie 2015 - 14:19

Consilierul PSD Ionut Onet a solicitat vehement tăierea plopilor ce străjuiesc intrarea dinspre DN19 spre satul Ianculeşti ce aparţine de UAT Carei.

„Propun tăierea acestor plopi care sunt periculoşi şi îmi asum solicitarea pentru tăierea lor”, au fost cuvintele tânărului consilier, fiu al satului Ianculeşti.

Bulangiul ăsta este chiar bolnav la cap. Dacă nu i-a spus-o chiar nimeni in ședința CL de ieri, 29 aprilie 2015, i-o spun eu acum și Vă rog frumos să-i transmiteți acest mesaj din partea mea, cu tot respectul pe care pot să i-l port.
Nu prea pot, ce-i drept.

Astfel de simptome ciudate, cu manifestare publică, se diagnosticheaza dpdv medical ca și aiureli cretinoide semibovine (boală înrudită cu cea a vacii nebune) și se tratează cu succes la Spitalul 9 (de nebuni) din Bucuresti. La cerere, îi putem pune o pilă pentru o internare cât mai rapidă.

„Imi asum solicitarea” pentru transmiterea acestui mesaj. Cu multumiri anticipate!

de denis la 30 aprilie 2015 - 17:08

onet asta mare politicia e ..se lauda cu mafiotu de stef ..ce relatii are el si la sedinte nu scoate 2 cuvinte in fata lui kovacs
de fapt toti tac la sedinte in afara de dom. ciuta restu sant marionete

de Horia Mărieș la 30 aprilie 2015 - 18:57

Articol azi in „Adevarul”:

„VIDEO Poliţia Locală Iaşi, garda secretă a baronului Nichita. Cum abuza în văzul lumii instituţia aservită primarului PSD”

Citeste mai mult: adev.ro/nnmfgz

Hai să schimbăm doar trei nume: Iași cu Carei, Nichita cu Kovacs, PSD cu UDMR.

Oare se potrivește schimbarea la marele fix sau nu?

de gigi la 30 aprilie 2015 - 20:35

aceasta creatura psd-ista s-a trezit vorbind in sedinta Consiliului Local. Felicitari d-le Maries pentru corectitudinea diagnosticului si tratamentului recomandat!!!!

de Prof.Mihai Bertiean la 1 mai 2015 - 18:44

Mai Ionut,eu te credeam ca esti mai brav decat alti sateni din Ianculesti care cereau chiar taierea castanilor din sat.Eu cred ca este o scapare din prtea ta deoarece,cand ai fost elev,nu a-i participat la plantarile de pomi de pe vremea cand eu(Bertiean Mihai)am fost directorul scolii si cu elevii de atunci(anul 1978) am plantat frumusetea de copaci ce constituie azi un ” colt din Elvetia”,cum s-a exprimat solistul de muzica populara Aurel Tamas, si constituie fala satului Ianculesti.Da, mai sunt persoane ca tine in sat care n-au facut nimic pentru binele satului,dar stiu sa vorbeasca si sa faca contra intereselor marii majoritati a locuitorilor.In calitate de consilier de ce n-ai ridicat problema cladirilor scolii si a caminului cultural,care sunt in momentul de fata in stare de paragina,ce proiect de hotarare a-i prezentat in sedintele de consiliu in actuala legislatura,in afara de interventia ta la ultima sesiune si care este o propunere catastrofala(cu taierea plopilor).N-ai propus nici faptul ca in Planul de perspectiva privind dezvoltarea economico-sociala a orasului Carei in perioada 2012-2020 sa figureze problema cladirilor din Ianculesti mai sus amintite.Sper ca la alegerile locale de anul viitor sa-ti fiu un serios contracandidat pentru Consiliul local Carei!

de pe o stanca inalta la 4 mai 2015 - 18:59

Horia Mărieș chiar as fi iteresat cum un om ca tine a reusit sa iasa din spitalu 9. ( chiar ti-as dori in timpul unei furtune pe drumul ianculestiului sa faci cunostinta cu un plop,SI atunci sa vedem cine este bulangiu).

de ionică la 4 mai 2015 - 20:34

bine finule de primar cu datorii si case prin ungaria si fabricuta facuta la baiat cu utilajele primariei carei si cu pavaj in curte de la lucrarile de la piata si cu masina cumparata din banii fundatiei de turism si una primita de la fostul sofer de la crasna ocsike cadou pentru vanzarea terenului fabricii din centru la magazinul kkland…sa iei de la maries case si terenuri ca sa dai la ungurii tai nu e nebunie la finul de primar platit de careieni pentru betiile si chiolhanurile de prin crame si ferme cu prospaturi.
cum te mai impaciu cu erjike de la spital cu care ati matrasit ceva melearde si luati la angajari mii de ieuroi de la saracele muieri!

de xyzxyz la 4 mai 2015 - 20:37

dl. Berteanu tin sa precizez ca sunteti un agramat si va mai laudati cu functia pe care ati detinuto, Rusine !!!!

de finu la 4 mai 2015 - 20:41

lasa ionut vrajeala ca doar inca mai stau in sertar dosarele de delapidare de la cele doua banci la care ai lucrat pana ai priimit sutul in fund!
nu trebuie sa iti fie frica de viata si pentru ca vei pierde functia de consilier de unde ai avut onoarea sa lingi dosul unui primar datornic….curand va veti linge amandoi labele la beciul domnesc iubi dar profesorul Berteanu tot profesor va ramane si cu diploma de excelenta pentru toata activitatea lui!.

de finu la 4 mai 2015 - 20:43

sa nu uit sa te corectez ionut si sa iti spun ca „detinuto” se scrie..detinut-o dar daca vrei sa te referi la una din colegele tale de la banca ce a fost nevoita sa iasa la pensie ca sa evite dosarul de delapidare, atunci poate ca e bine sa folosesti cuvantul …detinuto!

de Horia Mărieș la 4 mai 2015 - 21:39

Dacă cel ce scrie sub aliasul „de pe o stanca inalta” la 4 May 2015 – 18:59 sau „xyzxyz” la 4 May 2015 – 20:37 este individul incolor, inodor, insignifiant, incult și agramat numit Ionuț Oneț, atunci nu-i pot spune decât să urmeze cu cea mai mare exactitate indicatiile existente la link-ul de mai jos.

https://www.facebook.com/FaceFMRadio/photos/a.170635152987479.51613.166677890049872/755178864533102/?type=1&theater

Mai află matale nenică-bulică, că mi-a scris destul de recent cãteva texte pe facebook fosta matale nevastă, rugându-mă să nu mă mai iau de matale fiindcă ești și așa suficient de prost și de stresat și că dacă o să mă mai iau, s-ar putea să-ți dăuneze.
Sper că nu ești gelos ca Nichita fiindcă mi-a scris cãteva snoave divorțata, nu de alta dar bag samă că in PSD, de unde te infrupți și matale, se poartă la mare preț gelozia.
I-am promis că o să te las in pace.
Eu acum de fapt îi scriu anonimului laș și nesimțit care se numește „pe o stancă înaltă” sau „xyzxyz”, asta că să se știe și să n-avem nici un fel de alte vorbe!

de zxcw la 4 mai 2015 - 21:49

nea maries se pare ca ai priza la neveste….da posibil ca ionutu sa o fi amenintat pe nevasta ca isi pierde postul obtinut cu pile tulipane…la ce activitate intensa de lins gaurile dosului de jena careiana avea fostul ei sot!!!!
macar ea isi face treaba la servici da lingatoru de tulipan datornic sta ghiocel si la altii pt dosarul de delapidare ascuns prin sertarele justitiei

de Horia Mărieș la 5 mai 2015 - 04:21

@ zxcw la 4 May 2015 – 21:49

Corect. Așa este. Am priză. Dar doar la a mea. Sunt însurat de exact 44 de ani cu ea.
Si-mi priește atât de mult, încât mai vreau incă o dată pe atât.

de Sătmar la 5 mai 2015 - 12:30

Rugămintea ficiorului Ionuț la „Conducerea” lui … pe care și-o asumă.

Isi asuma si rugamintea si Conducerea.

https://vimeo.com/126900231

Lasati un comentariu