Politicienii tac duplicitar la încălcarea Legii 75/1994. Mihai Tîrnoveanu a ridicat drapelul național la Sfântu Gheorghe

• publicat la: 15 martie 2021
Politicienii tac duplicitar la încălcarea Legii 75/1994. Mihai Tîrnoveanu a ridicat drapelul național la Sfântu Gheorghe

Legea 75/1994 privind arborarea Drapelului României

Art. 7. –

Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul național și numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivități și reuniuni internaționale, pe clădiri oficiale și în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi.

Această lege este călcată în picioare în centrul orașului Sfântu-Gheorghe de către chiar conducerea orașului.

Instituția Prefectului, Guvernul, autoritățile competente întoc capul și acceptă umilirea românilor în România.

Românul Mihai Târnoveanu pune steagul României între cele străine, așa cum prevede legea dar după plecarea lui steagul României a fost dat jos.

A rămas imaginea amplasării steagului românesc și promisiunea ca de anul viitor cât mai mulți români să meargă cu steaguri românești în localitățile unde frații lor sunt supuși umilințelor. Asta  în caz că Guvernul nu va  lua măsuri pentru asigurarea climatului de legalitate  în toate localitățile României.


.

,,Libertatea de a fi român nu se negociază, ci se afirmă: am pus Tricolorul Românesc între steagurile Ungariei amplasate ilegal în centrul orașului Sfântu-Gheorghe, pentru marcarea zilei de 15 martie.
Străbunicii noștri pentru a înălța Drapelul Național în Sfântu-Gheorghe, la eliberarea orașului din 8 septembrie 1944, au avut nevoie de arme și jertfă de sânge, eu am avut nevoie de mult mai puțin, doar de o scară și de un român hotărât care să mă sprijine, Gicu, prietenul nostru bun, care se ocupa de filiala Calea Neamului Covasna.
A fost un act de minim respect, de o firească recunoștință față de mărturisirea acestor Eroi. De 30 de ani UDMR încalcă legea în România, atârnând de stâlpi steagurile Ungariei de 15 martie, fără să fie însoțite de Drapelul României, fără să aibă loc vizite cu caracter oficial de stat sau reuniuni internaționale.
De 30 de ani se nesocotește sacrificiul eroilor noștri si se calcă peste sângele lor.
De 30 de ani statul român este aproape inert. Au fost de-a lungul timpului doar doi prefecți de Covasna care s-au sesizat cu privire la arborarea steagurilor Ungariei de 15 martie, tot respectul pentru ei, dar primăriile au plătit niste amenzi simbolice iar în anii următori au acționat la fel. Nimic nu se schimbă, până când legea nu este aplicată de stat sau de cetățeni.
La anul ne vom organiza mai bine, cu Steagul Tricolor si Constituția României în mâini, vom fi prezenți în centrul orașului Sfântu-Gheorghe, posibil si la Târgu-Secuiesc, dacă ne ajută Dumnezeu. Nu ne lăsăm, deocamdată a fost un prim pas, le vom scoate din cap unora până la urmă, toate visele autonomiste, să înțeleagă odată că Harghita, Covasna, Mures, Satu-Mare, întreaga Transilvanie, se află în România.
Doamne ajută!,, afirmă  Mihai Tîrnoveanu

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu